Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 635

Geloofwaardigheid akkoord van Parijs
Door al het gedram van de Europese landen zou bijna worden vergeten dat een groot aantal landen het absurde klimaatakkoord van Parijs heeft getekend op voorwaarde dat ze geld toe krijgen.

Van wie, kunt u wel raden. Zo wil India naar verluidt 2.500 miljard; een bedrag dat verdubbeld moet worden zodra de milieumaffia zich meester heeft gemaakt van de Westerse geldstromen en de bevolkingsgroei explodeert door de nieuwe ‘welvaart’.

Geloofwaardigheid ECB
De heer Draghi beweert dat hij de inflatie in de Eurozone wil verhogen. Waarom is dit nodig, indien de EU daardoor ‘armer’ wordt en de export vermindert? En hoe geloofwaardig is hij als de ECB de rente juist kunstmatig laag heeft gehouden en het vertrouwen in banken en overheden heeft vergroot door garanties en het opkopen van schulden?

Of is het zijn bedoeling dat nu het vertrouwen in de ECB daalt, vooruitlopend op een ander financieel keizerrijk: de komende Europese minister van Financiën…`

Geloofwaardigheid NS
Het is alweer enkele jaren geleden dat de prijs van een treinkaartje omhoog moest, want de NS moest extra materieel gaan inzetten voor de spitsuren. ‘Uit de auto in de trein’ heette dat. Zelfs verouderde treinstellen worden opgelapt, maar sindsdien kennelijk verkocht naar het buitenland.

De door NS opgebouwde reserves werden naar verluidt belegd in Britse spoorlijnen, zodat men nu door slechte service de reiziger rijp maakt voor de volgende prijsverhoging. Want men weet heel goed dat die reiziger geen keus heeft; de politiek wel, maar die krijgt de reiskosten vergoed of neemt de dienstauto.

Geloofwaardigheid Oekraïne
De EU heeft wederom getoond niet over enig gezond verstand te beschikken. Waarom mogen Oekraïners vrij door Europa reizen, waar dit – terecht – aan Turken wordt geweigerd?

Waarom wordt dit land bij de EU betrokken zonder ook maar in de verste verte aan (toekomstige) toelatingseisen te kunnen voldoen? En waarom worden Moskou en de Nederlandse referendum-stemmers gesard met deze verborgen agenda?

Intussen mag Duitsland rekening houden met een nieuwe toestroom van ‘asielzoekers’ (Oekraïne is immers in oorlog en verarmd) die de taal niet spreken, naast criminele bendes, (voormalige) corrupte politici en indringers met valse paspoorten? Het EU-budget hoeft echter niet omhoog, gezien de bestaande geldsmijterij die onbekommerd doorgaat.

Laat een reactie achter