Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 677

Bende
Door ‘toeval’ met een dodelijk slachtoffer wordt weer eens zichtbaar dat het in bepaalde psychiatrische inrichtingen een bende is. Dat is niet van gisteren, maar reeds vele jaren het geval, evenals bij jeugdinrichtingen, gevangenissen en het PBC.

De verantwoordelijken en hun politieke beschermers hebben hier altijd een uitleg voor, maar als we kijken naar de halfzachte ‘verbetering’ van de onderzoeksmogelijkheden van het OM bij tbs-weigeraars en naar de incidenten in de afgelopen jaren, dan gaat er voorlopig niets veranderen.

Tenzij ook de rechters kritischer worden tegenover psychiaters, psychopaten en hun advocaten.

Dilemma
De luchtfietsers die menen dat elke crimineel – dus ook een psychopaat – een ‘tweede kans’ (om te moorden?) verdient, wensen zelf niet aansprakelijk te worden gehouden voor de gevolgen daarvan.

Want het opofferen van mensenlevens voor het in standhouden van belangrijke waarden voor een hele samenleving, is alleen in tijd van oorlog noodzakelijk en dus geoorloofd.

Vredesmissies en militaire oefeningen met levensgevaar, die niet zijn gericht op de eigen samenleving, vormen al een dilemma waarbij de opdrachtgever verantwoordelijk is voor onschuldige slachtoffers.

Inzet van politie met vuurwapens eveneens, met name als leidinggevenden zich verschuilen achter regeltjes.

Doch bij het beslissen over de vrijlating van zware dan wel gestoorde criminelen, dient de aansprakelijkheid van de beslisser volstrekt duidelijk te zijn, ongeacht wat allerlei ‘adviseurs’ ervan vinden. Dit (militaire) principe voorkomt een dilemma in twijfelgevallen.

Iran
Iran gaat gewoon door met het ontwikkelen van lange afstandsraketten en kernwapens, ook volgens Duitse inlichtingendiensten. En wat is de reactie van de minister van Buitenlandse Zaken Gabriel (SPD): hij ‘vreest’, naar verluidt, dat de betreffende overeenkomst door Trump zal worden opgezegd.

Deze Obama-overeenkomst is overigens nooit van kracht geworden door het ontbreken van de Iraanse handtekening.

Steeds meer wordt duidelijk dat Trump geen boodschap heeft aan de praatgroepjes van de VN, EU en Amerikaanse democraten als het gaat om Iran, Noord Korea, Turkije, China en Rusland. Alleen zijn beleid in zake de Palestijnse terroristen is nog onduidelijk, maar naar verwachting niet lang meer.

Rechtstaat
In Zweden zijn er naar verluidt zo veel gewelddadige bendes in bepaalde wijken, dat de politie er niet meer durft op te treden.

In Duitsland geven enkele opiniebladen nu toe dat veel (verkrachtings)misdrijven samenhangen met immigranten en dat de politie onderbezet is. Ook de rechters om 40.000 opgestapelde dossiers te behandelen, ontbreken, terwijl de beroepszaken van afgewezen asielzoekers nog steeds toenemen.

Zelfs belangrijke fraudedossiers over honderden miljarden in de bankwereld worden na 10 jaar (!) onderzoek ‘verjaard’ verklaard, omdat rechters beweren geen kans te zien ze binnen 2 jaar te hebben gelezen.

Waarom men niet eerder met lezen is begonnen, zal wel te maken hebben met de werkdruk.

En in Nederland hebben daders nog steeds meer rechten dan de slachtoffers, bijv. bij serie-oplichters krijgen daders zonder vaste ‘inkomsten’ een advocaat toegewezen – zowel bij een strafrechtelijke als civiele procedure – terwijl de gedupeerden doorgaans hun juridische bijstand zelf moeten betalen en zelfs na een gewonnen zaak naar hun geld kunnen fluiten bij gebrek aan verhaal.

Laat een reactie achter