Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Europa

Europese-Verkiezingen-LOGO-2014Van het debacle op 19 maart (gemeenteraadsverkiezingen) hebben veel politici weinig geleerd, terwijl al lang duidelijk was, dat mensen het zat beginnen te worden om steeds maar weer te luisteren naar politieke ‘profeten’ die zelf niet willen luisteren naar wat de mensen bezighoudt, terwijl ze daar toch voor worden betaald.

En dan staan nu de Europese verkiezingen voor de deur. Veel riant betaalde politici kunnen er slecht tegen als de geldverstrekkers, de belastingbetalers dus, zich kritisch uitlaten over, in dit geval vergaande Europese ontwikkelingen. Ontwikkelingen die door deze politici worden verheerlijkt en geen tegenspraak dulden. De denigrerende wijze waarop deze eurofielen zich uitlaten over mensen die het niet voor 100% met hen eens zijn, is werkelijk schaamteloos.

Deze riant betaalde lieden, vaak nog gesteund door ‘deskundigen’ als Maarten van Rossum, plakken met het grootste gemak, niets en niemand ontziend, hele volksstammen met een andere mening een stempel voor de kop. Als we straks door middel van ons stemgedrag willen laten horen, dat we het niet eens zijn met een Europa, zoals dat zich momenteel ontwikkelt, dan staan mensen als Europarlementariër Hans van Baalen klaar om verontwaardigd uit te roepen dat we gek zijn. Hij heeft dit onder meer geroepen in het tv-programma WNL (zondagmorgen 27/4), geen enkel respect van deze man voor andersdenkenden.

Het is werkelijk tenhemelschreiend te moeten constateren, dat politici telkens maar weer menen te kunnen volstaan met het uiten van zinloze kretologie en denken er ongestraft mee weg te komen. Ik ben het niet eens met veel standpunten van veel eurofielen, wordt door deze lieden dus voor gek verklaard en moet daar nog voor betalen ook.

Die lieden hebben met elkaar gemeen, dat ze niet bang behoeven te zijn, dat hun schoorsteen uit geldgebrek niet meer zal roken. Ander gezegd, zij zitten gebeiteld van uw en mijn geld. Maar alleen al bij mij in de buurt zijn de afgelopen weken zeventien woninginbraken gepleegd. Van drie inbraken zijn de daders opgespoord. Inderdaad, ze komen uit Oost-Europa. Dáár horen we Van Baalen, Pechtold, Samsom en al die andere eurofielen niet over.

De impact van zo’n woninginbraak, is naast het verlies van geld en goederen, verschrikkelijk groot. En dan heb ik het nog niet over de slachtoffers die vallen bij het geweld dat wordt toegepast bij deze inbraken dan wel berovingen. En de dames en heren politici m/v maar blijven keuvelen over ‘banen creëren’, ‘innovatie’, ‘onderwijs’ en de democratische transitie in Egypte. Het is om kotsmisselijk van te worden.

De woordenbrij van onze bestuurders is werkelijk ontzagwekkend. ‘Er moeten oplossingen worden gevonden,’ wordt er geroepen, maar de oplossingen zijn dieper verscholen dan het schaliegas. ‘We gaan een leeg eiland zoeken voor hooligans’, kakelt Van Baalen. Steeds meer mensen hopen, dat hij geleidelijk mag wegzakken in het drijfzand van zijn niet bestaande eiland. Ook meent hij, dat we moeten waken voor Bulgaren en Roemenen die met snode plannen naar ons land komen.

Waarop zijn partijgenoot, Ivo Opstelten dan weer snedig riposteert met de opmerking dat we barrières tegen die boevenbenden moeten opwerpen. Zonder erbij te vermelden hoe hij dit in de praktijk denkt uit te voeren. Kortom, het overschot aan politieke gedachtekeutels is ontstellend groot, toch ook een ernstige vorm van milieuverontreiniging. Daarnaast hebben de eurofielen besloten om voor Sinterklaas te gaan spelen in Oekraïne. Leg deze zaken eens voor aan de inwoners van bijvoorbeeld Balkbrug, gemeente Hardenberg (het mag uiteraard ook een andere gemeente met klungelende bestuurders zijn). Balkbrug was gisteren voor de zoveelste keer weer eens ‘wereldnieuws’. Al ruim tien jaar is men in die gemeente niet in staat te zorgen voor een goede riolering. Bij elke forse regenbui stromen huizen vol met water, aangevuld met rioolslib.

Wat moet je met Europa, als telkens weer de keutels in je huis drijven en een wethouder stuntelig uitroept, dat er een onderzoek moet plaatsvinden. Wat moet je met Europarlementariërs die het mogelijk hebben gemaakt, dat mensen worden beroofd en mishandeld door lieden uit Oostbloklanden, terwijl onze landelijke overheid zegt hier nauwelijks tegen te kunnen optreden. Na de rooftochten zitten deze criminelen binnen tien minuten op een van onze snelwegen, op weg naar hun land van oorsprong, zonder enige vorm van grenscontrole, terwijl de ‘aanrijtijd’ van de politie al gauw een half uur is.

Vast staat, dat onze overheid in toenemende mate niet meer in staat is de burgers die bescherming te bieden waar ze recht op hebben en waar ze voor betalen. Kunnen we dáár met deze, zich schaamteloos gedragende, politici eens een debat over voeren. Ik houd mij aanbevolen, waarbij ik wil opmerken, dat bij ongewijzigd Europees beleid geen eurofiel op mijn stem mag rekenen.

Tags: ,

Een Reactie op “ Europa ”

  1. Leo J.J. Dorrestijn on 1 mei 2014 at 18:40

    Overigens is het een raadsel dat gevangenissen worden gesloten terwijl de misdaadgolf -- ook op financieel gebied -- alleen maar hoger wordt.

Laat een reactie achter