Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Gevalletje inflatie

Het begrip ‘inflatie’ is een prachtige vinding. Het wil zeggen dat alles duurder wordt wat de mensen kopen en dat ze daarom ook steeds meer gaan verdienen om het te kunnen betalen. Dat kan ook, want bedrijven krijgen steeds meer geld binnen omdat de producten steeds duurder worden. Dus kunnen ze ook meer salaris betalen. Doodsimpel. Maar wat nu als je een land bent? Dat is nog beter.

draghiJe koopt niets maar dwingt burgers, desnoods met geweld, om een groot deel van hun verdiende geld af te geven. Daarvoor leg je te weinig wegen aan, breekt het beschermende leger af en maakt van politie -agenten en –vrouwen een stel malloten die eens per jaar met smachtende billen op een roze boot door Amsterdam varen. Verder maakt je filmen, fotograferen en afluisteren van de burgers het hoogste veiligheidsdoel en dat de terroristen zich met bosjes tegelijk in de steden vestigen is bijzaak. Je kunt immers voor 50 miljard windmolens neerzetten, als je maar gewoon net doet of misdaad en criminaliteit niet waar is.

Het mooiste voor overheden is, dat bij inflatie de schulden minder worden. De bezittingen ook trouwens. Gevalletje inflatie en dat is wat ‘Europa’ graag wil: voor iedereen oneindig veel inflatie. Maar maakt u zich geen zorgen: dat Europa, dat zijn wij dus zelluf hé? Niks aan de hand zou je zeggen. Inflatie is een enorm feest voor iedereen want alles wordt meer, meer en nog veel meer.

Tot we ons realiseren dat de miljarden schuld van de zuidelijke staten in Europa, eigenlijk uit onze bezittingen zijn betaald. Dan begrijpt u dat het zuiden er op vooruit gaat en dat de noordelijke staten zoals Duitsland en Nederland er stevig op achteruit gaan. Als we ons vervolgens ook realiseren dat die zuidelijke staten het van ons geleende geld vooral gebruikten om slechts enkele criminelen schatrijk te maken en verder totaal niets, dan wordt u boos. Want u hebt dat betaald.

En dat is nu het aardige van een functie in de politiek. ‘Bezittingen’ in de vorm van intellect hebben zij niet dus dat kan niet minder waard worden. Toch krijgen ze er meer geld voor…….. Gevalletje inflatie.

Tags: , ,

Laat een reactie achter