Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prijzen

Zomaar wat leesvoer voor de zondag…
Tientallen columnisten, en ook onze Evert Bezema, schreven er al over, maar ik was dusdanig onder de indruk van onderstaand artikel dat het in mijn ogen een ‘must’ is om te lezen en een prijs verdient.

De hypocrisie, de misplaatste en selectieve verontwaardiging van de ondertekenaars van het manifest tegen GeenStijl worden door dit artikel volledig duidelijk gemaakt.

‘Lieve Rosanne, Katja, Claudia, Sheila, Elma, Myrthe en alle anderen’

Sonja Dahlmans vraagt: zou u haar doen?

Lieve Rosanne, Katja, Claudia, Sheila, Elma, Myrthe en alle anderen,
Naar aanleiding van jullie manifest tegen het seksisme, online intimidatie en vrouwenvernedering op sites als GeenStijl en Dumpert.nl wilde ik eigenlijk een lang artikel hierover schrijven.

Ik wilde woorden gebruiken als ‘selectieve verontwaardiging’, ‘hypocrisie’ en ‘laf’: feministisch wegkijken van de échte vrouwenhaat op onze wereld. Ik wilde jullie vragen hoe het kan dat ik in januari van dit jaar in de Tweede Kamer was… lees hier verder

O ja, wist u al dat Ebru Umar dit jaar de Pim Fortuyn Prijs heeft gekregen? De jaarlijks terugkerende prijs voor iemand die als opiniemaker, politicus of bestuurder het gedachtegoed van de op 6 mei 2002 vermoorde Pim Fortuyn weergeeft? Columnisten Afshin Ellian (Elsevier) en Leon de Winter (Telegraaf) gingen haar voor.

Ook zij schromen niet om de waarheid te schrijven en met feiten te onderbouwen. Want daar gaat het om, feiten durven benoemen en niet je kop in het zand steken.
Van harte Ebru!
En wat had je een geweldig dankwoord!

 

Tags: , , ,

Laat een reactie achter