Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prikbord nr 626

Belediging
De beledigers van mevr. Simons werden binnen de kortste keren opgespoord en voor de rechter gebracht.
Waarom lukt dit niet met de vermeende bedreigers van Geert Wilders?

De inlichtingendiensten hebben al jaren de tijd gehad om een grondig onderzoek uit te voeren; of spelen hierbij andere belangen?

Defensie
Ook in Frankrijk is nu een vrouwelijke minister op Defensie benoemd. Het valt te hopen dat zij beter in staat is tot puinruimen dan in Duitsland en Nederland.

Hier heeft zich de aftakeling van de krijgsmacht voortgezet tot op een onverantwoord niveau van gevechtskracht en inzetbaarheid, terwijl er naar verluidt 140 miljoen niet is besteed in het afgelopen jaar. Daar is een minister wel degelijk verantwoordelijk voor, bijv. door hinderlijke regels en politieke invloed op de besluitvorming te elimineren.

Want een land dat miljarden aan Griekenland schenkt (dat destijds nieuwe wapens aanschafte), maar nog geen 10 artillerievuurmonden inzetbaar heeft tijdens een oefening in vredestijd, moet niet alleen aan de bondgenoten iets uitleggen, maar ook aan de burgers.

Het wordt nog absurder als Rusland (weer) wordt opgenomen in het vijandbeeld en onze vliegtuigen kwetsbaar blijken te zijn voor de Russische luchtverdediging. Tijdens de Koude oorlog beschikte onze krijgsmacht over 22 afdelingen en zelfstandige batterijen veldartillerie, met vuurmonden, geleide en ongeleide raketten, opsporingsradars en honderden opgeleide waarnemers.

Dit paste – in combinatie met kernwapens en honderden tanks – bij de dreiging vanuit het Warschau Pact. Het is er allemaal niet meer, net als de vele pantserinfanteriebataljons, geniebataljons, luchtafweereenheden, bevoorradingseenheden en munitie-opslagplaatsen.

Dit is geen nostalgie, maar een waarschuwing. Want zelfs na de vervanging van de F-16, zal het aantal inzetbare vliegtuigen slechts een handvol omvatten.  Dit laat zich niet ‘compenseren’ door een paar gevechtshelikopters. President Trump heeft dus gelijk met zijn kritiek op de Europese NAVO-landen.

Europa moet willen overleven; niet op grond van financiële solidariteit, maar als cultuurgemeenschap waarin landen voor elkaar offers willen brengen. En daarbij kunnen Turkije en Brussel best gemist worden. Dit vereist een hardere defensietop en een hardere krijgsmacht.

Hoofddoek
Naar verluidt wil de Amsterdamse politie agenten met hoofddoek gaan inzetten, alsof een pet onvoldoende ‘bedekking’ biedt. Het is in strijd met de regels voor ambtenaren in publieke functies en met het gezond verstand.

Wat is namelijk de meerwaarde? Durven ‘gewone’ agenten niet meer in bepaalde wijken te komen en worden vrouwelijke agenten met een moslimuitstraling daar wel voor vol aangezien?  Of mogen er straks allerlei religieuze symbolen bij het uniform worden gedragen?

Amsterdam kan beter  honderd extra rechercheurs aanstellen, want daar is echt behoefte aan.
Niet aan politiek-correct gedram vanuit de moslimlobby.

Politiek commentaar
Inmiddels is het een merkwaardige gewoonte geworden om bij positief commentaar op de PVV, meteen erbij te vermelden dat de spreker/schrijver geen PVV-stemmer is. Dit zou beter passen bij GroenLinks dat werkelijk een gevaar is voor ons land. Is de PVV dan een minderwaardige partij of is men reeds geïntimideerd door de agressie van anti-PVV activisten?

Wachtgeld
Burgers die menen dat politici de wachtgeldregeling voor henzelf en topambtenaren vrijwillig zullen opheffen, begrijpen het niet helemaal. Want daarvoor is integriteit nodig. Dat veilige vangnet en de ‘opleiding’ van politici in Brussel bevorderen juist een gebrek daaraan.

Laat een reactie achter