Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

De kwetsbaren in de samenleving

helpendehandDe ene keer is het Bilthoven, dan is het Zwolle en vervolgens is het Helmond. Dit is geen test om uw topografische kennis te testen, maar ik heb het over oudere mensen die dood in hun woning worden aangetroffen. Nee, ze zijn niet vanwege hun hoge leeftijd gestorven maar door bruut geweld. En dit zijn slechts enkele plaatsen van een ‘NeverEnding Story’.

Bruut geweld dat wordt toegepast door meedogenloze criminelen met vaak een welhaast psychopathische inslag. De rechtspraak heeft daar het ‘prachtige’ woord ‘disproportioneel’ voor uitgevonden. Er wordt ook wel gesproken over ‘buitenproportioneel dan wel een ‘wanverhouding’.

Vanuit diezelfde rechtspraak gezien, mogen we niet zonder meer spreken over moord. Het zou immers ook doodslag kunnen zijn. Het verschil zit ‘m in de woorden ‘met voorbedachten rade’. Feit is wel, dat de slachtoffers in beide gevallen dood zijn. Ik weet niet of ik de volgende vergelijking mag maken, maar na ampel beraad doe ik het toch.

De ramp met de MH17 laat zich nauwelijks met woorden omschrijven. 298 mensen zo maar uit de lucht geknald. Deze 298 mensen zijn dus in mijn ogen en waarschijnlijk ook in die van u, vermoord. Maar ik heb al slimme juristen horen zeggen, dat dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Het zou ‘slechts’ een vergissing zijn geweest en dat zou dan ook tot uiting moeten komen (d.m.v. een voorwaardelijke straf) in een eventuele strafmaat. Als er al ooit een strafzaak zal volgen.

Als je het aantal slachtoffers van berovingen over een bepaalde tijd in ons land optelt, kom je gemakkelijk aan de 298. Alleen vielen die slachtoffers niet op één en dezelfde dag, maar daarom blijft het voor alle nabestaanden wel even gruwelijk. Ook in de gevallen van de door mij bedoelde slachtoffers, komt het meestal niet tot een veroordeling. Het gaat vaak (niet altijd; denk aan de moord op Els Borst) om onbekende, oudere mensen die in afnemende mate van hun welverdiende rust mogen genieten.

De slachters worden immers maar in een klein aantal gevallen opgespoord. En als er al iemand voor de rechter komt, dan staan de Ankerachtige jongens en meisjes klaar om de slachters op kosten van de belastingbetaler ‘bij te staan’ zoals dat wordt genoemd. ‘Cliënt’ heeft een moeilijke jeugd gehad, mocht vroeger niet met poppen spelen, is door een dronken vader regelmatig geslagen en moeder probeerde zich liggend, staande te houden door in de avonduren haar bed (vader zat immers in de kroeg) inclusief zichzelf te ‘verhuren’ aan wisselende partners.

De rechter zal dan toch moeten begrijpen, dat je daar als kind ‘iets’ van overhoudt en dat ‘cliënt’ zeker geen straf verdiend. En op het moment dat ‘cliënt’ mevrouw van de trap gooide, was hij voor een kort moment even niet toerekeningsvatbaar. De dood van mevrouw is ‘slechts’ een toevallige samenloop van omstandigheden. Derhalve pleit de advocaat voor vrijspraak.

Het maakt de advocaat niet uit of de slachter nu psychopaat is of niet. Voor hem geldt, dat we in Nederland hebben te maken met artikel 18 uit de Grondwet, waarin staat: ‘Eenieder heeft recht op verdediging, ongeacht de aard van het misdrijf.’

En vrouwtje Bénédicte Ficq snaterde onlangs nog: ‘Wij zijn er voor de meest kwetsbaren. Mensen die er niet voor kiezen om in een procedure terecht te komen.’ Nee, de criminele slachter slacht omdat hij er genoegen aan beleeft of omdat het toevallig zo uitkomt. Hij kiest er inderdaad niet voor om in een procedure terecht te komen. Hij vindt, dat hij ‘recht’ heeft op z’n buit en wil verder geen gesodemieter.

Ik heb het al eens eerder geschreven; volgens een flink deel van de advocatuur zijn Jasper S., Volkert van der G., Robert M., Mohammed B., allemaal ‘kwetsbaren’ binnen onze samenleving. Mensen die er volgens Bénédicte niet voor kiezen om in een procedure terecht te komen. ‘Kwetsbaren’ die allemaal worden gedekt door artikel 18.

Eigenlijk is Bénédicte nog ongeloofwaardiger dan de meest ongeloofwaardige politicus. Jasper, Volkert, Robert, Mohammed en Badr hebben, door te kiezen voor hun waanzinnige handelingen, er juist wèl voor gekozen om in een procedure terecht te komen. Ze hebben geranseld, verkracht en gemoord en zijn voor deze gruwelijke waanzin door Bénédicte ‘gepromoveerd’ tot de ‘meest kwetsbaren’.

Thorbecke, de man van onze Grondwet uit 1848, zou zich volgens mij in z’n graf omdraaien bij het horen van zo veel gebakken lucht. In zijn tijd beschikten we nog niet over internet, dus ook niet over internetfraude, facebook, twitter en andere communicatiemiddelen. En geen gemotoriseerd vervoer waarmee criminelen binnen een uur over de grens waren gevlucht en geen slimme Ankertjes en Fickjes.

De 86-jarige Mien Graveland uit Helmond is het zoveelste dodelijke slachtoffer van ‘de kwetsbaren in de samenleving’. Hoe krijgt zo’n Bénédicte het haar strot uit. Niet mevrouw Graveland, maar de slachters behoren op het kerkhof te liggen. Maar een grondige revisie van onze wetten, die in veel gevallen nog stammen uit 1848, zal nog heel lang op zich laten wachten.

Men kan bij u aanbellen, een jasje aan hebben van een energieleverancier en een vetleren penning om de nek met een onduidelijk logo erop en een half uur later bent u dood. Dat is dus op klaarlichte dag mogelijk. Morgen wordt er bij u gebeld en er staat een gozer voor de deur die, met behulp van een masker, lijkt op Gaston van de Postcodeloterij.

Met een lach op z’n smoel van oor tot oor en een lap papier in de hand met daarop in kapitale cijfers het getal 100.000, roept de ‘broer’ u toe: ‘Goeeedemorgen, u heeft de straatprijs gewonnen.’ Grote kans, dat u in dit land met onbegrensde criminele mogelijkheden binnen een uur ook dood bent.

Dat is dus volgens de gerechtelijke pinguïns dan geen moord, maar doodslag of dood door schuld, gepleegd door een kwetsbare uit de samenleving en die derhalve dient te worden vrijgesproken of desnoods 20 uur verplicht moet grasknippen.

Criminelen worden tegenwoordig ‘kwetsbaren’ genoemd, terwijl de echte kwetsbaren worden gedood dan wel vermoord.

Tags: , ,

Laat een reactie achter