Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 747

GroenLinks de weg kwijt?
Een GroenLinks activist wil naar verluidt de smokkelschepen van de ngo’s vrije toegang geven tot de haven van Amsterdam. Daarmee wordt Nederland het land van de eerste asielaanvraag; wat dit betekent kan mevr. Merkel inmiddels haarfijn uitleggen.

Bovendien is het in strijd met de enorme kosten om de stromen gelukszoekers uit Afrika en het Midden Oosten te reduceren (Frontex) en met de EU-plannen om de selectie van echte vluchtelingen buiten de EU te laten plaatsvinden.

Als immigranten niet in een rubberboot stappen, straks ook aan de Franse en Britse kust, hoeven ze niet te worden gered’. Doch kennelijk is GL bang dat de nieuwe ontmoedigingsmaatregelen effectief kunnen worden.

Infiltratie
De diensten van Amsterdam en Rotterdam, die radicalisering moeten registreren en bestrijden blijken naar verluidt te zijn geïnfiltreerd door fundamentalisten en profiteurs.

Heeft dit tot alarm geleid bij andere gemeenten, en de AIVD, of mag de omvang van het probleem niet naar buiten komen? Er is nog een andere mogelijkheid: dat bepaalde politieke partijen dit prima vinden en faciliteren.

Onnodige slachtoffers
Ook in Duitsland zijn weer slachtoffers bekend gemaakt van het falende uitzettingsbeleid. Kennelijk is het daar eveneens niet mogelijk om illegaal verblijf strafbaar te stellen en in geval van een ander misdrijf, de dader meteen in voorarrest te houden.

Het plegen van een (zwaar) misdrijf voorkomt zelfs uitzetting, omdat de Duitse rechter de zaak wil afhandelen, maar eigenlijk geen tijd heeft. Intussen is er nog steeds niemand aansprakelijk voor deze gang van zaken, want asielzoekers aanpakken is daar even gevoelig als hier.

Intussen blijven de tegenstrijdigheden zich opstapelen, zoals bij de bootvluchtelingen (gelukszoekers) die niet meer naar Duitsland zouden kunnen zonder recht op asiel, terwijl Malta bekendmaakte dat 50 geredde’ Afrikanen rechtstreeks naar Duitsland zouden vertrekken volgens een verdeelsleutel.

Als die straks teleurgesteld in Duitsland rondzwerven, gevolgd door duizenden die van de nieuwe afspraken gebruik willen maken, dan laten de gevolgen zich raden. Het asielbeleid is failliet, maar de politici willen dit niet zien.

Terrorisme moet worden beloond
Liesbeth van der Heide is terrorismedeskundige, volgens Elsevier. Hoe wordt je dat: door internationale studies’ of het napraten van VN-organen?
Want haar bewering dat terrorisme wordt voorkomen door de vrouwen en kinderen van IS-strijders naar Nederland te halen, is puur wensdenken.

Vermoedelijk ontstaat dan het recht’ voor de terrorist waarvan als het goed is – inmiddels het NL paspoort is afgenomen, om zelf ook naar Nederland te komen in het kader van de gezinshereniging. En dan komt het allemaal in orde, want hij kan hier in de gaten worden gehouden (in zijn cel?) en begeleid en bla-bla-bla.

Krijgt het gezin dan voorrang bij huisvesting en een uitkering, net als bij Hamas? En gaat de staat tonnen uitgeven om het gezin te herintegreren en de observeren? En de terrorist bekeert zich dan tot onze normen en waarden?

Terwijl andere criminelen dan niet meer kunnen worden uitgezet wegens discriminatie ten opzichte van de voorkeurscrimineel’… En als deze genoeg dreigt, krijgt hij dan ook nog een gesubsidieerde baan, bijv. als terrorismedeskundige?

 

Laat een reactie achter