Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 630

Amersfoort
De renovatie van het gemeentehuis in Amersfoort kost geen 25 maar ruim 30 miljoen. Een bedrag waarvoor in andere steden een compleet nieuw gemeentehuis wordt neergezet.

Hoe komt het toch dat ik meteen aan belangenverstrengeling en verspilling dacht?

Foute advocaten
Het is al eerder gezegd: onze rechtspraak zou enorm verbeteren, indien liegende advocaten worden aangepakt.; ook door de Orde. Maar helaas accepteert Justitie dat de Orde zijn leden beschermt en zelden ingrijpt, waardoor bepaalde rechtszaken jaren duren – mede op kosten van de belastingbetaler – of ten onrechte vrijspraak volgt.

Het wordt tijd dat de rechter vaker een getuigenverhoor toestaat en de bevoegdheid krijgt een foute advocaat tijdens de procedure te berispen dan wel na de uitspraak ‘strafpunten’ toe te kennen. Deze maatregel waarmee een advocaat na herhaalde misstappen tijdelijk of definitief uit de rechtszaal kan worden verwijderd, zal veel tijd en geld besparen, de slachtoffers/gedupeerden genoegdoening geven en tevens de kwaliteit van de rechtspraak  aanzienlijk verhogen.

G7
De irritatie van Merkel over het feit dat ze Trump niet onder de duim kan houden, was van haar gezicht af te lezen. Duitsland vaart een koers waarvan Nederland zich beter kan distantiëren, wil Den Haag nog enige zeggenschap houden over onze belangen.

Waarom de regering – uit eigenbelang(?) – de Britten niet steunt in hun gevecht met de EU-top, is dan ook een raadsel. Of wacht men eerst de verkiezingen af? Intussen wordt hier de PVV buiten de kabinetsformatie gehouden, hetgeen lijkt voort te komen uit een afspraak met Berlijn of Brussel.

Daarbij worden leugens over de PVV niet geschuwd, zoals onder meer Hans Hillen (CDA) naar verluidt aantoonde. Hier wordt de uitslag van verkiezingen niet beïnvloed door buitenlandse mogendheden, maar – nog veel erger – het regeringsbeleid erna. VN, EU, G7, milieumaffia, Berlijn, Europese Hof en ECB; allemaal hebben ze daarbij een dikke vinger in de pap.

Manchester
En weer worden de rituelen van een falende overheid afgewerkt: toespraken, bloemen, overdreven politiepresentie en oproepen tot standvastigheid. Zelfs de idiote suggestie dat meer wijkagenten benodigd zijn om terreuraanslagen te voorkomen, wordt onbeschaamd gebruikt om te verhullen dat er allang informatie over de dader(s) beschikbaar was.

Doch om allerlei redenen werd er niets mee gedaan. Nausicaa Marbe (Telegraaf) houdt ons telkens een spiegel voor, maar juist politici kijken weg. Zij gaan steeds over tot de orde van de dag.

Media-oorlog
Wat er nu in Amerika gebeurt in de oorlog van linkse media en universiteiten (‘deskundigen’) tegen president Trump, is niet nieuw. Wie de geschiedenis van de eerste en tweede wereldoorlog leest, beseft dat de media zelden de feiten willen weergeven (als ze die al kennen).

Het werkelijke oogmerk is het publiek een mening op te dringen; niet alleen over oorlogen, maar ook over politieke onderwerpen. Misleiding, nepnieuws en selectie van informatie en ‘deskundigen’ zorgen voor de gewenste hersenspoeling.

Wat nu rond de oorlog in Syrië wordt gepubliceerd of over de ‘vluchtelingen’, was voorspelbaar op grond van meerdere analyses waaronder het boek Focus op Korea, uit 2000, en Do something, general van de Belgische generaal Briquemont, over zijn periode in Sarajevo. Leerzaam, en niet alleen voor studenten aan een militaire academie.

Onzorgvuldig
De Telegraaf-redactie stelt in een politieke beschouwing, dat 23 NAVO-landen voldoen aan het streven naar de 2 % norm. Welk ‘streven’? Helaas voldoen slechts 5 landen aan de norm en 23 NIET.

Het is dus niet Trump die de geloofwaardigheid van het bondgenootschap op het spel zet, maar de NAVO zelf. Het uitvlucht, dat bepaalde landen aan zo veel andere internationale zaken meebetalen, heeft niets met de noodzakelijke NAVO-bijdrage te maken.

Met name de torenhoge kosten van de asielopvang in Duitsland, steken scherp af tegen de geringe verhoging van het defensiebudget. Doch ook Nederland moet méér doen: om te beginnen wat zorgvuldiger worden bij de ‘berekening’ en aanwending van begrotingsoverschotten en zgn. meevallers die plotseling met onbekende bestemming weer verdwenen zijn.

Laat een reactie achter