Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Stof tot nadenken

Als Mark Rutte zonder enige specialistische kennis mag spreken over ‘gewone, normale Nederlanders’ zonder hierbij te vertellen wie dat nu precies zijn, dan ben ik zo vrij de benaming ‘psychopaten’ te gebruiken terwijl ik geen medisch specialist ben. Sterker nog, ik noem wèl enkele criteria. Iemand die macht wil uitoefenen over anderen, hen op wrede wijze misbruikt voor eigen genot, anderszins mishandelt, martelt, pijnigt, vervolgens vermoordt en daar ook nog van geniet, noem ik een psychopaat.

Toch zijn er hooggeleerde dames en heren die menen dat zo’n psychopaat moet worden onderzocht om vast te stellen waar hij aan lijdt en of hij wellicht voor resocialisatie dan wel strafvermindering in aanmerking komt. De gepleegde afgrijselijke misdaden zijn blijkbaar niet voldoende om vast te stellen dat we in sommige gevallen hebben te maken met een ‘krankzinnige’ die door zijn walgelijke handelen een gevaar is voor de samenleving en daaraan dient te worden onttrokken.

De door mij bedoelde deskundigen zullen vast de website https://www.depsycholoog.nl/psychopaat/ kennen, waar de vraag: ‘Wat is een psychopaat precies?’ wordt beantwoord. Alleen al door deze heldere toelichting/verklaring moet het voldoende zijn om iemand op basis van zijn gepleegde daden zeer langdurig aan de samenleving te onttrekken.

Ik lees in deze toelichting ook nog: “Psychopathie is niet te genezen. De behandeling van volwassen psychopaten levert niets op.” Maar zo lang zogeheten deskundigen blijven geloven in vierkante cirkels en droog water, zullen er onnodig slachtoffers blijven vallen. Deze ‘deskundigen’ kiezen er met hun zelfgekozen handelwijze bewust voor, dat er een kans op recidive blijft bestaan.

Anders gezegd, een waanzinnige moordenaar kan en zal in een aantal situaties na vrijlating weer in herhaling vallen. Dat is helaas al diverse malen bewezen. Ook hoogleraar forensische psychiatrie Hjalmar van Marle is dat al eens overkomen tijdens de periode dat hij als directeur werkzaam was in de Van Mesdagkliniek in Groningen. Hij stemde in met een ‘avondje uit’ voor “het beest van Harkstede”, Willem van E., die dezelfde avond weer een jonge vrouw vermoordde.

Om dat nu te voorkomen behoor ik tot de categorie die meent, dat voor deze verschrikkelijke, door mij genoemde, psychopaten, echte levenslange opsluiting de meest rechtvaardige beslissing is.

De ‘resocialisatie- en tweede kans predikers’ die letterlijk in alle gevallen willen ‘behandelen’ dan wel vervroegd vrijlaten, behoren tot de ‘zachte heelmeesters’. En waartoe die in staat zijn, is inmiddels bekend. Het enige wat ik op dit moment heb kunnen ondernemen is, als adhesiebetuiging, het ondertekenen van de ‘petitie Anne Faber’.

 

 

Tags: , , ,

Laat een reactie achter