Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 691

Einde Merkel-regiem?
Volgens een Duitse commentator is de relevantie van mevr. Merkel dusdanig afgenomen, dat er een eind moet komen aan haar regiem.

De politieke en publieke omstandigheden zijn veranderd, waardoor internationale ‘diplomatie’, manipuleren en regelrechte machtsuitoefening eerder worden ontmaskerd en afgekeurd.

De burger ziet dat hij de prijs moet betalen voor de ‘democratische’ privileges van de elites, de willekeur bij de rechterlijke macht en de verspillingen/schade door graaiers en criminelen.
Zelfs een reeds veroordeelde VW-bestuurder meent met een brief aan de rechter invloed op zijn straf te kunnen uitoefenen. Terwijl de grootste boeven in de financiële wereld niet eens vervolgd worden wegens ‘verjaring’.

En ook in Duitsland bestaat onvoldoende toezicht op de besteding van de zorgbudgetten, terwijl hier vele overheidsuitgaven niet eens toegankelijk zijn voor de Algemene Rekenkamer of haar werkzaamheden zelfs worden geblokkeerd door het parlement! De Duitse burgers zijn het zat, net als hier.

Hoogheid
Als het maatschappelijk belang van de koningin vooral wordt bepaald door haar uiterlijk, kleding en design-slippers (€ 500), wordt het tijd dat de premier ingrijpt. De status van Koninklijke hoogheid gaat niet samen met dergelijke onbenulligheden in de media of in de paskamers van peperdure ontwerpers.

Poch
Waarom een rechterlijke uitspraak hier zo belangrijk wordt gevonden, waar in andere gevallen gegronde twijfel kan bestaan, verdient nadere kennis van het dossier en vooral de uitlatingen van de heer Poch zelf. Het onderzoek naar de heer Zorreguieta (zonder voorarrest) heeft geen 8 jaar geduurd om hem vrij te spreken, terwijl Poch naar verluidt gewoon een militair was en dus opdrachten had uit te voeren.

Ongeacht of het om executies zou gaan of (achteraf) oorlogsmisdaden; zelfs als hij hierbij betrokken was geweest, dan treft hem geen blaam. Immers, meerdere Nederlandse oorlogsmisdadigers die naar Duitsland waren gevlucht, kregen destijds een paspoort om aan verdere vervolging (lees: uitlevering) te ontkomen.

‘Foute’ politieagenten, ambtenaren en rechters werden hier opvallend vaak vrijgesproken na een beroep op hun ‘plicht’, terwijl executies door het verzet – zonder tussenkomst van een rechter – in strijd met het oorlogsrecht waren.

Met de normen en waarden van nu en hier is het moeilijk oordelen over de geweldsdelicten in andere landen en andere tijden. En (mede)aansprakelijkheid is een rekbaar begrip: niet alleen als het om een voormalige Argentijnse staatssecretaris gaat, maar vooral bij de houding van de VN tegenover dictators, terroristen, burgeroorlog (ANC/ Zuid-Afrika, Bosnië, Hutu’s/Tutsi’s, Koerden, Palestijnen, Jemen etc.), mensensmokkelaars en misdaden in moslimstaten.

Roofmoord
De verdachte bejaardenverpleger die meerdere mensen met insuline vermoordde, zou dit uit een soort minderwaardigheidscomplex hebben gedaan. Hij wilde ze meteen ‘redden’ en dus niet beroven(?) Dat diens advocaat hierop niet wil ingaan, doet vermoeden dat hij deze onzin wellicht zelf zijn cliënt heeft ingefluisterd.

 

 

Laat een reactie achter