Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Sjors en Sjimmie

Ik zal u een geheim verklappen. Ik beschik nog over een aantal exemplaren van de stripreeks Sjors en Sjimmie. In de afbeelding ziet u ze met bovenop een exemplaar uit 1964 met de titel: ‘Als Journalisten’. (Ruim honderd pagina’s voor Ă©Ă©n gulden en vijfennegentig cent) En nog steeds kan ik ervan genieten. Een grotere verbroedering tussen blank en zwart was nauwelijks mogelijk. Beide vrienden, blank en zwart, beleefden gezamenlijk doldwaze avonturen en dat vele jaren lang.

We zijn nu 54 jaar verder en het gebruik van de woorden blank en zwart kan zelfs levensbedreigend zijn. In de periode voorafgaand aan het Sinterklaasfeest worden we tegenwoordig geconfronteerd met de meest lugubere personen die ons met van haat vertrokken gezichten het liefst persoonlijk een stempel met de tekst ‘racist’ op het voorhoofd zouden branden.

Er blijkt sinds enkele dagen zelfs een stichting te bestaan met de naam ‘Majority Perspective’. Deze stichting daagt onder meer de openbare omroep NTR, die de tv-uitzending verzorgt, en burgemeester Jan Hamming van Zaanstad, waar de intocht van Sinterklaas volgende week plaatsvindt, voor de rechter.

Men eist een verbod op de “racistische nationale intocht in Zaanstad op 17 november”, door de aanwezigheid van zwarte pieten en roetveegpieten. En dan kijk ik weer eens naar die fantastische verhalen van Sjors en Sjimmie. Als die ‘Majority Perspective-idioten’ er achter komen dat ik die boekjes bezit, dan staat mij nog wat te wachten.

Ook denk ik aan een bezorgde moeder, Jenny Douwes genaamd, die gisteren, 9/11, tot een taakstraf van 240 uur is veroordeeld en daar bovenop een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Vorig jaar om deze tijd begon Jenny het Spaans benauwd te krijgen door uitspraken van maniakale lieden die de intocht van Sinterklaas in Dokkum op gewelddadige wijze wilden verstoren.

Een zekere Michael van Zeijl was Ă©Ă©n van de mensen waardoor de moeder zo bezorgd is geworden, mede door de volgende oproep die hij heeft gedaan: “We moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten. Dubbele prijs als het tijdens de nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten, m.a.w. zonder twijfel morsdood. Zo kan de NPO geen onzinverhaaltje ophangen met een nieuwe Sinterklaas en zijn we voorgoed van dat feest af.”

Maar moeder Jenny, die deze waanzin te ver vond gaan en via de sociale media liet weten dat dit soort idioten niet thuishoren bij een kinderfeest, wat vervolgens weer leidde tot de zogeheten blokkeerfriezen, heeft gisteren vernomen dat ze met haar ‘opruiende’ woorden de Grondwet heeft geschonden. Ze is door de rechter veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en daar bovenop nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Anders gezegd, deze bezorgde moeder staat nu te boek als crimineel.

En die lugubere gozer Michael van Zeijl kreeg voor zijn verbijsterende, haatverspreiding en tevens moordoproep slechts een straf (31/8) van € 300,00 boete. Hij kon de rechter ervan overtuigen, dat hij zijn uitspraken als humor had bedoeld (
).

En die pas opgerichte, mistige stichting Majority Perspective, die volgens de berichten zetelt in een Utrechts kraakpand, wil via de rechter voorelkaar zien te krijgen, dat ons Sinterklaasfeest wordt afgeschaft. Inmiddels weten we allemaal, dat krakers bij ons met fluwelen handschoenen worden behandeld en alles voor elkaar krijgen wat voor een gezagsgetrouwe burger niet is weggelegd.

Figuren als Michael van Zeyl, Jerry Afriyie, Erik van Muiswinkel en Silvana Simons schenden nimmer de Grondwet. Zij mogen de meest verschrikkelijke dan wel stigmatiserende uitspraken doen en handelingen verrichten, maar als ze ‘gevaar’ ruiken, jammeren dat ze het als ‘humor’ hebben bedoeld. Een bezorgde moeder heeft bij al die verschrikkingen geen schijn van kans en moet volgens de rechter blijkbaar aan de schandpaal worden genageld.

Wie gelooft er nog in een onafhankelijke, rechtvaardige rechtspraak?

Trouwens, mijn Sjors en Sjimmie boeken zal ik vanaf nu op een geheime plaats bewaren, want ik zie het er nog van komen, dat de racismepolitie diep in de nacht voor mijn deur staat, mijn huis overhoop haalt en mij, als bezitter van deze vuige, racistische lectuur in de cel smijt.

Nog even, en het bezit van mijn favoriete jeugdlectuur levert toch al gauw een taakstraf op van 240 uur en een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. We beginnen waarachtig steeds meer op een Erdogan-staat te lijken.

 

 

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter