Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Fiscale puinhoop van Weekers

Fransie Weekers kan er niets van. Dit keer heeft ‘zijn’ belastingdienst weer eens een ultieme stommiteit uitgehaald met de voorlopige aanslagen 2014. Met een beetje mazzel staan uw naam en geboortedatum nog net goed, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het lagere tarief op de eerste belastingschijf? KUDT: vergeten. Het nieuwe tarief in box 2? SHIT. Ook vergeten. Iedere hufter die de krant leest, weet dat de tarieven zijn gewijzigd, behalve het eco-papiercopulerende gezelschap wat de belastingkantoren bevolkt. Gaat het daar nog om nadenkende mensen, of zijn het slechts de nageboortes die  wat mens-lijkende vormen zijn meegegeven met een strijkijzer en verder hersenloos?

CorleoneVolgens sommigen in de Tweede Kamer, is 99% van de voorberekende aanslagen gegarandeerd fout. Dat is gewoon hetzelfde als ‘alles is verkeerd’ dus misschien moeten we daar ook met een strijkijzer langs. De oplossing is volgens de grootste maffia organisatie die ons land rijk is, de belastingdienst dus, buitengewoon eenvoudig: iedereen betaalt het veel te hoge bedrag gewoon en over anderhalf jaar krijgt men dat misschien wel weer terug. Als er na de storm Rutte-ll nog wat geld in kas is tenminste. Voor bedrijven kan het om duizenden Euro’s gaan, die zij dus anderhalf jaar lang niet kunnen gebruiken. Het midden- en kleinbedrijf kan daarmee natuurlijk maar beter meteen de deuren sluiten. Maar zelfs dan resteert altijd nog de vraag: wat hebben de inwoners van dit land misdaan dat ze dit afgrijselijke gezelschap faalhazen op hun dak hebben gekregen?

Weet u wat er gebeurt als u zelf de aangifte verkeerd invult, zelfs al is dat per ongeluk? Dan bent u strafbaar en krijgt u een boete waar de honden geen brood van lusten. Indien u het oneens blijft met betaling van de boete en vervolgens niet betaalt, dan komt er een jochie langs met een briefje waar op staat dat u desnoods gedwongen wordt tot betaling, ‘in naam van de Koning!’ Het zijn dus nog een stelletje lafaards ook daar, door zich te verschuilen achter Koning Willem-met-de-waterpomptang. Of zoiets. Maar als de belastingbrood feacaliserende hotemetoten er zelf een puinhoop van maken, dan is er ineens niemand meer strafbaar. Misschien is het een aardig plan om het gezelschap wat zich ‘deurwaarder’ noemt, toch eens te confronteren met uitspraken en oordelen van het internationale tribunaal te Neurenberg van 1945 tot medio 1946. Daar werden ook meelopers van een misdadig regime veroordeeld, of ze nu van ‘nichts haben gewusst’ of niet. In Duitsland heeft in ieder geval heel goed geholpen. Die waren er snel weer bovenop.

Gelukkig is Westerbork alvast schitterend opgeknapt.

Tags: ,

Laat een reactie achter