Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 666

Baantjes
Extra ministers betekent extra ministeries, met baantjes voor partijgenoten en adviseurs. Een extra staatssecretaris bij een bestaand ministerie was kennelijk niet belangrijk genoeg. Hoeveel tijd en geld gaat dit geklungel nu weer kosten?

NPO
De NPO weigert de kosten van een extern onderzoek bekend te maken en geeft daar naar verluidt een merkwaardige reden voor. Toekomstige besparing voor de belastingbetaler.

Welke besparing die de betrokken Kamerleden en politiek verantwoordelijken niet mogen/kunnen vergelijken met de kosten van het onderzoek? Vermoedelijk gaat het hier om een bedrag dat op verspilling lijkt dan wel onder de regelgeving voor (meerdere) offertes valt. Tijd om snel de noodzakelijke opheldering te vragen.

Sint Maarten
Op Sint Maarten leven 74.000 mensen plus honderden toeristen/stagiaires, waarvan ruim 40.000 in het Nederlandse deel. Hun bronnen van inkomsten zijn ‘divers’ waardoor moeilijk is in te schatten welke schade de slachtoffers zelf kunnen dragen, al dan niet met hun verzekeraar.
Het eiland is naar verluidt zo groot als Texel, wat betekent dat niet overal ruimte is voor noodvoorzieningen in de vorm van grote tentenkampen.

Wellicht is een oplossing te vinden in kleine groepen van 10 noodwoningen (€ 25.000 per stuk, incl. transport) bij de bestaande woonlocaties, zodat het herstel en verbeteren daarvan grondig ter hand kan worden genomen. 10.000 noodwoningen waarvan reeds vele producenten bestaan, zouden dan 250 miljoen kosten en na vrijkomen aan Syrië of Haïti kunnen worden geschonken. Voor een dergelijke beslissing hoeft zeker niet op een nieuw kabinet te worden gewacht.

Tuig
Links tuig dat meent zelf te kunnen bepalen wat ‘democratie’ en wat ‘fascisme’ is, komt niet verder dan het niveau van stront en spuitbussen. Indien ze menen daarmee echt fascisme te kunnen bestrijden, dan leveren ze zelf het bewijs niet te weten wat dat is. Zoveel onwetendheid en eigen gelijk verdient alleen de omschrijving ‘zielig’.

Zorgelijk
Al jaren is er sprake van beperking van de zorgkosten; geen bezuiniging, maar afremmen van de groei. Daarbij is in het verleden onderzoek beloofd naar ziekenhuistarieven, misstanden bij declaraties, aanpak weigerbetalers, kosten medicijnen, thuiszorgbedrijven, medische fouten, ambulances/helikopters, winsten verzekeraars, verpleeghuizen en de tandartsverrichtingen.

Welke de uitkomsten daarvan zijn, is onduidelijk. Maar het effect op de verzekeringspremies niet; die blijven stijgen.

Laat een reactie achter