Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 681

Catalonië
Waarom zou Catalonië geen zelfstandige staat kunnen worden, indien bijv. 2/3 van de bevolking daarvoor zou kiezen? Het gebied met bijna 8 miljoen inwoners heeft een eigen taal, cultuur en economie.

En voorbeelden van ‘afscheiding’ zijn er genoeg: België, Taiwan, Suriname, Zuid-Korea, Nederlands-Indië, Kosovo, Zuid-Soedan etc. Natuurlijk zijn de geschiedenis, omstandigheden en gevolgen verschillend, maar vele Schotten zullen het de Catalanen niet kwalijk nemen.

De vraag is of de EU dezelfde standpunten zal innemen, indien Schotland en Catalonië zich beide aanmelden als EU-lid…

Halsema
Hoe komt Pechtold op het absurde idee Femke Halsema te beschouwen als een geschikte burgemeester voor Amsterdam? Een drammer die het niet de moeite vond ons land of haar partij te blijven dienen toen ze de uitkeringsgerechtigde leeftijd had bereikt.

Kaag
Zou premier Rutte in zijn ‘voorgesprek’ met minister Kaag (D66) de activiteiten van haar man ter sprake hebben gebracht? Of heeft hij haar selectie overgelaten aan D66 zodat hij bij het eerstvolgende schandaal bij ontwikkelingssamenwerking en steun aan terreurorganisaties, de zwarte Piet daar kan leggen?

Want de reeks schandalen op dit gebied hebben de opeenvolgende ministers wel overleefd, maar na het voorbeeld van Hennis is het naar verwachting afgelopen met die tolerantie.

Pensioenfondsen
Indien pensioenfondsen zelf gaan aandringen op ‘individualisering’ van de pensioenreserves, moet de burger oppassen. Tot dusver hebben banken, verzekeraars en pensioenbeheerders bepaald geen goede reputatie als het gaat om de belangen van hun klanten.

En met het uitbesteden van ‘vermogensbeheer’ hebben de woekerpolisslachtoffers enige ervaring opgedaan, hoewel het erop lijkt dat sommigen hun les nog moeten leren.

Onafhankelijkheid
De wens van onafhankelijkheid heeft niet alleen het voormalige Joegoslavië doen verdwijnen, Tsjecho-Slowakije gesplitst en de autonomie van Schotland, Groenland en Noord-Ierland vergroot, maar ook nieuwe bewegingen doen ontstaan.

Koerden, Palestijnen, Vlamingen, bewoners van Kasjmir en Noord-Italië, minderheden in Oost-Europa etc. streven naar een eigen staat, terwijl EU-landen juist bezig zijn zich op te heffen. De vraag blijft, welke argumenten de tegenstanders van onafhankelijkheid zullen bedenken om dit streven te onderdrukken.

Een beroep op de (grond)wet kan in vele landen belachelijk zijn, gezien alle andere schendingen daarvan.

Poch
Bij alle kritiek op de ‘uitlevering’ van Poch, moet toch de vraag worden beantwoord wat het Europese Hof hiervan vond.

Laat een reactie achter