Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Discriminatie

Een goede vriend van mij (63 jaar), is door een faillissement van zijn werkgever (transportbedrijf) vorig jaar zonder werk komen te zitten. Hij heeft daar altijd met plezier de logistieke werkzaamheden verricht, waarbij een 38-urige werkweek een zeldzaamheid was. Nu moet hij wekelijks solliciteren, waar hij niets op tegen heeft, maar de kans op een baan is nihil.

Na ruim 120 sollicitaties, die grotendeels niet worden beantwoord, weet hij ook wel, dat in de zeldzame gevallen waar wél een baan is, de ‘voorkeur’ is uitgegaan naar een ander, jonger iemand. Volgens hem is er op grote schaal sprake van leeftijdsdiscriminatie, maar geen hond, laat staan politicus, die daar iets aan doet.

Niet alleen is dat bij hem bekend, maar ook bij politici en bij het UWV. Maar hierover bestaat een oorverdovende zwijgzaamheid. Van het UWV ontvangt hij ‘dreigbrieven’ met teksten wat hem allemaal staat te wachten als hij het waagt niet wekelijks te solliciteren. Kortingen op zijn uitkering tot zelfs het kwijtraken van z’n uitkering worden zijn deel.

Die teksten in de UWV-brieven blinken niet uit door vriendelijkheid en begrip. Maar hij begrijpt ook wel dat er nu eenmaal regels moeten zijn. Vrolijk wordt hij er niet van, dus dient hij z’n wekelijkse, zinloze missies nog enkele jaren vol te houden. Hij houdt daarmee in elk geval een aantal UWV-medewerkers van de straat.

Als Nederlander die zich z’n hele leven uit de naad heeft gewerkt, wordt hem door officiële instanties voorgehouden dat onze Grondwet ook voor hem is geschreven. U weet wel, artikel 1, gelijke rechten in gelijke gevallen en waarin staat, dat discriminatie is verboden. Maar sluwe lieden hebben ontdekt, dat wanneer zij een vrouw willen aannemen die ook nog ‘niet wit’ is, ze zogeheten positieve discriminatie mogen toepassen.

Nu meent mijn vriend dat ‘positieve discriminatie’ ook discriminatie is en dus altijd negatief voor de afgewezene, maar daar hebben de politieke sluwe slijmballen geen boodschap aan.

Afgelopen vrijdag las hij in de krant, dat de in ons land verblijvende Nederturken mogen rekenen op een totaal andere behandeling. Van zeker 25% van de Nederturken die een uitkering ontvangen, staat volgens diverse gemeentelijke woordvoerders vast, dat ze de kluit belazeren, wat ook wel frauderen wordt genoemd.

Van hen gaat een deel zelfs zes keer per jaar met vakantie naar het land waar hun roots liggen en genieten dan van de inkomsten uit onroerend goed, bezittingen of andere zaken. Bepaalde instanties kunnen deze frauduleuze handelingen gemakkelijk vaststellen, maar zijn door de rechter teruggefloten, op basis van, u gelooft het niet, inderdaad, discriminatie.

En omdat volgens de rechter de aandacht van de uitkerende instanties richting deze Nederturken groter is dan de aandacht voor anderen, blijkt er sprake te zijn van discriminatie en wordt de vele miljoenen kostende fraude met deze uitspraak gelegaliseerd. Voor wat betreft onze schatkist zouden we die aandacht ‘positieve discriminatie’ kunnen noemen, maar dat zien wij dus verkeerd.

Volgens mijn vriend, die door de eerder genoemde omstandigheden, financieel is teruggeworpen op het absolute minimum en voor wie de overheid ontzettend veel aandacht heeft als hij ook maar één euro uit een andere bron zou ontvangen en die niet opgeeft; sterker nog, zal worden gestraft, is een rechter die zo’n Nederturken-uitspraak heeft gedaan, behoorlijk gestoord.

Als het meezit, kan mijn vriend deze zomer met z’n fiets naar het Veluwemeer en mag hij z’n tentje bij een boer neerzetten, uiteraard nadat hij het UWV om toestemming heeft gevraagd, want dat zijn hier nu eenmaal de regels. De kans is groot, dat hij dan moet lezen, dat veel Nederturken die hier uitkeringsfraude plegen, op hetzelfde moment baden in weelde langs de Turkse kusten. Dat is dus gelegaliseerd door een verknipte rechter en wordt allemaal betaald met ons belastinggeld.

O ja, ‘onze’ politici tonen uiteraard hun verontwaardiging, zijn verbijsterd en gechoqueerd door de berichten over de gelegaliseerde fraude van de desbetreffende Nederturken. Ze roepen ach en wee, noemen het onacceptabel en slapen vervolgens weer verder.

Mijn vriend denkt aan al die formulieren die hij steeds maar weer moet invullen. Hij denkt aan elke cent die hij, alvorens hem uit te geven, tweemaal moet omdraaien. Hij denkt aan al de centen die hij niet uitgeeft, gewoon omdat hij ze niet heeft en denkt aan al die overheidsinstanties die hem al die gegevens telkens weer laten invullen ook al heeft hij dat reeds vele keren gedaan, want stel dat hij met iets dat hij niet heeft fraude zou plegen.

Dan denkt hij nog even aan de Turkse zon. Ach, dezelfde zon schijnt, als het meezit, ook wel eens boven het Veluwemeer. En het water is daar, gelijk het water van de Middellandse Zee, uiteraard ook nat. De frauderende Nederturken hebben weer eens bewezen, dat misdaad inderdaad lonend kan zijn. Vervolgens stopt hij met denken over de ‘supporters’ van Cor en Don, want hij moet nog een sollicitatiebrief schrijven.

Mijn vriend is ervan overtuigd, dat de, volgens hem ziekelijke, belangstelling van de overheid voor hem vele malen groter is dan voor welke Nederturk dan ook, maar voorlopig laten justitie en de politiek hem met zijn mening in de kou staan en blijft de Turkse zon voorbehouden aan gelegaliseerde fraudeurs.

 

 

 

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter