Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Opgelicht

Een enkele keer kijk ik wel eens naar het tv-programma ‘Opgelicht’. Het gaat vaak over mensen die hun (spaar)geld ter beschikking hebben gesteld aan iemand die ze onvoorwaardelijk vertrouwden en van wie ze de ‘spijkerharde’ toezegging kregen, dat ze hun geld natuurlijk terugkregen, eventueel met rente. Vervolgens blijkt dat de ‘vertrouweling’ de kluit heeft belazerd en dat het vaak niet bij één persoon is gebleven. De gedupeerden gaan vaak voor grote bedragen het schip in.

Wat opvalt is het feit, dat de bedriegers en fraudeurs bij een confrontatie altijd opmerken, dat zij de gedupeerden zijn en niet de slachtoffers van hun criminele handelen. Ze beloven altijd dat het ‘goed’ komt, maar dat ze het momenteel ‘even’ moeilijk hebben. Deze criminelen lijden de pijn en niet de slachtoffers. Althans, dat is de opvatting van deze bedriegers.

Ik moest hieraan denken toen ik vanmorgen de reactie van Gordon las (Telegraaf 16/12). Het gaat over de afloop van het tv-programma ‘Gordon gaat trouwen…, maar met wie?’ De kijkers die de afgelopen weken naar dat programma hebben gekeken, werden zwaar teleurgesteld vanwege het feit, dat Gordon, in tegenstelling tot wat wekenlang werd gesuggereerd, dus niet ging trouwen.

De programmamakers, inclusief Gordon, hebben volgens die kijkers de boel opgelicht. En zeker bij een commerciële zender, maar daar niet alleen, mag je ter wille van de kijkcijfers de grootst mogelijke onzin verkopen. Volgens Gordon deden de zure reacties hem pijn.

Gordon benadrukt onder meer, dat hij de show met „heel zijn hart” heeft gemaakt. „Die mentaliteit van tegenwoordig in Nederland. Op sociale media word je helemaal afgebrand. Dat doet heel veel pijn.”

Ach gut, Gordon lijdt heel veel pijn omdat hij op de sociale media helemaal wordt afgebrand en dat komt allemaal door ‘de mentaliteit’ in Nederland, aldus Gordon. Over z’n eigen mentaliteit heeft Gordon het uiteraard niet. RTL doet er nog een schepje bovenop met de mededeling: „Als we kijkers het gevoel hebben gegeven dat ze voor de gek zijn gehouden, dan spijt ons dat”.

Natuurlijk spijt ze dat niet. Ze wisten van te voren wat voor programma ze gingen maken en de spijt van RTL plus de pijn van Gordon zijn uiteraard hypocriet. Hun reacties doen mij dus sterk denken aan het programma ‘Opgelicht’. Je weet het begin en de afloop.

En die dekselse Gordon durft ook nog te stellen, dat zijn pijn wordt veroorzaakt door ‘onze’ mentaliteit, terwijl hij toch beter eens over z’n eigen mentaliteit zou kunnen praten en vooral wat daar mis mee is. Nu staat het die man natuurlijk vrij om in welk programma dan ook, te lebberen met wie dan ook. Ik hoef er immers niet naar te kijken. En dat heb ik dan ook niet gedaan.

Gordon is een man die best wel iets kan, dat moet worden gezegd. Maar tevens is het volgens mij de meest publieksgeile Nederlander. En eigenlijk moeten de kijkers niet zeuren. Ze kunnen weten waar ze naar gaan kijken en dat ze door illusionisten te grazen worden genomen.

Mijn verbijstering geldt niet zozeer dit verneukeratieve programma, dan wel de reacties van de ‘pijnlijdende’ Gordon, plus het feit dat juist hij ook nog het lef heeft de mentaliteit van de Nederlanders aan de kaak te stellen. Het is allemaal de schuld van de kijkers en Gordon treft geen enkele blaam. Met zijn ‘verdrietige’ reacties zou een optreden in het programma ‘Opgelicht’ hem niet misstaan.

Maar we leven nu eenmaal in een tijd waar maisbrood geen mais bevat, kalfsleverworst zonder kalfsvlees wordt geleverd, volkorenbrood zonder volkorenmeel, citroenconcentraat dat voornamelijk uit water te bestaan, kabeljauwfilet zonder kabeljauw, inktvisringen zonder inktvis en pils dat geen pils is. ‘Ovenvers’ kan twee dagen oud zijn, zo ook ‘vers van het mes’ en kakelvers, desnoods inclusief fipronil.

Kortom, we worden de hele dag door belazerd. Is het niet door de politiek, dan wel door de marketingstrategen. En als er op de ‘verpakking’ van Gordon staat, dat hij veel pijn lijdt, na de negatieve reacties op zijn tv-serie over zijn eigen huwelijk, dat niet tot een huwelijk is gekomen, dan zal het tv-programma ‘Keuringsdienst van waarde’ waarschijnlijk concluderen, dat deze ziekelijke reactie van Gordon compleet waardeloos is.

 

 

 

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter