Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Verbazingwekkend

Door

220px-Nigel_FarageEuropa kijkt naar Nigel Farage, hij plaatst de EU voor een nauwelijks op te lossen taak.

EU-tegenstander Nigel Farage stort de Britse regering in haar tot nu toe grootste crisis. Hij won volledig verrassend de Europese verkiezingen en het is volgens Farage dan ook “De meest verbazingwekkende verkiezingsuitslag sinds 100 jaar!” Ook in Brussel heerst daarom grote nervositeit. De EU-vijandige partij UKIP staat in Groot-BrittanniĂ« voor een historische verkiezingsoverwinning. Na het tellen van de stemmen van de meeste kiesdistricten zondag won voor het eerst sinds 1910 een andere partij dan de Conservatieven of Labour een nationale verkiezing. De partij van Nigel Farage, die een onmiddellijke EU-uittreding eist, kan rekenen op ongeveer 28% van de stemmen, meer dan de regerende Conservatieven en de oppositionele Labour Party. De eveneens in de regering vertegenwoordigende Liberaal-Democraten raakten bijna al hun zetels in het Europees Parlement kwijt.

“Vannacht heeft het volksleger gesproken en gezorgd voor de waarschijnlijk meest verbazingwekkende uitslag die we de afgelopen 100 jaar hebben gezien”, zei Farage in Southampton. Nu zal het er om gaan ook zetels te winnen bij de verkiezingen voor het Lagerhuis. Volgens Farage zijn de verkiezingen een punt van scheiding voor de Britse politiek. De druk om een eurosceptische positie in te nemen, is toegenomen.

Met het verkiezingssucces van UKIP zal het debat over een verblijf van het Verenigd Koninkrijk in de EU nieuwe voeding krijgen. Uiterlijk in 2015 vinden er in Groot-Brittannië parlementsverkiezingen plaats. Cameron, die ook sterk onder druk staat van EU-tegenstanders binnen zijn eigen partij, heeft in geval van zijn herverkiezing een EU-referendum tot eind 2017 aangekondigd.

In Brussel werd het nieuws met grote zorgen opgenomen. Want de overwinning van Farage betekent dat geen enkele partij in Groot-Brittannië het zich kan veroorloven om openlijk EU-vriendelijk te handelen. Daardoor worden alle gemeenschappelijke beslissingen duidelijk moeilijker gemaakt.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

 

Laat een reactie achter