Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Koop nu Shell aandelen!

Minister Lilliane Ploumen gaat a.s week voor 4 dagen werkbezoek naar Zuid Soedan. Dat is toch opvallend vind U niet? Een stukje zand in Afrika waar niets wil groeien en waarvan het toch al onbegrijpelijk is dat de mensen niet verder trekken naar vruchtbare streken. Dan heb je tenminste wat te bikken in die hitte. Naar dat land brengt onze Regering regelmatig zakken geld. Niet voor de mensen die dat nodig zijn, maar naar een onduidelijke club die op enig moment meent daar rechtmatig de lakens uit te delen.

sudan_shellTerwijl in Nederland de voedselbanken overuren moeten maken, kopen we een paar vierkante meter grond in Griekenland voor het plaatsen van een tuinhekje á raison van een half miljoen. De eigenaar van het landhuis wat daar gebouwd wordt, koopt op hetzelfde moment een speedboot met leren bekleding in de kleur oranje. Kosten: € 600.000,= Herkomst pecunia: Shell-aandelen en een uitkering. Gek hé?

Nu is Ploumen het knechtvrouwtje van Minister Timmerfrans, die zo mooi Engels kan spreken en prachtig kan verhalen hoe geweldig ons land eigenlijk wel is sinds Hij in de Regering zit. De ultieme Gutmenschen zitten bij de PvdA en anders moeten ze wel bij de PvdA of de PvdA zitten; Kan niet anders toch? Maar nu kijken we even in ons geschiedenisboekje:

Antwoorden van Dr. U. Rosenthal, Minister van Buitenlandse Zaken, mede namens de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie op vragen van de leden Dikkers en Timmermans (beiden PvdA) over oriënterende gesprekken die Shell voert in Zuid-Sudan.

Vraag 1
Bent u bekend met de berichtgeving over Shell dat de mogelijkheid onderzoekt om actief te worden in Zuid-Sudan?

Antwoord
Ja.

Vraag 2
Kunt u bevestigen of Shell oriënterende gesprekken in Zuid-Sudan heeft gevoerd? Indien ja, wanneer bent u op de hoogte gebracht van deze gesprekken?

Antwoord
Overleg met Shell leverde de volgende informatie op. Shell verkent voortdurend mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. Zo heeft het recentelijk ook een bezoek gebracht aan Zuid-Sudan. Dit betrof een algemene verkenning van de mogelijkheden in de nieuwe staat. Shell heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassade in Juba hier van tevoren over geïnformeerd.

Vraag 3
Kunt u bevestigen of Shell voornemens heeft om een pijpleiding van Zuid-Sudan naar Ethiopië aan te leggen?

Antwoord
Shell heeft laten weten dat het geen voornemens heeft om een pijpleiding van Zuid-Sudan naar Ethiopië aan te leggen.

Vraag 4
Op welke wijze waarborgt u dat Shell open en transparant en op een maatschappelijk verantwoorde wijze?

Antwoord
Met Shell wordt regelmatig gesproken over de invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen aan de hand van de OESO Richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen en de daarin vervatte Ruggie Principles. Shell heeft verzekerd invulling te geven aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheden

Getekend: De Minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal.

Enfin: U snapt natuurlijk wel dat Nederlandse militairen daar dringend nodig zijn om een ophanden zijnde genocide met grote stelligheid de kop in te drukken, of anders de catering te verzorgen voor de strijdende partijen.

Mocht dat allemaal niet van toepassing zijn dan moeten ze maar zorgen dat Shell daar een beetje olie kan oppompen. De prijs van de aandelen Shell mag best iets omhoog, want de prijzen van tuinhekken rijzen tegenwoordig ook de pan uit.

Tags: , , ,

Laat een reactie achter