Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 692

Ambtenaren
Als er ergens sprake is van discriminatie, dan wel in Duitsland waar ambtenaren nog steeds een bijzonder verheven status hebben op het gebied van arbeidsvoorwaarden en pensioenen.

Zo kan een Duitse leraar met een vast (ambtenaar)contract € 800 meer per maand ontvangen dan een (zelfstandige) inhuurkracht die hetzelfde werk doet. Ook het staatspensioen is uitzonderlijk in vergelijking met de rest van de werknemers. En daarnaast zijn er per deelstaat allerlei douceurtjes bedacht, mede voor gezinsleden.

Intussen mag de samenleving ook nog ruim 600 miljard aan pensioenverplichtingen opbrengen, die NIET werden gereserveerd voor/door de ambtenaren. Denk niet dat het hier veel beter is gesteld met de geldstromen; alleen profiteren daarvan vooral de managers, externe adviseurs etc. ten koste van de werkvloer. Zo is 1,4 miljard naar verluidt ‘verdwenen’, bestemd voor verbetering van het onderwijs.

Bij de 5 miljard die Ontwikkelingssamenwerking niet kon verantwoorden, heeft de Algemene Rekenkamer dit enkele jaren geleden nog aangetoond. Overigens zonder dat er topambtenaren in de gevangenis belandden. Nu lijken de verantwoordelijken bij Onderwijs zelfs onvindbaar te zijn!

Brunssum
De burgemeester van Brunssum is opgestapt, omdat de raad weigert een wethouder te ontslaan. Een bijna ongeloofwaardige uitleg, omdat een burgemeester ervoor betaald wordt om vooral in ‘moeilijke’ tijden op te treden.

Dat er een rapport bestaat over het gebrek aan integriteit van de wethouder, zegt nog weinig, want Brunssum ligt wel in Limburg… Daar gelden al eeuwen andere normen en waarden, zelfs als de rechter een oordeel moet uitspreken.

De heer G. Leers zal als waarnemend burgemeester een beslissing (moeten) nemen, al dan niet onder druk van de minister van Binnenlandse Zaken. Het beste kan hij het dossier voorleggen aan de rechter zodat meteen het recht op wachtgeld en de houding van de raad beoordeeld kunnen worden.

Jeruzalem
De terreurorganisatie Hamas waarvan de ‘staat’ Gaza is, meent iets te zeggen te hebben over de status van Jeruzalem. Het is bijna een bevestiging van het gelijk van president Trump om een einde te maken aan de dubbelzinnigheid binnen de internationale gemeenschap.

De Katholieke kerk kan geen aanspraak maken op Rome als hoofdstad, IS kan nergens aanspraak op maken, de niet-erkende staat Taiwan kan geen aanspraak maken op Hong Kong en de niet-erkende Palestijnse staat kan evenmin aanspraak maken op enige hoofdstad die niet op ‘haar’ grondgebied ligt.

De ophef van Westerse politici heeft weinig te maken met gezond verstand en staatkundige rechtsregels.

Rechtsstaat
Niet alleen de gang van zaken bij het OM en bepaalde rechtbanken laat zien dat Nederland geen rechtsstaat is, maar vooral ook de manipulatie van ‘wetenschappelijke’ rapporten door het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Tevens door de interne schandaaldossiers (ook over de Kinderbescherming, politie en gevangenissen), de rol van de overheid bij vele milieuschandalen, de verdwenen miljarden bij ministeries, de corruptie-affaires en de belastingconstructies voor (inter)nationale bedrijven, etc. etc. De tijd dat Nederland met het vingertje kon wijzen, is definitief voorbij.

 

 

Laat een reactie achter