Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Schorsen of doodgaan

Zomaar 3 berichten in de krant: ‘Suarez geschorst’, ‘GroenLinks Kamerlid Voortman geschorst’ en helaas ook ‘soulzanger Bob Womack overleden’. De drie berichten hebben allemaal iets tragisch in zich en zijn daarom met elkaar verbonden, ook al lijkt dat op het eerste oog niet zo te zijn.

APTOPIX Brazil Soccer WCup Italy UruguayDe geschorste voetballer Suarez die op het WK speelde voor Uruguay, zou een Italiaanse voetballer in diens schouder hebben gebeten. De Italiaan stortte trouwens ter aarde alsof het om een schampschot van een jihadist ging. Die schieten namelijk ook niet zo zuiver omdat ze niet durven kijken waarheen ze eigenlijk schieten: als ze maar wat raken. Uit filmbeelden (maar het kan ook een video zijn geweest) zou later blijken dat ‘fotomodel’ Suarez inderdaad zijn muil richting de Italiaan bewoog. Of hij nu gebeten heeft of met zijn konijnengebit in de Italiaan is gevallen, doet niet ter zake: oprotten.

De GroenLinkse Voortman moest ook oprotten. Ze was uit de school geklapt over geheime zaken die ze niet geheim hield. Het is geen geheim dat wie geen geheim kan bewaren in het geheim mag aftaaien. Dat zijn nu eenmaal de geheimen van de politiek dat snappen we inmiddels. Aan het gedraai van de fractieleider van GroenLinks, die nog geen 6 uur voordat hij zijn collega de geur van wachtgeld alvast liet opsnuiven nog volhield ‘vertrouwen’ te hebben, kun je zien dat die man ook niet deugt. Na Mariko Peters en Wijnand Duyvendak heeft de groene club zich nu wel genoeg gediskwalificeerd. Misschien dat ze, eenmaal gezadeld, op Duindigt nog wat uit kunnen richten.

Maar bij het bericht dat een zanger op 70-jarige leeftijd is overleden zonder dat de doodsoorzaak bekend werd gemaakt (ongetwijfeld teveel gezopen of gespoten) wordt duidelijk dat de Heere een pijnlijke vergissing heeft gemaakt.

En die vergissing nu, is de precieze overeenkomst tussen deze 3 berichten……….

Laat een reactie achter