Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Schurende vragen

Nu maakt één koolmees (pardon, zwaluw) nog geen zomer, maar de volgende opmerking van onze nieuwe minister van Sociale Zaken, Wouter Koolmees (D66), kan wellicht toch een sprankje hoop bieden.

Het inburgeringsbeleid is voor veel migranten een enkeltje naar de bijstand”, vindt de kersverse minister (Telegraaf 12/12). Als Koolmees dit zegt, hoeven wij bij een soortgelijke opmerking niet meer zo bang te zijn te worden gearresteerd wegens discriminatie, vreemdelingenhaat, racisme of fascisme.

Dat ‘enkeltje naar de bijstand’ betekent, dat wij financieel levenslang voor de migrant blijven opdraaien en dat wordt nu dus tevens door de minister met zijn ‘enkele reis opmerking’ bevestigd.

Die kosten bedragen tussen de € 28.000,00 en € 30.000,00 per jaar per persoon, waarbij de huisvesting, ziektekosten en alle overige kosten zijn inbegrepen. Die bedragen heb ik niet zelf bedacht, maar zijn te vinden op diverse sites.

Op een site van Nieuwsuur lees ik:
“In totaal wonen er volgens Vluchtelingenwerk Nederland zo’n 200.000 tot 250.000 vluchtelingen in Nederland. Zij komen uit landen als Afghanistan, Irak, Iran, Somalië en Syrië.”

Zo’n kwart miljoen mensen zouden dus moeten inburgeren. Ik houd hierbij geen rekening met allen die nog zullen volgen. Voor veel van die mensen komt er van dat inburgeren niets terecht en is het dus volgens de minister een enkeltje naar de bijstand. ‘Veel migranten’; over hoeveel migranten heeft Koolmees het eigenlijk? 50.000 tot 100.000 van de 250.000 lijkt mij een redelijke schatting voor Koolmees z’n uitspraak.

Dan komen we al gauw in de richting van drie miljard euro per jaar. En dat elk jaar weer! Nu heeft zijn politieke ‘vriendin’ van D66, minister Ingrid van Engelshoven in het tv-programma Jinek een dag eerder (11/12) opgemerkt, dat als je iets wilt bereiken, je ‘schurende’ vragen moet durven stellen. In dit geval ging het over emancipatie en de Joke Smitprijs van € 10.000,00 die Gloria Wekker heeft ontvangen.

Gloria is emeritus hoogleraar (als zij hoogleraar kon worden, gloort er voor ons ook nog hoop) en is geboren in Paramaribo. Ze lijkt alles en iedereen te haten wat met wit dan wel blank heeft te maken. Een vreemde vrouw, die in staat is te goochelen met vierkante cirkels en droog water. Anders gezegd; de ‘bewijsstukken’ die ze overlegt, hebben met de werkelijke gegevens en cijfers niets te maken, maar dat zal Gloria aan haar lichtgetinte bips roesten.

Ik weet het; een jas is geen jekker en een klok is geen wekker, maar bij Gloria kan het altijd nog gekker. Gloria lijkt alles te haten wat wit/blank is, maar ze heeft ook een bloedhekel aan Zwarte Piet. Gloria ziet Zwarte Piet als een erfenis van een koloniaal verleden en van de slavernij in het bijzonder. Blanke/witte mannen zijn voor Gloria al gauw racist of fascist.

Kortom, ik baal als een stekker als ik weer eens iets hoor van Gloria Wekker. Genoeg over deze vrouw. Ik keer terug naar het onderwerp waarover Wouter Koolmees zich heeft uitgelaten. Over al die migranten met een enkeltje richting de bijstand zijn best wel wat schurende vragen te stellen.

Er blijken nogal wat ‘tropische medeburgers’ in de gevangenis te zitten. Deze criminelen hebben geen boodschap aan onze gastvrijheid en regels. Sterker nog, een aantal van deze ‘gasten’ heeft zichzelf ‘opgewerkt’ tot draaideurcrimineel.

Wat kost een verblijf in een staatspension? Uitgaande van €180 aan kosten per dag, bedragen de jaarlijkse kosten dus €65.700. Een detentie van 20 jaar kost de samenleving dus in totaal: €1.314.000. Die bedragen zijn we natuurlijk ook kwijt aan autochtone criminelen, maar daarom hoeven we ze nog niet massaal uit het buitenland te importeren?

Waarom worden alle asiel- en gelukzoekers door de linkse pamperaars altijd als hulpbehoevende, zielige stumpers gezien?

Waarom wordt door de linkse pamperaars nooit gesproken over zogeheten asielzoekers die hier helemaal niet willen inburgeren, maar uitsluitend misbruik willen maken van onze ‘vleespotten’ en Nederland willen ombouwen tot moslimstaat?

Waarom wordt door de linkse pamperaars altijd ontkend, dat er met het huidige beleid ook veel criminaliteit naar ons land komt?

Waarom merken veel ouderen en hulpbehoevenden in ons land weinig tot niets van de empathie en financiële bereidwilligheid die de linkse pamperaars wél beschikbaar willen stellen voor de eerder genoemde asiel- en gelukzoekers?

Waarom krijgen mensen die kritische vragen stellen, van de linkse pamperaars altijd een stempel van racist of fascist voor de kop?

Waarom willen de linkse pamperaars niet erkennen, dat we al die tienduizenden mensen uit andere landen nu en in de toekomst geen baan kunnen bieden?

Waarom zijn wij zo royaal in het uitdelen van permanente verblijfsvergunningen?

Dit zijn slechts enkele vragen die wellicht een schurend karakter hebben. Nu geloof ik niet, dat Koolmees deze schurende vragen kan/wil beantwoorden, maar hij erkent met zijn uitspraken tenminste, dat we momenteel vermogens uitgeven aan het vergoeden van al die enkele reizen naar de bijstand.

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter