Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Lodewijk is boos

Schele AsscherU zult het op Teletekst (25/6) misschien wel hebben gelezen: “Vloekende Nederlandse ministers na Brexit”. In het NOS-radioprogramma ‘Met het Oog op Morgen’ (24/6) heeft Lodewijk Asscher, ‘onze’ vicepremier, gezegd, dat kabinetsleden wel enige krachttermen hebben gebruikt na de uitslag van het Britse referendum.

Het artikel op Teletekst vervolgt: “Premier Rutte, Asscher zelf en anderen noemden in hun officiĂ«le reacties het resultaat ‘teleurstellend’, maar volgens de vicepremier zijn er wel heftiger woorden in hen opgekomen.” Lodewijk heeft bovendien nog opgemerkt, dat hij vrijdag 24 juni niet snel zal vergeten.

Dat nu, beste Lodewijk, geldt ook voor miljoenen andere Nederlanders. Mensen die al tientallen jaren vloeken of andere krachttermen gebruiken omdat ze zich door ‘de politiek’ voelen genegeerd, gepiepeld en uitgebuit. Ze horen politici steeds maar weer kakelen over zogeheten laagopgeleide mensen die niet weten waar ze het over hebben en daardoor heel Europa in het verderf zullen storten. Alsof dat bederf al niet jaren geleden door ‘hoogopgeleide’ mensen in gang is gezet.

Trouwens, als je geen hoge opleiding hebt genoten, wil dat niet zeggen dat je niet zelfstandig kunt denken. Nederland is onder meer groot geworden door mensen die beschikken over zogeheten manuele intelligentie. Daarnaast zou een lijst in deze column van hoogopgeleide mensen die ons tot op heden vele miljarden hebben gekost, te lang worden. En dan heb ik het over hoogopgeleide mensen die desondanks niet worden gehinderd door enige kennis.

De mensen horen Lodewijk en zijn partijgenoten op 1 mei zingen, dat de verworpenen der aarde moeten ontwaken. En als ze dat dan doen, dan worden ze niet gehoord. Sterker nog, ze krijgen te horen dat ze het verkeerd zien. Ook binnen de partij van Lodewijk heeft men het liever over laagopgeleiden en niet over laagbetaalden. En veel van die laagbetaalde mensen mogen de klappen opvangen. Zij zijn het, die de afgelopen jaren hun baan zijn kwijtgeraakt. Zij zijn het, die kregen (en krijgen) te horen dat het voor hen definitief Exit was.

En hoe goed ze ook luisterden, ze hoorden geen vloekende politici als er weer eens wantoestanden aan het licht kwamen, waarbij topfiguren er met tonnen aan ‘vertrekpremies’ en ‘bonussen’ vandoor gingen, terwijl zij de gang naar het UWV moesten maken. Zij zijn het die, ook al zijn ze de leeftijd van 60 jaar al lang gepasseerd, wekelijks moeten solliciteren terwijl iedereen weet, dat ze compleet kansloos zijn.

Zij zijn het, die geen nagels hebben om een desbetreffend lichaamsdeel te krabben en die dagelijks moeten bezuinigen op de voorgaande bezuinigingen, terwijl een EuroparlementariĂ«r even voor enkele minuten langs z’n kantoor wipt, z’n handtekening zet en zich daarmee verzekerd weet, naast z’n riante inkomen plus ‘kantoorkosten’, van nog eens een dagbedrag van € 306,00.

Ook zij zijn het, die via de media moeten vernemen dat alleen al Nederland voor 12 miljard euro aan Griekenland heeft geschonken, Geschonken ja. Want dat geld zien we natuurlijk nooit weer terug. En met die schenkingsdrift is het nog lang niet afgelopen. Dan heb ik het nog niet over die overige196,5 miljard die Griekenland uit de EU-kassen heeft ontvangen. Een land waar ze de corruptie hoog in het vaandel hebben staan.

Daarop mogen wij volgens Asscher en z’n clubgenoten geen kritiek uitoefenen. De belastingbetaler is blijkbaar ziek, zwak en misselijk , kan eindeloos worden uitgeknepen en moet verder z’n bek houden. Belastingbetalers zijn gebruiksartikelen, geen mensen.

En het grootste aantal bestaat uit laagbetaalde mensen. Zij zijn het, die in de afgelopen jaren ontslag hebben gekregen en van wie de huizen inmiddels ‘onder water’ staan en zij zijn het die moeten constateren dat hun ouders en andere hulpbehoevenden niet meer de medische en menselijke zorg krijgen die eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn in een land als Nederland.

Zoals gezegd, horen zij ook nog eens de verhalen over riant betaalde EuroparlementariĂ«rs die via de ongekende mogelijkheden van Brussel kunnen leven als god in Frankrijk. EuroparlementariĂ«rs die kunnen genieten van een extra laag belastingtarief, diplomatieke onschendbaarheid en niet worden afgerekend op mogelijke wandaden. Zij horen, dat er vanuit de EU vijf miljard is verdwenen. Geld dat bedoeld zou zijn voor de ‘democratische transitie’ in Egypte, maar waarvan tot op de dag van vandaag niemand weet waar het is gebleven.

Al die miljoenen boze, teleurgestelde, verdrietige en verontruste burgers die deel uitmaken van het Nederlandse volk, hebben zich de afgelopen jaren afgevraagd wat die politici die zich volksvertegenwoordiger noemen, nu eigenlijk precies vertegenwoordigen. Zij voelen zich in elk geval niet door Lodewijk en veel van zijn collega’s vertegenwoordigd en zien alle verkiezingsretoriek als de zoveelste mix van gedachtekeutels en bedrog.

Ze voelen vrijdag 24 juni als een soort bevrijding. Misschien als een eerste stap naar een betere toekomst. Zij zullen op deze vrijdag zeker niet hebben gevloekt. Zij zien de uitslag eerder als een bewijs dat een referendum toch zin kan hebben. Zeker in situaties waar politici niets hebben gedaan en alles hebben nagelaten om mensen te voorzien van objectieve en vooral begrijpelijke informatie.

Ik denk hierbij aan een zekere Alexander Pechtold, die m.b.t. OekraĂŻne heeft opgemerkt, dat een referendum over dit onderwerp veel te ingewikkeld is voor de mensen. De arrogantie alleen al. Dit soort lieden wil maar niet begrijpen, of wellicht dat hun hoge opleiding voor remmingen in hun denkvermogen zorgt, dat een groot deel van de Nederlandse bevolking hen liever vandaag dan morgen ziet vertrekken.

Een goede relatie bestaat bij de gratie van goede communicatie. Zou het niet eens tijd worden dat Lodewijk, samen met zijn collega’s, die utopische, miljarden verslindende doelstellingen van een Europese Unie loslaat? Overweeg desnoods weer de ‘ouderwetse’ EEG en ga vooral goed communiceren met de bevolking die jullie vertegenwoordigen.

Lodewijk jongen, probeer van dat arrogante, narcistische en betweterige imago af te komen. Geef op gesloten vragen geen afwijkende, nietszeggende antwoorden. Kortom, tracht een eventuele geloofwaardigheid te herwinnen. En dat geldt uiteraard ook voor je collega’s.

Stop met dat verwijtende, discriminerende, stigmatiserende, huichelachtige en betweterige toontje waarmee de laagopgeleiden (dus de laagbetaalden) de schuld krijgen van alle ellende die in het recente verleden is ontstaan. Stop ook met het verkondigen van hel en verdoemenis die volgens jullie nu gaat ontstaan omdat mensen (vaak laagbetaalden) het hebben gewaagd er een eigen mening op na te houden.

Stop ook met het voortdurend verdraaien van de feiten en toon het lef om te erkennen dat een flink deel van onze bestuurders (in Nederland en ‘Brussel’) er in de loop der jaren vele miljarden hebben doorgedraaid. Ze hebben in veel gevallen op een kolossale wijze ongestraft kunnen blunderen. Blunders die in het niet-politieke bestaan zouden leiden tot honderden jaren gevangenisstraf. Wees een kerel (vrouw of transgender) en durf publiekelijk je eigen blunders en tekortkomingen te erkennen.

Mark Rutte, merkt dan wel op, dat Nederlanders anders naar de EU kijken dan de Britten, maar hij heeft het niet over de Nederlanders waar ik het over heb. Er is nog steeds sprake van een schier onoverbrugbare kloof. Wat dat betreft is er nog veel werk aan de winkel, alvorens het uiten van krachttermen zal verstommen.

 

Tags: , , ,

Laat een reactie achter