Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

‘Uitgerookt’

Regelmatig moet ik denken aan een ‘levensles’ van mijn chef, die hij mij voorhield toen ik zo rond de 17 jaar was: “Jongen, erger je niet maar verwonder je slechts.” Gisteren (1/9) was weer zo’n dag.

Er stond weer eens iemand voor de rechter die meende dat hij zeer onheus werd bejegend door de belastingdienst en het Openbaar Ministerie. In dit geval gaat het om oud-Tweede kamerlid (VVD) en voormalig staatssecretaris Robin Linschoten.

Mensen als Robin menen dat zij nooit fouten maken, maar dat alle ‘onvolkomenheden’ zijn veroorzaakt door anderen. In tv-programma’s als ‘Opgelicht’ zie je de grootst mogelijke zwendelaars bijna huilend voor de camera’s verklaren hoe het hen heeft tegengezeten en hoe ‘zwaar’ ze het wel niet hebben. En zo gedraagt Robin zich ook.

Vanmorgen las ik in enkele kranten de jammerverhalen van Robin en hoe hij alle schuld legt bij iedereen (inclusief bij z’n boekhouder), behalve bij hemzelf. Toen kwam die uitspraak van mijn chef, waarmee ik dit artikel begon, weer boven. Er hangt Robin een taakstraf van tweehonderd uur boven het hoofd en de eis van een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar.

Robin heeft tot de dag van vandaag een schuld van meer dan vijf ton bij de fiscus uitstaan (Tel. 2/9). Robin meent, dat hij door de fiscus wordt ‘uitgerookt’. En dat uitroken komt dan weer omdat hij, volgens eigen zeggen, ooit staatssecretaris is geweest en het feit dat hij een hekel heeft aan administratie (wie niet zou ik zeggen).

Robin zegt onder meer, dat de fiscus hem alles heeft afgepakt, hoewel hij gisteren toch een pak droeg dat zo te zien niet bij C&A vandaan kwam. Ook zijn schoeisel had hij volgens mij niet bij Zalando besteld. Dat kan trouwens ook niet, want die moet hij van te voren betalen. En dat kan niet als je, met pak, bent te vergelijken met een kale kip (in dit geval haan).

U moet voor de aardigheid eens gaan googelen op Robin Linschoten. Kijk vooral eens naar zijn partijpolitieke functies, maar ook naar de overige functies en nevenfuncties. U komt dan gemakkelijk aan dertig topbaantjes. Baantjes die Robin absoluut geen windeieren zullen hebben gelegd .

Robin, de jongen die tijdens zijn politieke carrière altijd riep, dat men zich aan de regels moest houden, blijkt zijn eigen spelregelboek al jaren geleden te hebben verbrand. Robin, de jongen die bijkans overal voorzitter, lid Raad van Commissarissen, erevoorzitter en bestuurslid werd, tot en met voorzitter van belangenorganisatie Stichting Online Gaming Nederland (internetgokken) blijkt zelf verkeerd te hebben gegokt. En dat weigert Robin te accepteren.

Hoewel de belastingdienst hem de afgelopen tijd diverse schikkingsvoorstellen heeft gedaan, heeft Robin gemeend hier geen gebruik van te moeten maken. Dat zou dan volgens hem kunnen worden gezien als een soort schuldbekentenis. En Robin blijft erbij dat hij, afgezien van zijn afkeer van administratie, ‘maagdelijk’ onschuldig is. ’Men’ wil hem gewoon pakken.

Hoe is het in wiens naam dan ook mogelijk, dat deze jongen, met een in mijn ogen verziekte geest, steeds maar weer al die topfuncties kreeg aangeboden? Dat moet toch ook wel iets zeggen over de kwaliteit (of juist het ontbreken eraan) van de organisaties die hem hebben binnengehaald?

Het verbijsterende in deze hele ‘affaire’ is het feit, dat Robin, ondanks de overstelpende bewijslast, zich totaal onschuldig voelt. Ik vind dat mensen als Robin niet genoeg kunnen worden uitgerookt. Met de opvattingen van Robin behoor je eigenlijk thuis in een al dan niet gesloten inrichting. Uiteraard zullen wij dat dan moeten betalen, want Robin zegt, dat hij ook voor wat betreft zijn zorgverzekering is ‘uitgerookt’.

In de loop van deze maand horen wij de definitieve beslissing van de rechter. En Robin mag wat mij betreft ook z’n pak van te voren inleveren en in ‘Adamskostuum’, eventueel met vijgenblad, naar de zitting komen. Tweehonderd uur echt werken houdt Robin nooit vol, want dan gaat hij zweten en dat is voor figuren als Robin die zich altijd overal hebben weten uit te kletsen, dodelijk.
Zal ik een gokje wagen? Veertig uur voorwaardelijke taakstraf voor deze charlatan en een commissariaat bij de reclassering.

 

 

Tags: , , ,

Laat een reactie achter