Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Onbekwaam

Jeanine Hennis is volgens de ‘Stelling van de dag’ (Telegraaf 4/10) ‘onbekwaam als minister’ bestempeld. Maar Jeanine is uiteraard niet de enige. ‘Onbekwaam’ geldt trouwens ook voor veel zogeheten topambtenaren.

Want veel van die onbekwame, maar rijkelijke betaalde politici en topambtenaren komen via de elite-baantjescarrousel vervolgens weer op uiterst fraaie, royaal betaalde plekken terecht. Blijkbaar zijn de verantwoordelijke bestuurders te onbekwaam, of zijn niet bereid, om hier een eind aan te maken.

Maar niet alleen veel hotemetoten die rondfladderen in het politieke circuit zijn onbekwaam; je komt onbekwame roeptoetertjes overal tegen. Zo maar een voorbeeld. Ons eigen NOS-journaal. Ja eigen, want de NOS wordt door ons gefinancierd.

Wikipedia geeft de volgende omschrijving:
De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) is een in de Mediawet vastgelegde publieke omroep, die tot taak heeft het media-aanbod voor de landelijke publieke mediadienst te verzorgen op het gebied van nieuws, sport en evenementen dat zich bij uitstek leent voor gezamenlijke verzorging.

Omdat we financieel allemaal aan het bestaan van de NOS bijdragen, mogen we op z’n minst verwachten dat deze club zal trachten de objectiviteit van hun berichtgeving te waarborgen. Maar niets is minder waar. Het acht uur journaal van eergisteren, 3/10 bijvoorbeeld. Annechien Steenhuizen begon met het voorlezen van het volgende bericht:
’Een witte man van vierenzestig schiet met een automatisch wapen op duizenden bezoekers van een muziekfestival in Las Vegas.’ Leon de Winter en Jan Dijkgraaf hebben hier ook al over geschreven.

Die tekst bedenkt Annechien uiteraard niet zelf. Ze moet dit zo brengen omdat haar linkse meerderen dat zo hebben bedacht. Als een donkere tegenhanger van de ‘witte man’, wat volgens de terminologie van de linkse NOS-rakkers dus een zwarte man is, een misdaad pleegt en ‘men’ zou de kleur van de crimineel vermelden, dan geraken de linkse roeptoeters in alle staten van woede en verontwaardiging.

De kleur van de dader heeft immers niets te maken met zijn misdaad. Dat is althans de argumentatie van onze, voornamelijk witte, maar politiek toch gekleurde (tot dieprood en inktzwart toe), door ons betaalde roeptoetertjes van onze ‘objectieve’ nieuwsvoorziening als het gaat over een niet-witte dader. Dat de bikkelharde praktijk inmiddels heeft bewezen, dat deze redenering niet klopt, speelt voor hen geen enkele rol.

Het is verbijsterend, dat ‘onze’ politici niet op de bewuste pogingen tot manipulatie dan wel indoctrinatie en discriminatie van de NOS reageren. Zeker als het gaat om de bescherming van de objectieve nieuwsgaring zijn de meeste politici onbekwaam. In hun taakomschrijving is onder meer opgenomen dat de Kamer de regering controleert. In de meeste gevallen stelt die controle nauwelijks tot niets voor.

Met grote regelmaat zien we ‘geschokte’ politici voor de camera’s verschijnen, ook al zijn ze sinds lange tijd van de schokkende gebeurtenissen op de hoogte. Schijnheiligheid, hypocrisie en gebrek aan zelfkritiek viert hoogtij in de politieke arena. Wat er ook gebeurt; list, leugens en bedrog, het mag blijkbaar allemaal.

Ook Jetta Klijnsma heeft inmiddels van de baantjescarrousel mogen profiteren en krijgt nu een (hune)bedje in Drenthe aangeboden. En dat is het doel waar de meeste politici naar streven. Speel het spel, houd op de juiste momenten je mond dicht en je knikt ja of nee op de momenten dat de fractievoorzitter het ook doet. Bekwaamheid speelt in ons politieke bestel al lang geen enkele rol meer.

En mocht duidelijk worden, dat je als politicus werkelijk bent mislukt en er is even geen baantje voorhanden, dan kun je altijd nog 38 maanden profiteren van een riante uitkering en een boek gaan schrijven.

 

 

Tags: , , ,

Laat een reactie achter