Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Prijs McLaren-P1 valt enorm mee

De prijs van de nieuwste hypercar van McLaren was al bekend: 1 miljoen euro. Maar die prijs is exclusief belastingen. Hier lees je wat hij in ons land kost en dat valt toch nog mee dankzij het groene karakter van de bolide. Koreaanse fabrikanten zijn niet blij met de nieuwe concurrent. Binnenkort zijn de 5-jaars operationele kosten van de McLaren namelijk veel lager dankzij de Nederlandse “groene” heffingen op de Koreaanse brulbakken.

mcLaren

Foto: Autovisie

Inclusief belastingen gaat de auto in ons land ‚ā¨ 1.111.617,- kosten. Voor een hypercar, want dat is de P1, valt het bedrag aan belastingen dat erbij komt nog relatief mee. Hoe dat kan? Door de lage C02-uitstoot die onder de 200 gram per kilometer blijft. Even ter vergelijking: een BMW M3 uit 2008 stoot minimaal 263 gram C02 per kilometer uit. Het valt helemaal mee vergeleken met een oudere hypercar: een Ferrari Enzo stoot 545 gram C02 per kilometer uit.

McLaren bestellen?
Als je een McLaren P1 wilt bestellen – er zijn immers nog productieplaatsen beschikbaar -, moet je de volgende procedure doorlopen. Eerst moet je naar de dealer gaan. In ons land is dat Louwman Exclusive. Vervolgens geef je aan dat je er een wilt bestellen. Dan moet je 80.000 Britse pond – ongeveer 95.000 euro – aanbetalen. Zodra er een productieplaats wordt toegewezen moet je nog een keer 160.000 pond – ongeveer 190.000 euro – betalen. Die bedragen gaan overigens wel van het totaalbedrag van 1 miljoen ex. belastingen af.

Niet één hetzelfde
Tot nu toe is er niet een McLaren P1 hetzelfde. Alle exemplaren die nu gemaakt worden, gaan eerst naar McLaren Special Operations toe. Daar worden ze voorzien van een exclusieve kleur, een andere set velgen en andere interieurs. Ook kunnen klanten kiezen voor blank carbon. Productie van een McLaren P1 duurt om die reden overigens ongeveer één maand. Als de productie op volle toeren draait gaat McLaren één P1 per dag afleveren.

Buitenlandse platen
Tot nu toe is er in Nederland al √©√©n McLaren P1 verkocht. Die auto zal volgens Louwman Exclusive niet op Nederlandse kentekenplaten komen te staan, maar op buitenlandse. Dat is gebruikelijk in dit segment. Eigenaren hebben vaak naast meerdere auto’s ook meerdere huizen en dan komt de auto op kentekenplaten van het land te staan waar de eigenaar √≥f waar de belastingtarieven het gunstigst zijn.

BRON: De Telegraaf

Tags: , ,

Laat een reactie achter