Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Cultuurfeest

Natuurlijk is zo’n oude verklede man, met een witte jurk, rode mantel, een puntmuts en een nepbaard van een halve meter, flauwekul. Hij komt elk jaar weer vanuit Spanje naar Nederland om hier z’n verjaardag vieren.

Ook komt hij nog eens een vermogen aan kadootjes brengen, daarbij geholpen door vrolijke, verklede en hoofdzakelijk zwart gekleurde, desnoods genderneutrale, menselijke wezentjes. Die kadootjes hebben we met z’n allen wel zelf betaald, maar dat mag de pret niet drukken. Het is immers een feest voor de kinderen.

Carnaval, St. Maarten (Sint Martinus), Foekepotterij en tal van andere evenementen zijn in veel opzichten ook flauwekul Maar het is wel ONZE cultuur en ONZE flauwekul waar kinderen en volwassenen naar eigen inzicht van kunnen (en nog mogen) genieten.

Hierbij is het niemands bedoeling om iemand te kwetsen. Dus laat die ‘ouwe’ tijdens zijn verjaardag met z’n schimmel over de daken rennen en de Zwarte Pieten de kadootjes afleveren bij de verwachtingsvolle kinderen. Er zijn genoeg andere zaken om je druk over te maken.

Ik vind het islamitische Suikerfeest ook een flauwekulfeest en ook nog eens hartstikke ongezond. Maar als de Turken ( doorgaans Hanafieten) en Marokkanen (doorgaans Malikieten) zich drie dagen per jaar vol willen stoppen met extreem zoete geneugten, dan gaan ze hun gang maar. Ook lees ik op Wikipedia onder “Suikerfeest”: “Minder bedeelden krijgen vaak voedsel en soms kleding van rijkeren, voor wie het een plicht is voor de armen te zorgen.

Die zorgplicht is volgens mij in de meeste gevallen door de Nederlandse overheid overgenomen. Trouwens, het is onze eigen overheid die voortdurend als Sinterklaas blijft optreden. Miljarden euro’s aan strooigoed worden het hele jaar door over de hele wereld uitgestrooid.

Veel van die euro’s kwamen (en komen) terecht in de bodemloze zakken van schatrijke echte Zwarte Pieten, zoals Robert Mugabe. Diens macabere rol van deze lugubere Zwarte Piet lijkt voorlopig evenwel uitgespeeld. Ik denk nog even aan de natuurramp die onlangs Sint Maarten heeft getroffen.

De (gelukkig) inmiddels afgezette premier William Marlin wilde als ‘herstelbetaling’ wel een half miljard euro van ons ontvangen en het liefst overgemaakt naar zijn eigen bankrekening. Maar dat werd zelfs de Nederlandse staats-Sinterklaas een ietsje te gortig.

De splintergroeperingen die nu de zwart geschminkte helpers (Zwarte Pieten) boycotten, heb ik nooit horen protesteren als onze politici met zakken vol Nederlands belastinggeld, vaak met Jan Pronk voorop, weer eens richting Afrika reisden. Ons geld kwam daar dan weer eens terecht in de zakken van schatrijke, despotische zwarte Pieten.

Zwarte Piet Mugabe werd steeds maar rijker en rijker, terwijl zijn bevolking steeds maar armer en armer werd. Ook de islamitische stelling die ik bij het Suikerfeest heb genoemd, dat de rijken de plicht hebben om voor de armen te zorgen, stelde (en stelt) in de praktijk niets voor.

Ondertussen bleven de linkse rakkers, die hun voortbestaan voornamelijk hebben te danken aan subsidie, maar wereldwijd strooien en strooien met ons belastinggeld. We vernemen berichten over slavenmarkten in islamitische landen, maar vanuit de Nederlandse anti-Zwarte Pieten klinkt geen enkele proteststem.

Nee, hun valse stemgeluiden klinken alleen om het kinderfeest kapot te maken zoals dat bij ons is ontstaan. Een ouwe man met een nepbaard, met een schimmel tussen z’n benen, waarmee hij van dak naar dak huppelt en kadootjes uitdeelt die we allemaal zelf hebben betaald en bij het uitdelen wordt geholpen door vrolijke, zwartgekleurde helpers, die door schoorstenen kruipen die trouwens al vele jaren niet meer bestaan.

Anders gezegd, een grote meerderheid van onze bevolking is vóór instandhouding van deze illusie zoals die is ontstaan, inclusief de Zwarte Pieten. Ik hoor het mijn dochter nog vol ontzag fluisteren tegen haar broertje: “Daar heb je Sinterklaas met pappa z’n schoenen aan. Daar had de Zwarte Piet die hem helpt bij z’n kleren toch beter op moeten letten.” Voor mij en mijn vrouw letterlijk onvergetelijk.

En figuren als Dieuwertje Blok, Quinsy Gario en Erik van Muiswinkel plus hun volgelingen zou ik dringend willen verzoeken wat meer aandacht te besteden aan de echte, misdadige Zwarte Pieten op onze aardkloot. Ga protesteren in Mogadishu tegen de slavenhandel bij president Mohamed Abdullahi Mohamed (zo heet die gozer echt; kan ik ook niets aan doen). Een retourtje Brussel – Mogadishu kost € 1026,00, wat voor een hypocriete zakkenvuller m/v bij de Publieke omroep slechts een schijntje moet zijn.

Vorig jaar heb ik nog eens gevraagd aan een Zwarte Piet in Nederland wat hij van zijn positie vond. Het antwoord luidde: “Het leven in Nederland als Zwarte Piet? Beter bestaat er niet.”

 

 

Tags: , , ,

Laat een reactie achter