Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Drammen

Wie in het woordenboek Van Dale zoekt naar het woord drammen, leest het volgende : dram·men (dramde, heeft gedramd) 1 – doorzeuren.

Kijk je vervolgens bij zeuren dan lees je dit: zeu·ren (zeurde, heeft gezeurd)
1 – vervelend praten (over kleinigheden); zaniken
2 – langdurig aanhouden om zijn zin te krijgen
En dat is precies wat er gaande is in ons land en zeker wanneer het minderheden betreft. Ik wil, ik eis, jullie moeten je aanpassen, want…

Laten we het, wat Zwarte Piet en het hoofddoekjes betreft, voor het gemak maar gewoon houden op langdurig gezeik.

Voor het eerste geval hebben de bewoners van de provincie Friesland al een adequate oplossing gevonden, om de kleine groep zeurkousen van ongeveer 100 man de weg naar een demonstratie onmogelijk te maken. Een kleine groep die op onjuiste gronden beweert dat de figuur Zwarte Piet racistisch is. Tja, wanneer de overheid het hoofd laat hangen naar een klein groepje inwoners van Nederland (lees Amsterdam) en de overige 17.000.000 mensen vergeet, dan is het niet vreemd dat mensen het recht in eigen hand nemen.
Want men is het zat.

Wat het hoofddoekjesdebat betreft ligt het anders. Nu is er (al)weer een mevrouw die haar hoofddoek tijdens het werk wil dragen. In een interview vertelde zij: “Ik wil mijn liefde voor God concreet maken, zoals nonnen dat doen met het dragen van hoofdbedekking.” Wat ze vergeet is dat nonnen niet bij de politie werken en ook niet in andere openbare functies, want nonnen wonen en werken in een klooster.

Ze stapte dan ook naar het College van de Rechten van de Mens en verdomd, ze kreeg nog gelijk ook. Afshin Ellian schrijft in Elsevier over dit besluit: “Allah en de islam prevaleren in dit besluit boven de neutraliteit van de Nederlandse rechtsorde.
Het besluit is niet genomen door de geestverwanten van de fundamentalistische president van Turkije. Ook niet door de islamitische rechtbanken in Iran. En evenmin onder terreurdreiging. Het College voor de Rechten van de Mens nam het hoofddoekbesluit ten gunste van de fundamentalistische islam.” En zo is het maar net.

Een andere moslima, Sara Izat, heeft zich als doel gesteld om de eerste rechter in Nederland met een hoofddoek te worden. Je schrikt je toch kapot als je zoiets leest? Zal over niet al te lange tijd de imam dan bepalen wat de strafmaat is? Het gros van de moslims accepteert tenslotte de wetten toch al niet die in ons land of Europa gelden.

Religie hoort m.i. niet thuis bij de politie, de rechtbank, op scholen of wat dan ook. Religie vier je achter de voordeur, in de kerk of moskee en nergens anders.
Echter, over niet al te lange tijd kon het er bij de politie wel eens heel anders uitzien.

Wat zegt Van Dale eigenlijk over de kleding die de politie draagt, het uniform?
uni·form (het/de; o en v(m); meervoud: uniformen; verkleinwoord: uniformpje)
1 – gelijke kleding, bv. van militairen
2– gelijkvormig

Maar daar moet uiteraard aan getornd worden, stel je voor dat die moslims boos worden of racisme gaan roepen? Dat willen we niet hebben natuurlijk.

 

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter