Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 740

Bankenunie
Weet u het nog: de grote banken in de EU zouden allemaal ‘gezond’ moeten worden, zodat ze niet door de staat moeten worden gered bij een volgende crisis.

Daartoe zou streng toezicht worden gehanteerd, maar kennelijk is dit onmogelijk gezien het risicovolle gedrag van Deutsche Bank. Dus moet er een bankenunie komen, zodat ook andere landen meebetalen aan het redden van banken, want de kans dat dit nodig is wordt steeds groter.

Daarbij gaat het niet om miljarden, maar honderden miljarden, daar de graaiende bankiers niets hebben geleerd van de vorige crisis. En de regeringen evenmin. Er komt nog een dag dat iedere Brit blij is met Brexit.

Bijbaan
Wat zijn dat: die banen in het onderwijs waarbij men tijd genoeg heeft om fractievoorzitter in de Eerste Kamer te zijn? Bijbanen?

Kwetsbaar
Afgezien van de hoge kosten bij een groter verbruik van elektriciteit (een merkwaardige tegenstelling) en de ondeugdelijke argumenten voor volledige afhankelijk van één energiesysteem, dient er ook een veiligheidsafweging te worden gemaakt.

Nu reeds is de samenleving uiterst kwetsbaar bij het uitvallen van computers, stroomnetten, hoogspanningsleidingen en centrales die ook militair gezien niet te beveiligen zijn.

Ziekenhuizen, spoorwegen, Schiphol en overheid blijken nauwelijks rekening te houden met incidentele stroomuitval, laat staan indien dit opzettelijk gebeurd. Straks wordt het voor terroristen nog eenvoudiger om hele steden, gevangenissen, militaire objecten, fabrieken, treinen/auto’s, havens en vliegvelden plat te leggen en de samenleving langdurig te ontwrichten, als dit al niet door overbelasting of cyberaanvallen gebeurt.

Strafschop
Een scheidsrechter die bij een onduidelijke situatie in het nadeel van het gastland (Rusland) beslist, na eerder reeds een strafschop te hebben toegekend wegens ‘hands’, is moedig of heeft iets goed te maken voor de Spaanse tegenstander.

Verbazingwekkend was dan ook dat scheidsrechter Kuipers vervolgens een duidelijke overtreding (vasthouden van een Spaanse aanvaller) in het strafschopgebied niet wenste te zien. Zelfs niet na controle van de videoregistratie die overigens niet werd uitgezonden. Of is dit juist begrijpelijk in zijn positie?

Vluchtelingenjargon
Niets is wat het heet te zijn bij het Europese asielvraagstuk. Maritieme grensbewaking is in werkelijkheid veerdienst, hulpverleners zijn vaak politieke activisten (zelfs Artsen zonder Grenzen) en mensensmokkelaars, vluchtelingen zijn voor meer dan 90% economische gelukszoekers, drenkelingen zitten gewoon in bootjes te wachten tot ze door ‘reddingsschepen’ worden opgepikt, uitzetten is vooral niet uitzetten, de Europese oplossing is iets afspreken dat zinloos is.

Intussen worden de nieuwe (gesloten) opvangkampen ongeschikt geacht voor kinderen, terwijl in de ‘open’ VN-kampen al tientallen jaren kinderen verblijven, die daar ontvoerd, misbruikt en geïndoctrineerd worden. Gelukkig weet Macron te vertellen dat er een ‘Europese samenwerking’ is om het asielprobleem op te lossen, zodat Merkel nog even kan blijven zitten. Wat heeft de man tot dusver gepresteerd om zich zo op de voorgrond te plaatsen? Inderdaad: een eigen jargon ontwikkeld.

ZZP-geleuter
En weer begint het geleuter over de fiscale voordelen van een ZZP-inkomen, doch dit inkomen is doorgaans niet toereikend voor een pensioenreservering, huur bedrijfspand, arbeidsongeschiktheidsverzekering, volledige bedrijfsverzekering, investeringen of vakantie-/ziektegeld. Bovendien moet er in de bouw vaak 12 uur per dag voor worden gewerkt en gereisd, vervoer en gereedschap worden betaald, evenals verzekeringen en de boekhouder, ‘garantie’ worden gegeven (geen inkomen bij slecht weer of vertraging door andere onderaannemers), fouten in de opdracht (bouwtekening etc.) worden opgevangen en verplichte (veiligheids)cursussen gevolgd.

Kortom, DE ZZP-er bestaat niet en hun jaarrekeningen en belastingen laten weinig zien van die fiscale voordelen. En als er dan toch wordt vergeleken, dan ook naar wachtgeld, bonussen, bedrijfspensioen, betaalde opleidingen en gratis bedrijfskleding kijken.

Laat een reactie achter