Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

De helpende hand van Nederland

Nederland staat graag bekend als een hulpvaardig land en we kunnen rustig zeggen dat onze hulpverlening  in de wereld bijzonder wordt gewaardeerd.

Zeker in oorlogvoerende landen en landen met despotische leiders. Leiders die hun buitenlandse bankrekeningen in de loop der jaren hebben gevuld met geld dat was bedoeld om extreme nood te lenigen.

Maar de Nederlandse politici zijn natuurlijk ook niet gek (of juist wel) en stuurden ‘hulpgoederen’ in plaats van geld, zoals naar Syrische ‘gematigde’ groepen.

In het AD (14/9) lees ik hierover het volgende:
“De informatie over de Syrische groepen aan wie Nederland met goederen steun verleende, blijft staatsgeheim. Het kabinet ‘acht dat noodzakelijk’, ook nu het programma dit voorjaar werd stopgezet. Dat schrijft minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. De ‘hulp’ werd volgens Nieuwsuur en Trouw verstrekt aan 22 zogeheten gematigde groeperingen.

Tussen 2015 en 2018 steunde Nederland Syrische oppositietroepen die vochten tegen het regeringsleger van president Bashar al-Assad. Na het onderzoek van Nieuwsuur en Trouw bleek dat de steun niet altijd naar gematigde groepen ging, zoals het kabinet altijd had bezworen. Zo is Jabhat al-Shamiya volgens het Openbaar Ministerie een ‘criminele organisatie met een terroristisch oogmerk’. De Sultan Murad Brigade sloot in 2015 een publiekelijk militair met Al-Qaeda en zette kindsoldaten in.”

Tot zover een deel uit het AD-artikel. Die ‘hulpgoederen’ bestaan niet uit medicijnen en voedselpakketten, maar uit onder meer pick-uptrucks en veldtelefoons voor de ‘gematigde vrijheidsstrijders’. En dan gaat het dus in dit Syrische geval alleen al over tweeĂ«ntwintig zogeheten gematigde groeperingen. Groeperingen die het onderling niet eens kunnen worden en elkaar zelfs bestrijden dan wel afslachten.

Daarbij konden (kunnen) ze dus rekenen op Nederlandse hulp. In de loop der jaren zijn hier vragen over gesteld door onder andere Pieter Omtzigt (CDA), maar telkens kreeg hij te horen dat het hier om staatsgeheimen ging. Alleen al de omschrijving ‘gematigde (islamitische) groeperingen dan wel vrijheidsstrijders’, moet vraagtekens oproepen. Volgens mij bestaan er geen gematigde islamitische strijders in landen als SyriĂ«.

Vierkante cirkels bestaan ook niet. Verschillende ministers zijn in de loop der jaren verantwoordelijk geweest voor deze gulle Nederlandse giften aan ‘gematigde’ moordenaars. Al die gulle gevers (van ons belastinggeld) genieten nu van hun riante pensioen en vervullen daarnaast vaak nog enkele erebaantjes waar ze uitstekend voor worden betaald. Anders gezegd, de gulle ‘hulpverleners’ aan ‘gematigde’ groeperingen zijn er financieel gezien zeker niet op achteruit gegaan.

Maar zoals gezegd, daar mogen we geen vragen over stellen. Het gaat hier om staatsgeheimen. Wij worden zoet gehouden met de uitgelekte boodschappen, die pas op Prinsjesdag wereldkundig worden gemaakt, dat het goed gaat met Nederland en dat ‘we’ er anderhalf procent op vooruitgaan. Dat veel prijzen, premies belastingen en accijnzen met een veelvoud hiervan zijn gestegen, zal u in dit hulpvaardige land niet zijn ontgaan.

Tags: , , ,

Een Reactie op “ De helpende hand van Nederland ”

  1. Jaap on 18 september 2018 at 12:58

    Aha.

Laat een reactie achter