Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Verhoor

Van een buitenlandcorrespondent

Toen Hillary Clinton op 8 november de presidentsverkiezingen verloor, was Links Amerika verbijsterd. Hoe kon dit nu? Alle deskundigen, onze kranten en eigen TV- en radiostations hebben toch ca. 1,1/2 jaar lang dag in dag uit herhaald dat Hillary’s overwinning absoluut zeker was!

Hoe kon dit dan nu gebeuren?

Ook Obama zat in zak en as. Hij had immers gezegd dat – indien Hillary niet zou winnen – dit betekende dat het “referendum over mijn Presidentsperiode negatief is uitgevallen”. I.p.v. eens even nuchter te analyseren wat er nu precies was gebeurd, was de reactie van Links Amerika onmiddellijk: Dit kan geen zuivere koffie zijn! Dit moet Trump hebben geregeld’.

En omdat de e-mail van Hillary’s privé Raspoetin (John Podesta) was gehackt en veel er op wees dat dit door Russen was gedaan, lag de conclusie voor de hand: Trump had de zaak opgelicht “in collusion” (samenzwering) met zijn vriend Vladimir .

De aanval op president Trump werd op 9 november frontaal ingezet. Hierbij traden de media op als die Braunen voor de Nationaal Socialisten. Toen echter na vele verklaringen onder ede bleek dat de nationale Inlichtingendiensten na vele maanden onderzoek nog geen spoor van bewijs hadden gevonden van een samenzwering tussen Trump en de Russen, werd een nieuwe aanval geopend.

Niet Trump maar voormalig Generaal Flynn zou onder één hoedje met de Russen hebben gespeeld… Hoewel Flynn een fout had gemaakt (hij lichtte vice-president Pence niet in over alle contacten met buitenlandse vertegenwoordigers), kon ook tegen Flynn geen belastend bewijs worden aangevoerd.

Dan maar schoonzoon Jared Kushner aangepakt. Dit spoor liep binnen 2 dagen dood. De situatie voor de media & Democrats werd pijnlijk. Voor geen enkele aantijging en tegen niemand kon bewijs worden geleverd.

Vervolgens ontsloeg president Trump de FBI-Directeur Comey plotseling (“plotseling” is betrekkelijk, omdat je er rekening mee moet houden dat de president van Amerika over geweldig veel informatie beschikt, die wij nooit of te nimmer zullen kennen).

Trump zou vm. FBI-Directeur Comey opdracht hebben gegeven om verder onderzoek naar Flynn te stoppen. “ Ah, president Trump trachtte dus de FBI van haar taak af te houden! Dat is niks minder dan obstruction of Justice! Dat is Nixon revisited. Dit is Watergate. Dit betekent impeachment” (afzettingsprocedure) ! Terwijl het onderzoek door Mueller nog moest beginnen.

En Comey werd vorige week donderdag onder ede verhoord.
“ Nee, hij was niet van mening dat Trump hem vroeg om het onderzoek naar Flynn te stoppen!” En ja, “hij had een memo houdende een onderhoud met president Trump in de Oval Office via een vriendje aan het Democratic Party-blad New York Times gelekt.”………….

Dus niks impeachment van en ook niks samenzwering door Trump! Maar het memo was wel direct aanleiding geweest om een Special Counsel (Mueller) te benoemen. Was de inhoud van deze door (alleen) Comey opgestelde gespreksnotitie juist? Ik betwijfel het ten zeerste. Comey heeft zich volgens mij te zeer als Washingtonian Politic doen kennen. Ik vertrouw Comey niet langer. Misschien had president Trump wel harde bewijzen, dat Comey hem had voorgelogen, toen hij hem “plotseling” ontsloeg?……….

Enfin, elk Russisch spoor naar Trump lijkt dood te lopen. Dan maar zijn medewerkers trachten vast te nagelen voor iets dergelijks. De mensen in Amerika zijn ook niet gek. Hoe langer deze tragikomedie duurt, hoe minder geloof zij hechten aan de media en alle praatjes van Democratic Party leden.

In ieder geval gisteren zat AG (Attorney General – Minister van Justitie -) Jeff Sessions in the Hot Chair voor ondervraging onder ede door Senatoren.

De als “volstrekt onkreukbaar” bekend staande Sessions begon de zitting met zelf een verklaring voor te lezen. Dit was een regelrechte tegenaanval op alle aantijgingen op zijn persoon, op hem als overheids-functionaris; kortom een korte maar duidelijke weerlegging van alle smoesjes en mythes omtrent zijn persoonlijk optreden als lid van Trumps campagneteam en als minister van Trump.

Deze link gaat naar een video waarin hoogtepunten uit de verklaring van Jeff Sessions zijn te zien. Hij neemt geen blad voor de mond en zegt duidelijk waar het op staat. Mocht u (Engelse) ondertiteling prettig vinden, drukt u dan rechtsonder op het meest linkse symbooltje.

Tags: , , ,

Laat een reactie achter