Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Dierenwelzijn

Zondagavond (5/3) hadden we dan het ‘spectaculaire’ lijsttrekkersdebat. Nee, veel wijzer ben ik er niet van geworden. Het is toch min of meer een ‘aapjestheater’ met een voorgekookt optreden. En dan ook nog een ‘ratelslang’ in de persoon van Diana Matroos (inderdaad, ik kende haar ook niet) die vragen afvuurde maar nauwelijks gelegenheid gaf tot antwoorden.

Nu we het toch over aapjes dan wel dieren hebben; bij het aanschouwen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren sukkelde ik even weg en zag op mijn netvlies een eigen interview met Marianne dat misschien ooit nog wordt uitgezonden.
Tussen al die politieke ellende door mag een lichte glimlach immers niet ontbreken?

Vindt u dat het Wilhelmus moet terugkeren op school?
Alleen als het wordt gespeeld door “De Roodborstjes”. Het accent wordt daarmee gelegd op ons gevogelte. Dat is namelijk goed voor het dierenwelzijn. Mensen praten dan wel over een Witte of Zwarte Piet, maar hebben het nooit over die roodborstjes die onder barre omstandigheden tegen ’t raam tikken en smeken naar binnen te mogen. Telkens als ik dat lied hoor, raken mijn traanbuizen verstopt en ben ik de hele dag van slag.

Wat vindt u van de toestroom naar ons land van mensen uit tropische landen?
Alleen als voor elke asielzoeker ook een tropisch dier mag binnenkomen. Wij kunnen zo de druk op de Afrikaanse dierenwereld ontlasten en massale slachtingen voorkomen. De Oostvaardersplassen moeten worden uitgebreid, zodat er ook ruimte ontstaat voor dieren als zebra’s en neushoorns.

Vindt u, dat er voldoende, betaalbare woningen voor starters worden gebouwd?
Dat heeft voor onze partij niet de hoogste prioriteit. Denkt u eens aan al die honderdduizenden vogels die elke avond maar weer een plekje moeten zien te vinden in overvolle bomen. We moeten de blik richten op de bouw van mussen- en spreeuwenbungalows. Ook moeten wij ruimte bieden aan Rotganzenkolonies.

Moet de AOW-leeftijd terug naar 65 jaar?
Laten we eerst maar eens aandacht besteden aan onze vierbenige werkpaarden. Voor deze dieren bestaat helemaal geen pensioen. Ze worden tot hun dood toe, dagelijks voor de kar gespannen en vervolgens wacht ze een treurige gang naar het slachthuis. Het dierenwelzijn wordt hier letterlijk met voeten getreden.

Moeten wij meer gaan betalen voor onze defensie?
Wat is dat nu weer voor een waanzinnige vraag. In ons land barst het van de jachtgeweren waarmee onschuldige dieren bij duizenden worden afgeschoten. Complete jachtfestijnen worden zelfs georganiseerd en in veel gebouwen hangen delen (voornamelijk de koppen) van die doodgeschoten dieren boven de deur. Een blamage voor het dierenwelzijn.

Vindt u dat ons onderwijsstelsel moet worden verbeterd?
De Partij voor de Dieren wenst in de eerste plaats onderwijsmogelijkheden voor onze dierenwereld. Dieren moeten de gelegenheid krijgen om zelfredzaamheidscursussen te volgen. Wat zegt u? Dat kan helemaal niet? Nou, niet geschoten is altijd mis. Oeps, hoor mij nu eens. Deze verspreking moet u mij maar vergeven.

Wat vindt u van de aardbevingsschade en de gevolgen voor de bewoners in Groningen?
Over welke bewoners heeft u het eigenlijk? Realiseert u zich wel, dat er door die gasboringen complete gangenstelsels van de mollen zijn vernietigd. Dit ondergronds levend zoogdier uit de familie der mollen (Talpidae) is bijkans uitgeroeid door vernietigend, menselijk handelen. Men had daar in het Noorden een eigen versie van het programma “Wie is de mol”, maar dat is door al die aardbevingen nu niet meer mogelijk Daar horen we nooit iemand over.

Wat is uw ideaalbeeld voor Nederland?
Een leefklimaat waarin dieren zich beter kunnen ontplooien. MĂ©Ă©r ruimte voor het hazenpad en het paddenpad. De paling moet weer de gelegenheid krijgen Nederland binnen te trekken, zodat we eindelijk weer eens van de echte diervriendelijke palingsound kunnen genieten. Daarnaast moet vijftig procent van het beschikbare asfalt worden verwijderd en moet de vrijgekomen ruimte geschikt worden gemaakt voor het dierenwelzijn. Oh, sorry, ik hoor een roodborstje tikken tegen het raam en die moet ik even binnenlaten.

Tags: , ,

Een Reactie op “ Dierenwelzijn ”

  1. leo dorrestijn on 11 maart 2017 at 12:40

    Is dit al aan Elsevier gestuurd? Valt er ook eens iets te lachen.

Laat een reactie achter