Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 720

Afkoopgeritsel
De officier van Justitie die in de documentaire van Zembla het afkopen van strafbare feiten verdedigde, is op een verbijsterende’ manier door de mand gevallen.

Het wachten is dus op serieuze Kamervragen, want haar optreden in strijd met de wet, met de rechtsgelijkheid, met de beweringen van Justitie en met het gezond verstand, is niet alleen een reden tot ontheffing uit haar functie, maar tevens voor een aangifte wegens samenspanning met criminelen.

Anti-Joods of anti-Israël?
In meerdere EU-landen zijn anti-Joodse activisten zich aan het organiseren en manifesteren, ook door (persoonlijk) geweld en demonstraties. Daarbij de grenzen zoekend van wat de tolerante’ samenleving (lees: de wegkijkende Staat) negeert zonder in te grijpen.

Een dergelijk ingrijpen had van het VU-bestuur wel mogen verwacht meteen nadat bekend werd dat in een gekraakte’ universiteitsruimte anti-Joodse extremisten een Palestijnse terroriste hadden uitgenodigd.

Niet alleen ontruimen, maar ook aangifte doen zodat duidelijk wordt of het hier om religieuze discriminatie gaat of anti-IsraĂ«l activiteiten die hier kennelijk toelaatbaar worden geacht. In tegenstelling tot anti-Marokko uitspraken, maar dat is dan ook een bevriende’ staat.

Bewijs
Twee voorbeelden van topbestuurders waarvan je kunt betwijfelen of dit nu echt een vrouw moet zijn. En dan gaat het nog maar over risicoloze functies in het kabinet (of bij het ABP, NS, Justitie en andere baantjes).

De minister van Onderwijs wil een wettelijk quotum voor vrouwen bij de overheid en in het bedrijfsleven. Waar bemoeit ze zich mee? Misschien kan ze beter eerst het management van scholen eens doorlichten en bewijzen dat haar streven daar tot verbeteringen zal leiden.

Dit geldt ook voor de tientallen miljoenen die mevr. Schouten aan natuurboeren wil besteden om de samenleving te laten genieten van bloemen en bijtjes in het weiland. Neen, niet vanwege seksuele voorlichting.

Destijds werd haar argument ook gebruikt bij beboste natuurgebieden voor het wild dat daarin zou kunnen leven. Vervolgens werden die gebieden ontsloten via peperdure viaducten en gesloten voor het publiek.

Gesubsidieerde hulpkliek
Om de gedragscode voor hulpverleners in het buitenland te bespreken moest minister Kaag maar liefst 70 (zeventig!) gesubsidieerde organisaties uitnodigen. En dan te bedenken dat de meeste het echte werk uitbesteden…

Kerkelijke elite
Paus en kardinalen weten precies hoe Westerse regeringen zich dienen te gedragen nu de overbevolking in Afrika en elders het lijden van miljoenen veroorzaakt.

Doch daar heeft de kerkelijke elite geen last van en voorwaarden stellen aan economische hulp is helemaal verwerpelijk. Een Afrikaanse kardinaal beweert zelfs dat abortus door Europa wordt opgedrongen.

We zijn alleen goed genoeg om te betalen en dat tientallen miljoenen Europeanen geen enkele boodschap hebben aan de Roomse inmenging, ontgaat deze kardinaal kennelijk. Zou de man wel weten wat er in Afrika werkelijk aan de hand is of is zijn ambitie daarvoor te groot?

Laat een reactie achter