Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 685

62 miljoen
Wat velen reeds vermoedden, blijkt nu waar. Premier Rutte heeft destijds gelogen over de absurde kosten van de ‘renovatie’ van Huis ten Bosch.

Want het is volstrekt ongeloofwaardig dat de Rijksgebouwendienst zo incompetent zou zijn, dat bij de kostenraming de helft vergeten werd, omdat men niet wist hoe de toestand van de trap en het dak was.
En hier zal het niet bij blijven… net als bij het Rijksmuseum en het Paleis op de Dam.

Afgod
In het katholieke Italië blijken nog steeds afgoden te bestaan, wellicht overgehouden uit de tijd van ‘brood en spelen’. Dat een heel land treurt om het gemiste WK voetbal, is niet alleen een teken van bijna religieuze overwaardering van sport, maar vooral van een nationalisme dat onuitroeibaar is. Brussel is gewaarschuwd…

EU-begroting
Sinds wanneer is het de taak van de voorzitter van het Europees Parlement om nieuw beleid voor te stellen? Het Parlement faalt al jaren in het eisen van verantwoording over de besteding van miljarden, in het korten van de Franse landbouwsubsidies en in de bestrijding van fraude en corruptie.

Als deze greep naar belastinggeld een gevolg is van het solidariteitspact tegen de Brexit, dan heeft Nederland straks een probleem en veel spijt. Ook het koningshuis als symbool van onze ‘onafhankelijkheid’ wordt dan een lachertje.

Marokkaans tuig
Dit weekeinde is weer eens duidelijk geworden – in Brussel en Den Haag – dat Marokkaanse immigranten wel een Nederlands of Belgisch paspoort hebben, maar dat de hooligans daaronder gewoon Marokkaans zijn zonder enig respect voor hun ‘medelanders’.

Nepnieuws
De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken houdt zich ook bezig met nepnieuws. Op grond waarvan ze die taak vervult, is onduidelijk. Want nepnieuws en RVD waren tot voor kort gerelateerd aan de premier.

Ook de beschuldigingen aan het adres van de Russen is merkwaardig, want (politieke) onwaarheden worden hier door alle ministeries geproduceerd en door de milieulobby, de vluchtelingenhelpers, de kerken, de EU-gelovigen alsmede door vele politici.

Media die kritiekloos het nieuws uit de VS overnemen of uit Brussel, Parijs, Berlijn en Londen, maken zich eveneens schuldig aan nepnieuws. Misschien niet opzettelijk, maar toch…. Inmiddels blijkt Raqqa helemaal niet te zijn ‘bevrijd’, maar overgedragen door IS waarbij de oorlogsmisdadigers een vrije aftocht kregen.

De moord op Kennedy blijkt nog steeds omgeven met leugens, net als de moord op Pim Fortuyn en de Demmink-affaire, terwijl de bende van Nijvel vooral niet mag worden ontmaskerd.

Het aantal dode getuigen in het Dutroux-dossier en het Kennedy-dossier is opvallend groot, en zelfs over de Titanic doen nieuwe geruchten de ronde. En het ijs van Antarctica smelt vooral door bodemwarmte, terwijl de echte geschiedenis van de slavernij bij weinigen bekend is. Of is dit alles nu ook nepnieuws? Dan verneem ik dat nog wel van de minister.

 

 

Laat een reactie achter