Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

De gewone, normale Nederlander

‘Normaal’ is volgens Van Dale ‘overeenkomstig de regel, gewoon’. Steeds meer politici hebben het over de ‘gewone, normale Nederlander’. Rutte, maar ook Buma hoor ik in hun speeches praten over hun inzet voor de ‘gewone, normale Nederlander’. Het nieuwe regeerakkoord heeft weinig tot niets meer te maken met alle beloften die ons zijn voorgespiegeld, maar na 210 dagen moeten we er volgens, met name, Rutte van uitgaan, dat hij ‘alles’ doet voor de ‘gewone, normale Nederlander’.

Dat is natuurlijk uiterst interessant, want ik wil wel graag weten wie nu precies die ‘gewone, normale Nederlander’ is. Rutte z’n ietwat bizarre uitspraken betekenen dus, dat er ook ongewone, abnormale Nederlanders bestaan. ‘Ongewoon’ wil zeggen: ‘afwijkend van het normale’ en abnormaal betekent eigenlijk hetzelfde:, ‘ongewoon, afwijkend van het normale’.

Rutte heeft diverse malen gezegd, dat de ‘gewone, normale Nederlander’ erop vooruitgaat. Nu heb ik mij gedurende m’n hele leven heel gewoon en normaal gevoeld. Zoals de meeste Nederlanders ben ik onbekend, heb m’n hele leven gewerkt en belasting betaald. Ik heb nog nooit een gang naar de stembus overgeslagen, ik heb alles voor mijn twee kinderen gedaan (waarvan Ă©Ă©n helaas is overleden) wat in mijn vermogen lag en ligt, ik heb mijn vrouw nooit geslagen en beschik over enkele vrienden waar ik door dik en dun op kan rekenen.

Gewoner en normaler kan eigenlijk niet, zou je zeggen. Maar in tegenstelling tot Rutte z’n fraaie woorden, ga ik er toch op achteruit. Wellicht heeft het te maken met het feit dat ik het grootste deel van mijn toekomst reeds achter mij heb liggen. Oudere mensen kun je gemakkelijker een poot uitdraaien en dat gaat dus met de nieuwe regeringsplannen dan ook gebeuren.

Dan heb ik het niet alleen over het eigenwoningforfait en de stijgende prijzen van levensmiddelen waaronder groenten en fruit. Nee, het leven bestaat niet alleen uit eten en drinken, maar voor veel andere zaken, zoals gemeentelijke heffingen, parkeertarieven en tal van andere zaken zullen de ‘gewone, normale Nederlanders’ mĂ©Ă©r moeten betalen. (Ik ga ze vanaf nu maar GNN noemen.)

Het nieuwe regeerakkoord durft men dan ook nog schaamteloos: “Vertrouwen in de toekomst” te noemen. En toch zie en hoor ik dat grijnzende hoofd van Rutte uitkramen, dat de ‘gewone, normale Nederlander’ erop vooruitgaat. Over wie heeft Rutte het nu eigenlijk. Ik, mijn buurvrouw en veel anderen zijn dus blijkbaar niet gewoon en normaal genoeg.

Gisteren (12/10) werd bekend, dat Anne Faber is vermoord. De vermoedelijke dader is Michael P. Gezien zijn voorgeschiedenis mag ik ervan uitgaan dat we hier hebben te maken met een extreem ziekelijke en gevaarlijke man. Bij zijn laatste veroordeling kon er geen tbs worden opgelegd, omdat Michael weigerde mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek.

Volgens de kritische, juridische ‘deskundigen’ weten we dus niet of Michael geestelijk gestoord is of niet. Behoort deze man, die met genoegen krankzinnige daden dan wel moorden pleegt, dan in de ogen van onze premier ook tot de GNN-groep?

Gisteravond hoorde ik bij Nieuwsuur hoogleraar forensische psychiatrie, Hjalmar van Marle, nog eens vertellen hoe het allemaal wĂšl moet. Jammer dat Van Marle het niet heeft gehad over zijn periode als directeur van de Van Mesdagkliniek in Groningen.

Onder zijn verantwoordelijkheid mocht “het beest van Harkstede”, Willem van E. er een avondje uit en vermoordde meteen weer een jonge vrouw. In de media verklaarde een uiterst boze Van Marle toentertijd dat Willem hem had verneukt (Van Marle z’n woordkeus). Hoe professioneel is zo’n tbs ‘behandeling’ in een overheidskliniek eigenlijk en kiezen de ‘deskundigen’ bewust voor het risico van nog een moord? Of moeten we in bepaalde gevallen toch maar echt kiezen voor levenslang?

Zo maar een ‘willekeurige’ gebeurtenis die in verschillende vormen regelmatig voorkomt. Mijn voorbeeld is dus gebaseerd op feiten zoals ze in de praktijk voorkomen.

A. is altijd al een wat vreemde vogel geweest, hoor je in zijn omgeving. Hij vond het in zijn jonge jaren ‘leuk’ om eenden en zwanen te vangen met een hengel, met aan het haakje een stukje brood. Als hij ze dan binnenhaalde en ze vervolgens de nek omdraaide, genoot hij mateloos.

Hij liep ook regelmatig met een spiegeltje onder de rokjes van jonge meisjes te gluren. Op enig moment, A. was toen 17 jaar, heeft hij twee meisjes met een stiletto in hun borsten gestoken en vertelde achteraf aan een ‘vriend’ dat hij hiervan een orgasme had gekregen. A. wordt opgepakt, maar weigert mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek en wandelt na drie jaar weer vrij rond. Tbs was immers onmogelijk, omdat niet was aangetoond dat A. een ongewone, abnormale Nederlander is. Twee jaar later vermoordt A. een meisje op gruwelijke wijze, nadat hij haar had verkracht.

We hebben te maken met veel ‘deskundigen’ die allemaal zeggen, dat wij het verkeerd zien. Men heeft het over resocialisatie en tweede kansen, blijkbaar ook voor psychopaten. De ‘deskundigen’ hoeven zich nooit te verdedigen als het weer eens fout gaat. Anders gezegd, als een ongewone, abnormale Nederlander (inmiddels ook buitenlanders) weer eens een gruwelijk misdrijf pleegt, vaak met de dood als gevolg, dan is dat voor de ‘deskundige behandelaar’ blijkbaar een risico dat we moeten accepteren.

Rutte heeft het dus over ‘GNN-groep’. Volgens mij is hij verplicht toe te lichten welke criteria hij daarvoor hanteert en wie dat zijn. Daarnaast zou het hem sieren als hij met een wetsontwerp kwam, waarin is opgenomen, dat gevaarlijke criminelen dan wel verkrachters en moordenaars niet automatisch worden behandeld als de door hem bedoelde, maar voor ons nog niet bekende, GNN-groep. Er bestaan nu eenmaal menselijke wezens voor wie ECHT levenslang niet op voorhand moet worden uitgesloten.

Anders gezegd, als hij zegt te werken voor de GNN-groep, mogen we ook weten wie behoort tot de ongewone, abnormale OAN-groep. Hetzelfde moet dan ook gelden voor buitenlanders. Dat zijn dan de groepen GNB en OAB.

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter