Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Telefoongesprek

Ring, ring, “Ja, ben jij dat Wladimir? Hier met Mark. Oh, dat had je wel verwacht. Inderdaad, wij vinden het een hele stap dat het Koninkrijk der Nederlanden jouw Rusland aansprakelijk gaat stellen voor het neerschieten van vlucht MH17.

Wat zeg je? Dat ik de onomstotelijke bewijzen die vakkundig zijn verzameld door een internationaal onderzoeksteam in een plaats moet steken waar de zon nooit schijnt?

Hoezo, wij zijn zelf niet betrouwbaar. Ja, ik weet ook wel dat Halbe uit een plaats heeft zitten kletsen die hij alleen kan bekijken als hij met een spiegel achter z’n hoofd voor de spiegel staat en dat hij wel eens familie kan zijn van Pinokkio. Maar beste Wladimir, zijn wij dat, als leiders, niet allemaal? Ja, het is mij ook bekend dat Halbe ooit met een bestuurlijke functie is begonnen als secretaris van een postduivenvereniging.

Je bent blijkbaar vergeten, dat toen wij al beschikten over moderne, digitale communicatiemiddelen, terwijl veel van die 144.000.000 mensen in jouw land voor contacten met andere bewoners nog steeds gebruik moesten – en ik denk ook nog steeds moeten – maken van postduiven.

Maar Wladimir jongen, laten we ons beperken tot de feiten en eens gaan praten over die waanzinnige BUK-raketten van jou. Je bent toch niet vergeten dat er 298 onschuldige mensen zijn vermoord? En dat onomstotelijk is bewezen, dat het moordwapen een BUK-raket is geweest uit jouw wapenarsenaal?

Wat zeg je? Dat ik helemaal geen verstand heb van wapens? En dat het Koninkrijk der Nederlanden zich straks alleen nog kan verdedigen met pijl en boog? Het is niet geheel uitgesloten dat je daar wel een punt hebt. Ja, ik weet ook wel dat de helft van ons land onder zeeniveau ligt en dat jij dat deel, inclusief die andere helft, met het grootste gemak onder water kunt zetten.

Nee, je hoeft het niet nog eens uit te leggen dat je daar geen enkele moeite mee zou hebben. Je voorganger Jozef Stalin heeft in het recente verleden bewezen, dat het afslachten van miljoenen landgenoten geen enkel probleem behoeft op te leveren.

Inderdaad, vergeleken met die miljoenen moorden in jouw land zijn 298 vernietigde mensenlevens en de onuitsprekelijke pijn van de nabestaanden voor jou natuurlijk verwaarloosbaar. Maar je gelooft het misschien niet Wladimir, wij willen toch graag de daders voor de rechter zien staan en dat ze worden gestraft voor deze massamoord.

Ik zie mijzelf slechts als een pasgeboren luis in de pels van de Russische beer, Wladimir. Sinds kort ben ik mij daarvan bewust en weet dat jouw ‘njet’, zolang het jou behaagt, ‘njet’ zal blijven. Inderdaad, ik heb ook wel eens gebruik gemaakt (en doe dat nog regelmatig) van ‘leugentjes om bestwil’ en die zijn mij niet altijd in dank afgenomen.

Nee, de slachtoffers breng je door een rechtszaak niet meer tot leven en de nabestaanden zullen levenslang met onnoemelijk veel leed blijven zitten. Het is precies zoals je zegt; jij beschikt momenteel over een geweldige machtspositie. De geschiedenis heeft echter geleerd dat daar op enig moment een eind aan zal komen, wat trouwens ook voor mij geldt.

Alvorens het zover is, kunnen we de wereld tonen dat we, ieder op onze eigen manier en ieder met z’n eigen mogelijkheden, ergens toch betrouwbare ‘kerels’ zijn. Blijf alsjeblieft niet ontkennen dat die BUK-raket uit jouw wapenarsenaal komt en werk mee aan de juridische vervolgprocedures.

Ik heb mijn landgenoten beloofd, dat de onderste steen boven zal komen. En dat lukt mij niet als jij, als een fanatische despoot, op het deksel van deze beerput blijft zitten. Zonder jouw medewerking beperkt mijn macht zich slechts tot moleculaire grootte. Ik ben mij ervan bewust dat internationale politiek vaak een kwestie is van vliegen vangen met stroop en niet met azijn. En zoals je weet, zijn onze stroopwafels wereldberoemd.

Oh ja, wat Halbe betreft kan ik je nog vertellen dat men bij een postduivenvereniging in het noorden van ons land nog op zoek is naar een secretaris. Ik heb hem hartstochtelijk aanbevolen. En dat moet jou toch goed doen.”

Vooralsnog met collegiale groet,
Mark

 

 

 

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter