Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

“Humorist”

In zijn bijdrage “Verwoesting” van gisteren (9/9) had Henk Mulder het onder anderen over Frederik Leendert van Muiswinkel, ook wel Erik genoemd. Je realiseert je dan eens weer, dat de natuur (of, zoals een deel van de mensen gelooft, een hoger wezen dat ook wel God wordt genoemd) bijzondere schepselen heeft voortgebracht.

Een rups ontpopt zich tot een prachtige vlinder die vervolgens eitjes legt, waaruit dan weer rupsen ontstaan. Ook ik ben ooit een eitje geweest. Dat is trouwens al weer verdraaid lang geleden en ik kan me er dan ook nog weinig van herinneren. Een fraaie vlinder ben ik evenwel nooit geworden.

Ik heb als eitje en door de invloed/toevoeging van mijn vader, bepaalde eigenschappen en capaciteiten meegekregen waar ik het tijdens mijn leven mee moet doen, zoals het periodiek schrijven van deze beschouwingen. Er bestaan ook mensen die dat geheel anders zien. Dat zijn mensen die zich tijdens hun leven ontwikkelen tot een hogere, unieke macht. Althans, zo gedragen ze zich. De Noord-Koreaanse Kim Jong-un is daar een voorbeeld van.

“Bescheidenheid’ kennen ze niet en hun ‘wijsheid’ is de enige ‘ware’ wijsheid. De geschiedenis leert ons, dat de mensheid met enige regelmaat onderworpen is geweest aan dit soort ‘grootheden’ door wiens wandaden miljoenen slachtoffers zijn gevallen. En telkens staan er weer kleine en grote ‘godheden’ op die ons met hun ‘onmetelijke wijsheid’ hun wil willen opleggen.

Erik van Muiswinkel heeft zelfs al eens voor God gespeeld, maar zoals gezegd was dat slechts spel. Ik sluit niet uit, dat Erik in die periode heeft meegekregen, dat hij is uitverkoren om iedereen die niet links is, te vernietigen. Hij heeft ook achttien jaar voor Zwarte Piet gespeeld en daar een behoorlijke boterham mee verdiend. Maar tegenwoordig is Erik de man die jou aan de schandpaal zal nagelen als je het waagt voor Zwarte Piet te spelen.

Een journalist die het waagt kritische kanttekeningen te plaatsen bij de soms wel onbegrijpelijke uitingen van Erik, krijgt de verwensing van Erik te horen dat hij door een tank zal worden overreden. Nee, nee, we moeten nu niet de fout maken te denken dat dit een vorm van haatzaaien is, want als Erik het zegt, is het ironische humor.

Ook Thierry Baudet (FvD) moet het bij Erik ontgelden. De oproep van Erik: “We moeten het front tegen de BaudetJugend gaan verbreden. Val ‘m aan waar je kan.“, hem daarmee als doelwit van geweld makend, moet toch ook zijn gelezen door de officieren van Justitie die Geert Wilders hebben aangeklaagd.

Daar waar Wilders voor z’n ‘meervoudig minder’ een miljoenen verslindende rechtszaak moest ondergaan, kan Erik zich weer beroepen op zijn ironische ‘humor’ en bij de officieren van justitie blijft het oorverdovend stil. Op de VARA-site Joop.nl is Baudet zelfs al voor ‘nazi’ uitgemaakt.

Toch kunnen de haatzaaiende, wild om zich heen slaande en trappende Erik en zijn ’supporters’ ongemoeid hun gang gaan. Er moet tijdens de ontwikkeling van Erik z’n leven iets goed fout zijn gegaan. Volgens mij lijdt hij momenteel aan een ernstige, wellicht ongeneeslijke, ziekte die zijn toch wel aanwezige hersenen hebben aangetast.

Zelfs de taarten gevuld met kots en stront (zoals ook bij Pim Fortuyn) worden weer toegepast en waarvan Thierry Baudet inmiddels het slachtoffer (via z’n brievenbus) is geworden. Krijgt Baudet nu ook politiebescherming?

Enne…, moet we ‘gekke Erik’ geen halt toeroepen? Nee, wat mij betreft geen taarten gevuld met kots en stront en ook geen tank die over Erik dendert. Een gesloten inrichting, waarin hij z’n eigen taartjes mag bakken, is wat mij betreft wel genoeg. Of kunnen we op korte termijn de wederopstanding van ene Volkert of een ander moorddadig type verwachten?

Welke volksvertegenwoordiger durft zijn/haar mening uit te spreken over de ‘ziekelijke’ uitingen van deze zieke ‘humorist’?

 

Tags: , ,

Laat een reactie achter