Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Keihard

OormerkMaandagavond (4/7) zat premier Mark Rutte bij Mariëlle Tweebeeke (tv-Nieuwsuur) aan tafel. De premier vindt de Brexit schandalig en verschrikkelijk en meent, dat de hele Britse economie in elkaar is geklapt. De geopolitieke gevolgen zijn desastreus als je de premier zo hoort spreken.
Het is nauwelijks mogelijk om over deze ramp heen te komen, aldus de premier.

Het gesprek is niet altijd even gemakkelijk te volgen, omdat Mariëlle en Mark moeite hebben elkaar te laten uitspreken. Desgevraagd erkent de premier wel, ‘dat er dingen in de EU niet goed zijn gegaan’. Wat we onder die ‘dingen’ moeten verstaan, wordt niet duidelijk. Ook merkt de premier op, ‘dat we met z’n allen keihard hebben gewerkt’.

Bij dat ‘keihard werken’ zet ik nu grote vraagtekens. De keren dat er door politici keihard is gelogen, zijn inmiddels ontelbaar. Juist vóór de premier zijn gesprek met Mariëlle begon, had hij gedineerd met de Griekse premier. Ik ga ervan uit, dat Mark met een groots gebaar de rekening heeft betaald, dus u en ik. Want na al die miljarden die we al in dat corrupte land heb gestoken, mag zo’n etentje uiteraard geen naam hebben.

Steeds maar weer en dat al vele jaren lang worden burgers financieel uitgeknepen omdat men in Brussel geen boodschap heeft aan de belangen en het welzijn van de Europese burger. Vooral die burgers die op overheidssteun zijn aangewezen, zoals oudere hulpbehoevenden, maar die hulp wegens vermeend geldgebrek niet krijgen.

Ze moeten nog maar afwachten of ze hun pensioen volgend jaar nog krijgen. Want ook dat wil men graag vanuit Brussel gaan regelen. Een verbijsterende, walgelijke aantasting van onze rechten. Alle waanzinnige Brusselse blunders worden door politici afgedaan met de opmerking: “Er zijn dingen niet goed gegaan.” Daar moeten we het mee doen. Voor zichzelf hebben ze keiharde financiële voorzieningen kunnen regelen, want dat is nu eenmaal zo afgesproken, wordt ons voorgehouden.

Voor de burgers zijn alle afspraken met de overheid boterzacht. Een afspraak met de overheid mag volgens mij ook een Drexit worden genoemd. Ik zie het als een drol die met het grootste gemak door het toilet wordt gespoeld. De overheid heeft nu eenmaal geen boodschap aan afspraken die met burgers zijn gemaakt.

De gemakzuchtige wijze waarop politici omgaan met het zuurverdiende geld van de belastingbetaler is ronduit stuitend. Steeds maar weer ontkennen dat je op een verschrikkelijke wijze hebt geblunderd, zonder daarvoor verantwoording af te leggen. We wisten al lang, dat het Britse referendum eraan zat te komen. Een keuzemogelijkheid die noodzakelijk werd geacht, omdat veel Britten zich al jaren ‘gepiepeld’ voelen door, met name, de Europese politiek.

Maar de desbetreffende politici hoorden we nauwelijks. Ja, ‘er zijn dingen niet goed gegaan’. De schuld wordt nu gelegd bij de oudere kiezers. Die hebben volgens de politici Europa naar de verdommenis geholpen. En dat noemt onze premier dus schandalig dan wel verschrikkelijk. Hij rept evenwel niet over de jongere Britse kiezers die te lui dan wel te lamlendig waren om naar de stembus te gaan.

En dat vind ik nu schandalig. Wel praten over de vrijheid van meningsuiting, maar als die mening de premier niet bevalt, dan ben jij als kiezer dus schandalig bezig geweest. Hoezo liberaal?

Er vindt dus in Engeland een stemming plaats die op democratische wijze tot stand is gekomen. Onze premier kan zich moeilijk met de uitslag verenigen en noemt de uitkomst daarom ‘schandalig’. Als er straks in Nederland mag worden gestemd, want dat hebben ‘we’ nu eenmaal zo afgesproken, en de PVV zal daarbij de grootste partij worden, dan zal onze premier dat wederom schandalig vinden. Hem treft uiteraard geen enkele blaam. Ook al heeft hij elk contact met de burgers verloren.

Dat hij (en zijn mede kompanen) zelf schuldig is aan zo’n uitslag, wil maar niet tot z’n brein doordringen. Door steeds maar weer te blunderen, niet naar de burgers te luisteren en voortdurend te liegen, verspeel je uiteindelijk je krediet. Als je je daarnaast ook nog met veel dedain richt naar de mensen die ooit hun stem op je hebben uitgebracht, moet je niet raar opkijken als die mensen hollend in een andere richting gaan lopen.

Om het maar gewoon in straattaal te zeggen: de mensen voelen zich verneukt. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Want even vóór Mark z’n gesprek met Mariëlle begon, zag ik nog een interview met onze top-Europarlementariër Frans Timmermans. Ook Frans is uiteraard niet gelukkig met de uitslag van het Britse referendum. Hij merkte onder meer op: “We moeten niet lullen maar poetsen.”

Weer zo’n ‘keiharde’ uitspraak van Frans. Deze man grossiert in ‘keiharde’ uitspraken zonder erbij te vertellen wat hij hier nu precies mee bedoelt en hoe hij denkt ze in de praktijk te brengen. Frans merkt ook nog op, dat Rotterdam zonder EU van wereldhaven verandert in een jachthaven. Deze man zoemt maar wat. We hebben vele eeuwen handel gedreven met landen over de hele wereld, zonder dat er sprake was van een EU in de huidige, en in de ogen van velen, desastreuze vorm.

Maar iedereen laat Franske zijn gang gaan. Zou dat komen omdat nog nauwelijks iemand vertrouwen in hem heeft? Hij merkte overigens ook nog op dat we onze energie moeten steken in werkgelegenheid. Wederom zo’n gedachtekeutel van Frans. Laat hem nu eens uitleggen hoe hij dat denkt te realiseren. Frans spreekt veel talen, maar als hem om uitleg wordt gevraag, dan zwijgt Frans plotsklaps in alle talen.

Om het nog maar eens keihard te zeggen; het wordt tijd om die roeptoeters dan wel politieke zwendelaars een fikse schop onder hun kont te geven. Want elke dag dat ze blijven zitten met hun stuitende, arrogante betweterige houding, terwijl ze niet worden gehinderd door enige praktische kennis, is volgens mij een grof schandaal.

Een keiharde waarheid als een koe met oormerken.

Tags: , ,

Laat een reactie achter