Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

RoeptoeterTurken

Inderdaad, ik ben vanwege medische problematiek een tijdje uit de running. Maar gelukkig kan ik af en toe de energie opbrengen het nieuws te volgen en vervolgens mijn indrukken en meningen via het toetsenbord weergeven. Die maniak daar ergens aan de Zwarte Zee blijft voor een groot deel het nieuws beheersen. (Noord-Korea e.o. is mij momenteel even te ver weg.)

In Nederland wonen in elk geval zo’n 200.000 lieden die Turk zijn maar wettelijk ook Nederlander. Althans, dat zijn de mensen die vóór het Turkse referendum hebben gestemd. Lieden die nauwelijks een boodschap hebben aan onze Nederlandse wetten en regels en fanatiek voorstander zijn van de tirannieke ideeën van hun politieke ‘vader’, het despotische Turkse opperhoofd Erdogan.

Lieden die, naast hun Turkse nationaliteit, hun Nederlandse nationaliteit letterlijk hebben gekregen en vervolgens geen boodschap hebben aan de daarbij behorende spelregels. Lieden die bij het Turkse referendum, waaraan zij ook in Nederland mochten deelnemen, waanzinnig van enthousiasme en luid toeterend door de straten reden toen bleek dat een (kleine) meerderheid van de Turken (met dank aan de ongeveer 70% van de Nederlandse roeptoeterTurken) JA had gezegd om de waanzinnige macht van Erdogan uit te breiden.

Nee, zonder noodzaak toeteren (claxonneren) mag niet en kan worden bestraft met een boete van € 370,00. Nu is het natuurlijk wel lief van dat Rotterdamse VVD-raadslid om voor te stellen, alle Turken die deze verordening hebben overtreden te beboeten, maar wat denkt deze lieverd dan te doen als Feyenoord straks kampioen wordt. In Rotterdam is er dan ook weer één groot en langdurig claxonconcert te beluisteren.

Het zal een mobiel concert worden van rijdende auto’s met dol enthousiaste, zwaaiende, vaak ontblote bovenlijven met daarop verhitte hoofden uit de raampjes, met in de ene hand een pilsje en in de andere hand de Feyenoordvlag. Ga er maar van uit, dat boetes achterwege zullen blijven. Die krijgt u wel via een flitspaal of via een BOA die heeft geconstateerd dat u uw vuilcontainer een uur te vroeg aan de straat heeft gezet. Maar hoe dan ook, ik zie altijd nog liever de Feyenoordvlag (Ajax, FC Groningen of PSV mag ook) dan die vreselijke Turkse vlag.

Anders gezegd, het roepen om zo’n boete klinkt natuurlijk wel leuk, maar doet niets aan de achterliggende problematiek van massa-manifestaties. Hoe is het in hemelsnaam zo ver kunnen komen, dat wij aan mensen uit het buitenland onze rechten hebben verleend met alle daarbij behorende financiële voordelen en dat die mensen vervolgens met die rechten in hun bezit, massaal en met de Turkse vlag in de hand, hun haat tegen Nederland gaan verspreiden.

Mensen die zich Nederlander mogen noemen maar het, behalve de geneugten van de financiële voordelen, helemaal niet willen zijn. Mensen die het liefst onze Nieuwe Waterweg willen veranderen in de Bosporus en van Scheveningen een nieuw soort Istanboel aan zee willen maken. Mensen die de democratie willen afschaffen en andersdenkenden massaal willen opsluiten en desnoods ter dood willen veroordelen.

Welke politicus kan instemmen met dit soort maniakale, tegen Nederland gerichte, ontwikkelingen? Welke politicus durft zich bij dit soort ontwikkelingen te verschuilen achter zogeheten Europese verdragen en afspraken, daar waar onze rechten en waarden met voeten worden getreden?

Ik durft te voorspellen, dat dit bij de huidige kabinetsbesprekingen helaas geen onderwerp van gesprek zal zijn. De mogelijke kandidaten zijn allemaal geïnfecteerd met het ‘slapjanussenvirus’.

 

Tags: , , ,

2 Reacties op “ RoeptoeterTurken ”

  1. Henk Mulder on 19 april 2017 at 13:03

    Siem,
    Bedankt voor je meelevende en stimulerende woorden.
    Henk

  2. Siem on 19 april 2017 at 12:24

    Van harte beterschap gewenst, Henk!

Laat een reactie achter