Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Wachtgeld

Af en toe lees je van die vreemde berichten. Vandaag was dat het verhaal “Leugens op het groene matras’ (Telegraaf 7/6). Het gaat over het ‘seksschandaal’ binnen GroenLinks.

Daar blijken partijvoorzitter Marjolein Meijer en Kamerlid Rik Grashoff een liefdesrelatie met elkaar te hebben aangeknoopt en daarover glashard te hebben gelogen tegen de partijtop.

Marjolein (40) en Rik (59) hadden geprobeerd hun vurige liefde voor elkaar geheim te houden omdat beiden al een relatie hadden. Maar een Binnenhofjournaliste had ze hevig zoenend en innig verstrengeld betrapt bij een tramhalte. En nu ligt de relatie dus zogezegd op straat. Nu begrijp ik dat de relatie als zodanig bij GroenLinks geen probleem is, maar dat de partij het had moeten weten.

Want als partijvoorzitter is Marjolein formeel de baas van Rik. Marjolein deelt onder meer de lakens uit als de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen moet worden opgesteld en dan zit Rik, als haar geliefde, natuurlijk gebeiteld. Maar zoals gezegd; de romance ligt nu op straat. En dit is zeker niet de eerste alternatieve liefdesrelatie binnen deze ‘milieuvriendelijke’ partij waar de partijleden hun eigen ‘huwelijksmilieu’ blijkbaar niet zo hoog in het vaandel hebben staan.

De beide verliefden hebben echter tegen de partijtop gelogen en Ă©Ă©n van de consequenties is het vertrek van Rik als Kamerlid. In haar afscheidspraatje merkte Kamervoorzitter Khadija Arib onder meer op, dat de aanleiding voor Rik z’n vertrek zeer pijnlijk is. Ook stelde ze, dat hij ongewild en ongewenst afscheid moest nemen en dat zijn fractie en de kiezer er enorm van zullen balen.

Nog een fraai staaltje tekst uit deze politieke drie-stuiver-roman. Het liegende Kamerlid gaat wel gewoon gebruikmaken van de wachtgeldregeling. “Ja, ik moet toch ergens van leven?”

Die Rik toch. Eerst heeft Kamerlid Arib het over zijn ongewilde en ongewenste afscheid, terwijl het toch Rik zelf is geweest die heeft gekozen voor de geneugten van het alternatieve liefdesspel. En dan vervolgens de ‘dramatische’ opmerking van Rik dat hij natuurlijk wel gebruik gaat maken van ‘de wachtgeldregeling’ omdat hij, zoals hij zegt, toch ergens van moet leven.

We weten inmiddels, dat de wachtgeldregeling voor Kamerleden best riant mag worden genoemd. Zeker als het aftreden niets met de uitslag van verkiezingen heeft te maken, maar voor 100% is te wijten aan het gedrag van het desbetreffende Kamerlid. Rik heeft er willens en wetens voor gekozen om samen met de partijvoorzitter een hartstochtelijke relatie aan te gaan en nu mogen de belastingbetalers hem in elk geval 38 maanden lang een riante uitkering bezorgen.

Het is telkens weer ergerniswekkend te moeten constateren hoe gemakkelijk Kamerleden die zich niet gedragen zoals van hen mag worden verwacht en desnoods van de Ă©Ă©n op de andere dag de pijp aan Maarten geven, er toch met een zak geld vandoor kunnen gaan. Een zak die al gauw is gevuld met een kwart miljoen eurootjes.

 

Ter info: de burelen van de Burgergazet zijn komende week onbezet.
Uw ‘stukkiesplaatser’ knijpt er even tussenuit om te genieten van een weekje vakantie

 

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter