Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 628

Amsterdamse politie
Hoe incompetent moet een Amsterdamse politiechef zijn om iemand als Fatima Elatik nodig te hebben als adviseur?

Griekse ‘bezuinigingen’
De Griekse bezuinigingen zijn niet toereikend voor kwijtschelding.
Een idiote stelling, want de bezuinigingen moeten toereikend zijn voor terugbetaling van de (honderden) miljarden. Doch, neen, Griekenland wil nieuwe miljarden én kwijtschelding, want wat van de maffia is blijft van de maffia.

Kabinetsformatie
Waarom zou er een vierde partij moeten deelnemen aan het nieuwe kabinet? Met D66 is het al ingewikkeld genoeg en beleidsvoornemens vooraf aanpassen (uithollen) omwille van het regeerakkoord, is minder geloofwaardig en effectief dan per geval consensus bereiken met een Kamermeerderheid. Bovendien zijn dan de saboteurs van zinnige wetsvoorstellen eenvoudiger aanwijsbaar.

Manchester
We moeten gewoon overgaan tot de orde van de dag, want we laten ons door terreur niet intimideren. En: we geven niet toe aan terreur. Wat een verschrikkelijke platitudes, terwijl de overlevenden en nabestaanden voor de rest van hun leven ‘geïntimideerd’ zullen zijn.

En wie zijn ‘we’: de overheid, de verantwoordelijke autoriteiten, de veiligheidsdiensten, de hulpdiensten, de media? Naar verluidt worden alleen in Groot-Brittannië meer dan 2000 mensen in de gaten gehouden, doch terroristen weten dit. Wat is daarvan het nut als door softe wetgeving de terreurbestrijders machteloos staan?

Want niet alleen aanslagen gaan keer op keer door, maar ook moslimterreur tegen minderjarige meisjes, verkrachtende en moordende bendes, aanvallen op (ongewapende !) politie-agenten, drugs- en wapenhandel, etc. De Britten moeten – na de bekende toespraken en een herdenking – helemaal niet hun dagelijks leven weer oppakken, maar van de overheid eisen dat de terreurbestrijding het dagelijks leven juist gaat beheersen, vooral dat van politici die geen ‘politiestaat’ willen.

Terreur
Politici die beweren niet te wijken voor terreur, zijn kennelijk de ‘onderhandelingen’ na de IRA-aanslagen vergeten of de autoriteitenpaniek na een (valse) melding. En het betaalde losgeld na gijzelingen, naast de chantage door Turkije of de geëiste smeergelden in Afrika, Indonesië, Rusland, Oekraïne en bepaalde Aziatische landen.

Ook de afgedwongen subsidies door milieu-activisten, de houding tegenover krakers, en ‘angst’ voor de asielindustrie zijn geen teken van een rechte rug. Intussen worden al jarenlang politici beveiligd wegens een onbestemde terreurdreiging, mochten militairen niet meer in uniform reizen en moeten de politie en de bestrijders van scheepskapingen met een hand op de rug hun werk doen. Zelfs de opdracht aan Frontex illustreert de lafheid van de Westerse samenleving.

Laat een reactie achter