Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 751 (maandelijks)

Asielschending
Hulporganisaties en politici, waaronder de CU en staatssecretaris Harbers, hebben geen boodschap aan de rechtsstaat.

Hun eigen mening, partijbelangen en veiligheid prevaleren boven de uitspraken van een reeks rechters in de Armeniƫ-kwestie.

De gevolgen daarvan zijn niet te voorzien: enerzijds een toestroom van minderjarigen en een zelfbewuste houding van de aanwezige illegalen en hun helpers, en anderzijds een noodzakelijke versterking van de wettelijke regels, zodat schending van het asielrecht eindelijk strafbaar wordt. In Duitsland en Zweden heeft men al leergeld betaald, nu is Nederland aan de beurt.

Chantage
Merkel, maar vooral Macron, praten over versterking van de Europese defensie nu de VS een grotere inspanning eist. Doch Macron wil daartoe de banden met Turkije en Rusland aanhalen; een verzwakking dus van de daadkracht door meerdere strategieĆ«n’ binnen de NAVO. Is dit een verkapt dreigement richting Trump of ordinaire chantage?

Hongarije
Hoe haalt mevrouw Sargentini (GroenLinks) het in haar hoofd om een soeverein land de maat te nemen, omdat zij in het Europese Parlement zit. Hongarije is een voormalig communistisch land waarin de oude machtsstructuren, corruptie en staatsmedia nog volop aanwezig zijn.

De (gewelddadige) geschiedenis van Hongarije en haar elites is indrukwekkender dan wat Nederland ooit heeft gepresteerd. Dit wist men toen het land werd toegelaten tot de EU. In Turkije, AlbaniĆ«, RoemeniĆ«, OekraĆÆne en Griekenland was/is het niet anders.

Maar ook Spanje, Frankrijk, ItaliĆ« en Polen zijn niet helemaal het ideale voorbeeld van wat Brussel zou (moeten) willen, net als de EU-instituten zelf. Dat deze ‘blaaskaak’ denkt dit even te veranderen met sancties en kritiek bevestigt het gebrek aan competentie van vele parlementariĆ«rs in hun wereldje van zelfoverschatting.

Immigrantenmaffia
In Duitsland zijn familiebendes actief, waarvan de leden als (arbeids)immigrant een uitkering ontvangen zonder enige controle- of stopzettingsmogelijkheid. Naar verluidt gaat het om 280.000 (!) criminelen waarop de staat geen greep heeft en die de rechters en politie gewoon uitlachen.

Hoe het zo ver heeft kunnen komen, wordt nu onderzocht, maar een keiharde aanpak valt niet te verwachten. Het lijkt erop dat bestuurders en politici worden geĆÆntimideerd of zelfs gechanteerd, waardoor een vergelijking met de Poolse uitkeringsbende hier wellicht relevant is.
Want waarom heeft het UWV geen aangifte gedaan tegen de uitkeringsfraudeurs die in ieder geval getuigen bedreigen?

Laat een reactie achter