Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Verwoestend

„Sinds 10 oktober 2010 zijn Curaçao en Sint-Maarten autonome landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit vier landen: Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Deze vier landen hebben allemaal een eigen regering met bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Zij zijn veel onafhankelijker van Den Haag dan bijvoorbeeld Saba en Sint Eustatius met de status van ‘bijzondere gemeente’.”

Dit lees ik over Sint Maarten in de digitale Metro als samenvatting van Gerrit Dijkstra, docent bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Sint Maarten beslaat een oppervlakte van 87 km2, wat ongeveer overeenkomt met het eiland Terschelling. En dan is de helft van Sint Maarten ook nog Frans grondgebied.

We zijn nauwelijks bekomen van de enorme verwoestingen die de orkaan Harvey in onder meer Texas heeft aangericht, of daar kwam Irma aan. En José is al onderweg. Alle meteorologen en andere weersdeskundigen heb ik horen zeggen, dat Irma een orkaan is die thuis hoort in categorie 6 van de orkaanschaal.

Maar omdat 6 op deze schaal (Saffir-Simpsonschaal uit 1969) niet bestaat, blijft het bij 5. Nu is gebleken dat ‘alles verwoestend’ niet stopt bij 5, is het wellicht zinvol om de schaal aan te passen aan de hedendaagse praktijk. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn. Ook lees ik in het Metro-artikel een visie van Andre Bosman. Hij is VVD-kamerlid en kritisch op de lokale overheid en de mate van soevereiniteit binnen het Koninkrijk.

„De regering van Sint Maarten staat niet bekend om haar goede functioneren, er is veel corruptie en de onderwereld heeft er een flinke vinger in de pap. Veel volksvertegenwoordigers hebben eerder een persoonlijke dan een ideologische agenda. Belangenverstrengeling ligt hier op de loer. Premier William Marlin is formeel gezien de leider van Sint Maarten maar hij is voor ons toch een vrij onbekend persoon. Ondanks het feit dat hij premier is.”

Zo, en daar moeten we het dan mee doen. Hoe de plaatselijke bestuurders de komende tijd omgaan met het begrip ‘verantwoordelijkheid’ laat zich raden. Uit de visie van professionele mensen komt naar voren, dat ‘lichtzinnigheid’ op Sint Maarten tot de komst van Irma hoogtij vierde. En dat het herstel ons heel veel geld gaat kosten, staat voor mij vast. De corruptie en onderwereld die André Bosman noemt, zal door Irma niet op slag verdwijnen. Maar als we geld tekort komen, kunnen we altijd nog de zorgpremie verhogen nietwaar?

Op een heel andere wijze verwoestend, vind ik de opvattingen van een groeiend aantal ‘populaire’ link(s)michels in ons land, waaronder Erik van Muiswinkel, Francisco van Jole, maar ook Waldemar Torenstra. Gastjes die altijd de mond vol hebben over de vrijheid van meningsuiting, maar als iemand in hun ogen niet links genoeg is, dan mag hij publiekelijk worden afgemaakt. De link(s)michels slepen er altijd vergelijkingen bij uit de Tweede Wereldoorlog en plakken andersdenkenden etiketjes op de kop van nazi, fascist, racist en xenofobist.

Dat mag volgens hen allemaal in het kader van de vrijheid van meningsuiting. En daar laten ze het niet bij. Niet-linkse mensen, of hun huizen mogen worden besmeurd met verf en met kots en ontlasting door de brievenbus, zoals onlangs is gebeurd met de woning van Thierry Baudet (Forum voor Democratie). Er is in de denkwereld van de link(s)michels sinds Pim Fortuyn nog niets veranderd.

Waldemar Torenstra vond die smeerlapperij bij de woning van Baudet niet zo erg. Want als je kaatst, moet je de bal terug verwachten, aldus Waldemar in een tv-programma bij Jeroen Pauw. Pim Fortuyn kreeg aanvankelijk ook een taart, gevuld met poep, in het gezicht gesmeten en het eindigde met dodelijke kogels. En de voormalige Zwarte Piet, Erik van Muiswinkel, kan z’n haat tegen een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger ook al niet bedwingen.

Erik plaatste op Twitter een oproep met onder meer de tekst richting Thierry Baudet: “We moeten het front tegen de BaudetJugend gaan verbreden. Val ‘m aan waar je kan.”

Twee, in mijn ogen, walgelijke mannetjes die deel uitmaken van een extreem-linkse club. Een club die alle vrijheden opeist voor zichzelf, maar, om te beginnen, letterlijk en figuurlijk begint te smijten met ontlasting en kots als ze ook maar één woord ontdekken dat niet past in hun linkse bijbel. En we moeten maar weer afwachten of het daarbij blijft.

De bloedrode meningen en teksten van mensen als Waldemar Torenstra, Erik van Muiswinkel en Francisco van Jole mogen, op straffe van een lading ontlasting en kots in je brievenbus of in het gelaat, niet worden tegengesproken.

Als je via internet een oproep plaatst (zoals Erik) met de tekst: “Val ‘m (Baudet) aan waar je kan.”, dan zie ik dat als een actieve, haatzaaiende oproep waartegen het OM zou moeten optreden. De geschiedenis heeft bewezen, dat mensen die lijden aan onder meer een ernstige, politieke evenwichtstoornis, links of rechts maakt niet uit, in veel gevallen op langere termijn een verwoestende uitwerking hebben op de samenleving.

 

Tags: , ,

Laat een reactie achter