Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Een nare man

Heel simpel gesteld komt het hier op neer. Er leven ruim zeven miljard mensen op deze aardkloot.
En elke dag komen er circa 209.000 mensen bij. Velen hebben te maken met armoede, ziekte, kommervolle omstandigheden en dan ook nog eens op plaatsen waar door maniakale despoten voortdurend oorlog wordt gevoerd.

In sommige landen, zoals in Nederland, kan worden gesproken over een betrekkelijke welvaart, inclusief een vorm van bestuur dat, verre van volmaakt, tot op heden chaotische toestanden kan voorkomen. Natuurlijk kennen we wel problemen, veel zelfs, maar die worden steevast door onze premier weggelachen.

Daarnaast kent Nederland een eigen ‘specialist’. Dat is een ietwat vreemde man die zichzelf heeft benoemd tot onze alwetende supervisor (wapengekletter en klaroengeschal) ta, ta, ta, taaa… Peter R. De Vries.

Een misselijkmakende kerel die als misdaadjournalist echt wel eens iets heeft gepresteerd, maar dat ‘compenseert’ met zijn walgelijke, betweterige, narcistische en stuitende gedrag in diverse tv-programma’s.

Volgens de denkwereld van Peter is er slechts één mens die ons land met voldoende kennis kan bestieren en dat is, inderdaad, ‘Peter R. de Grote’ himself. Hij zal het jammer vinden, dat zijn wieg niet in Friesland heeft gestaan, want dan had hij zich vast Grutte Pier (Grote Peter) laten noemen.

Voor de liefhebbers; Grutte Pier ( Pier Gerlofs Donia – ca. 1480 –1520) was ruim twee meter lang en staat in de boeken als krijgsheer, vrijheidsstrijder, kaper, zeerover en volksheld. De tijd waarin Grutte Pier leefde kende veel geweld en er is hem veel onrecht aangedaan. Dat heeft Pier gemaakt tot de Grutte Pier zoals hij nu wordt omschreven. Een man wiens daden Peter R de Vries in de verste verte niet kan benaderen.

Onze allesweter Peter R. De Grote moest natuurlijk ook z’n snater opendoen over het waanzinnige Zwarte Pietenproces en vond het maar niks, dat de Friese Jenny Douwes protesteerde tegen de lamzakkerige streek van Twan Huys, om Jenny in z’n uitzending te confronteren met de Amsterdamse activist Jerry Afriyle, terwijl Twan vóór de uitzending had beloofd hier niet aan mee te werken.

Dus géén activist Jerry tegenover Jenny. Dat was de nadrukkelijke toezegging van Twan. Maar Twan heeft letterlijk alles over voor z’n eigen succes en meent dat hij, als het hem zo uitkomt, z’n gasten gerust kan belazeren door z’n belofte te breken.

De mislukte verzetsheld ‘Peter R. de Grote’ meende vervolgens een denigrerend twitterberichtje richting Jenny te moeten plaatsen. “Ach gut…. nu is Jenny Douwes ineens boos omdat ze aan tafel moest met Anti-zwarte Piet-activisten. En dat terwijl ze eerder zèlf opriep tot een confrontatie op de snelweg… ja, dan is zo’n gesprekje bij Twan natuurlijk heeeeel intimiderend.

Jan Dijkgraaf heeft hierover een uitstekende column geschreven op ThePostOnline. Zoals u kunt lezen, haalt Jan onder meer twee tv-uitzendingen aan waarin Peter zich fel verzet tegen de presentatoren (Matthijs van Nieuwkerk en Sven Kockelmann) omdat zij zich niet aan de gemaakte afspraken hadden gehouden. Althans, dat is de visie van Peter. En zoals we weten; Peter weet het altijd beter.

Matthijs kreeg de inhoud van Peter’s gifbeker over zich heen omdat Peter meende dat Matthijs méér aandacht aan een nieuw boekje van Peter had moeten besteden (2008). Dat was van te voren afgesproken en beloofd is immers beloofd? En Sven stelde volgens Peter vragen die niet van te voren waren afgesproken volgens de mening van Peter (2011).

Ik zit nog eens met verbijstering te kijken naar het door Jan Dijkgraaf genoemde fragment uit het programma DWDD. Matthijs laat tijdens de aftiteling het boekje van Peter zien en vertelt er iets over. En dan zit daar een, naar ik aanneem, volwassen man, Peter dus, te jammeren dat er aan zijn boekje veel te weinig aandacht wordt besteed en dat dit niet zo was afgesproken.

Zowel bij Matthijs als bij Sven zat er een volwassen kerel, met een van ingehouden woede doortrokken gelaat, te raaskallen. Een man die meent voor God te moeten spelen. Een man die een haat heeft ontwikkeld tegen mensen als Wilders en ook mensen als Baudet en Hiddema zijn hun leven niet zeker als het aan Peter R. de Grote ligt. Mensen die op z’n minst bereid zijn te luisteren naar Wilders, Baudet en Hiddema, worden door de grote meester natuurlijk ook voor dom en gek versleten.

Voor Peter bestaan alleen ‘zijn’ feiten, ‘zijn’ meningen, ‘zijn’ programma’s, ‘zijn’ onderzoeken en ‘zijn’ oplossingen.
Anders gezegd; gewoon een nare man.

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter