Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Vlag

Geert Wilders werd uitgemaakt voor idioot, slappe hap en het verkondigen van onzin omdat hij naar Australisch voorbeeld, dubbele nationaliteiten uit het parlement wilde weren. De grondwet van Australië stelt namelijk dat personen met een dubbele nationaliteit geen functie in het parlement mogen vervullen. Daarom moest vicepremier van Australië, Barnaby Joyce, zijn functie neerleggen omdat hij naast zijn Australische paspoort ook de Nieuw-Zeelandse nationaliteit bleek te hebben.

Is dat vreemd? Lijkt mij niet. Kajsa Ollongren (D66) heeft naast een Nederlands paspoort ook nog een Zweeds paspoort. Barbara Visser (VVD) heeft naast het Nederlandse ook een Kroatisch paspoort. Ook Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer heeft een dubbel paspoort. En laten we vooral de wolven in schaapskleren van de partij Denk, Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Farid Azarkan niet vergeten. Ook lieden met een dubbele nationaliteit.

Dat zo’n dubbel paspoort weleens verkeerd kan uitpakken, bewees Kamerlid Tunahan Kuzu namelijk kortgeleden toen hij fel uithaalde naar Can Dündar, een gevluchte Turkse journalist, die door het parlement was uitgenodigd. Hij verweet de oud-hoofdredacteur van de krant Cumhuriyet, “een Turks probleem naar het Nederlandse parlement te brengen” en “dat hij een podium zou geven aan mensen die Turkije willen afzeiken.” Daarnaast vond hij het bezoek van Dündar “niet in het belang van de Turks-Nederlandse betrekkingen.”

Hé, da’s vreemd, iemand in het Nederlandse parlement die zich zo sterk maakt voor Turkije, een land dat momenteel wordt geleid door een dictator en langzaam veranderd in een islamitisch bolwerk. Hij zou zich als Nederlands parlementariër toch eerder zorgen moeten maken over ons land?

Stel je voor dat er een item over handelsbetrekkingen, over vluchtelingen, over uitlevering van misdadigers, over drugs of iets op militair gebied op tafel komt in de Tweede Kamer. Een item dat heeft te maken heeft met Zweden, Kroatië, Turkije of Marokko. Dan kon een bewindspersoon weleens voor een dilemma komen te staan en niet weet welke keuze te maken.

“Het Nederlands parlement mag uitsluitend worden bezet door Nederlanders met één paspoort,” zei Wilders, “het is tenslotte het Nederlandse parlement voor Nederlanders.” Hoon was zijn deel, nog sterker, hij werd uitgelachen. Mark Rutte haalde hard uit vanwege diens motie van wantrouwen tegen bewindslieden met een dubbele nationaliteit. “Wat een onzin, wat een ongelofelijke slappe hap!”

En daar verscheen ineens het bericht dat de Nederlandse vlag in de Tweede Kamer komt te hangen. Volgens SGP-leider Kees van der Staaij kan de Nederlandse vlag een mooie en duidelijke functie vervullen als symbool van de natie. De vrees om voor nationalistisch te worden uitgemaakt is volgens Van der Staaij typisch Nederlands. Hij toonde zich ‘dankbaar’ dat de Kamer met zo’n ruime meerderheid instemde met zijn voorstel.

Het Australische voorbeeld van Geert Wilders werd van tafel geveegd en wat zei Kees van der Staaij? “De nationale vlag in parlementen van andere landen zijn normaal, “bijna geen land heeft het niet.”
Dan moet je consequent zijn. Naast de Nederlandse vlag, ook de vlaggen of banieren van al die andere nationaliteiten ophangen. Anders is die Nederlandse vlag onzin en een ongelofelijke slappe hap, toch Mark Rutte? En kijk Mark, er is nog plaats zat voor andere vlaggen.
Wat dacht je van vlag van Friesland? Leuk voor je partijgenoot Halbe Zijlstra.

Of de Europese vlag?
Je vriend Jean-Claude Juncker zal er nog een neut extra op nemen en je misschien wel voordragen als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie.

 

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter