Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 679

Den Dolder
Incompetente directies van (overheids)instanties die in de fout zijn gegaan, zeggen over het onderzoek naar de oorzaken meestal, dat het niet gaat om de schuldigen te vinden, maar van fouten te leren.

In Den Dolder wil men zelfs dat niet en wordt het fatale beleid gewoon voortgezet. Meer minachting voor de slachtoffers en verontruste burgers is nauwelijks denkbaar.

Infiltratie
De Nederlandse gemeentes zijn bang voor infiltratie door criminele raadsleden en zelfs wethouders. Daarbij gaat het natuurlijk niet om veroordeelde schurken, want dit zou de (in)competentie van de betreffende partij/raadsfractie raken.

Neen, het gaat om banden met de onderwereld, belangengroepen, voetbalclubs, antidemocratische bewegingen etc. Daar helpt een Verklaring van ‘goed gedrag’ niet tegen, zoals op andere niveaus reeds is gebleken: burgemeesters, Statenleden, gedeputeerden, Kamerleden, Kabinetsleden, cultuurbobo’s, politiefunctionarissen, topambtenaren en niet-integere figuren in internationale organisaties.

Wellicht heeft het iets met de groei van de PVV te maken?

Koenders
Hoe integer is Koenders als hij zijn opvolger opzadelt met een partijgenoot (PvdA) bij Buitenlandse Zaken, die bepaalde beleidsveranderingen mag aanvechten.

Of zit deze ‘mol’ daar om een jaar lang het deksel op sommige beerputten te houden en Koenders uit de wind?

Suriname
Onze Turkse politici van de partij Denk moeten eerst een geschiedenisboekje lezen over Suriname, voordat ze pleiten voor schadevergoeding aan een corrupt bestuur dat geen schade heeft geleden door de slavernij.

De ‘herstelbetalingen’ (in miljarden guldens) zijn allang gedaan en terecht gestopt toen bleek waar het geld terechtkwam. Misschien kunnen deze Haagse malloten zich beter richten op de huidige slavernij in Turkije.

WOB
Persoonlijke beleidsopvattingen vallen niet onder de wet Openbaarheid van bestuur. Geldt dit alleen voor de peperdure adviezen van mevr. Elatik of ook voor de overwegingen van de baas van de Amsterdamse politie Aalbersberg?

Hij moet toch (kunnen) verantwoorden waarom hij voor het ‘persoonlijke ‘ geleuter van Elatik zoveel geld betaalde.

Laat een reactie achter