Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Chaos

Geert Wilders is chaos, als hij de verkiezingen zou winnen”, is een van de laatste waarschuwingen van Mark Rutte. En hij vervolgt: „Ik wil waarschuwen voor het idee dat het met hem zo’n vaart wel niet zal lopen, dat hij wel niet zal winnen. We hebben dat bij Brexit en Trump ook gedacht.

Nee, Mark wil het liefst dat heel Nederland op de VVD gaat stemmen, dan kunnen ‘we’ lekker verder gaan met een liberale dictatuur met als chefkok Mark Rutte.

Onzin natuurlijk, maar dat is de waarschuwing van Mark ook. En om daar nu de Brexit en Trump bij te slepen, is natuurlijk ook onzin. Mark geeft gewoon te kennen dat hij moeite heeft om een democratische uitslag te accepteren.

Dat heeft hij ook al laten blijken bij het zogeheten Oekraïneverdrag. Een democratisch tot stand gekomen beslissing van de kiezers waarmee hij zijn tengere bips heeft afgeveegd. Mark en zijn collega’s zouden zich eens kunnen afvragen hoe het zo ver is gekomen, dat we aanstaande woensdag een lijst met 28 partijen, partijtjes en splinters krijgen voorgeschoteld.

Trouwens, Mark is niet gelukkig met de Brexit en Donald Trump. Dat is zijn goed recht, maar is geen reden om over ‘chaos’ te spreken. Elke keer weer weigeren politici te accepteren dat het hier gaat om beslissingen die op democratische wijze tot stand zijn gekomen. Eigenlijk zegt Mark tegen de Amerikanen die voor Trump hebben gekozen, dat ze chaos hebben veroorzaakt. En de Britten die voor de Brexit zijn, zijn dus ook chaoten.

Zou Mark zich ook durven uit te spreken als Alexander Pechtold, of, nog erger, Jesse Klaver de verkiezingen zou winnen (God of wie dan ook verhoede het)? Ik heb Jesse trouwens in één gesprek wel vijf keer de term ‘ontwikkelingssamenwerking’ horen noemen. Daar moet volgens Jesse natuurlijk veel meer geld heen. De geïnteresseerde lezer wil ik wijzen op het artikel “Dambisa” dat Jaap Dekker op 9 maart op onze site heeft geplaatst. Mocht het nog niet zijn gebeurd, dan vallen u de schellen tijdens het lezen alsnog van de ogen.

En geen van de journalisten vraagt nu eens dóór wat Jesse bedoeld met ‘samenwerking’. Wat en met wie wordt er dan samengewerkt. De pot vullen van walgelijke, moorddadige despoten die van ons belastinggeld miljoenen kostende verjaardagsfeestjes houden? Lieden die beschikken over gouden paleizen, in landen waar de burgers omkomen van de honger?
En dan heb je dus ook nog mensen als Jesse Klaver die dit ontwikkelingssamenwerking noemen.

En verdulleme, als Jesse wint, heb ik dat ook nog te accepteren. Maar een eventuele winst van Jesse is wel te wijten aan de ongeloofwaardigheid van al die andere politieke broeders en zusters. En dat Jesse vervolgens liegt dat hij barst, is dan niet meer van belang.

Mark moet toch in staat worden geacht om op basis van feiten zo’n jongen als Jesse van het politieke toneel te blazen? Mark moet toch op z’n minst het boek van partijgenoot Arend Jan Boekestein hebben gelezen: “De prijs van een slecht geweten: waarom hulp in haar huidige vorm niet werkt.” Bij de presentatie van dat boek moest zelfs de grootste strooier aller tijden van onze financiële pepernoten, Jan Pronk, erkennen dat er letterlijk miljarden over de balk in bodemloze (despotische) putten zijn verdwenen.

Maar Mark jongen, kijk nu eens naar die verkiezingslijst. Kijk eens hoeveel gretige, potentiële Kamerhazen elkaar nu al bijkans naar de strot vliegen. Kijk eens naar alle beloften die worden gedaan en uiteraard straks in lucht oplossen. En dan durf jij te praten over de chaos die zou ontstaan als Wilders zou winnen. Denk eens aan die kiezers die bereid waren geweest op jou te stemmen, maar nu je de wet op het zelfbeschikkingsrecht van mensen die ondraaglijk lijden, voorlopig weer in de ijskast hebt gezet, wellicht overstappen naar mannetje Pechtold. En ik noem hier slechts één voorbeeld Mark.

Er zijn honderden voorbeelden te noemen waarin ook jouw partij heeft geblunderd. Een jaar of drie geleden, het zal ergens in september zijn geweest, stond Henk Kamp in Groningen met een stalen blik voor de camera te verklaren, dat onderzoek had aangetoond dat de waarde van woningen in het Groningerland niet was gezakt. Nota bene Henk Kamp! De liberaal die ik tot op dat moment hoog had zitten.

Op het huidige politieke ganzenbord lopen te veel elitaire ganzen rond. Het moet nog maar eens worden gezegd; dat zijn de politieke rotganzen. Ze eten hun buikje vol en rond, laten een hoop troep achter en vliegen door naar nog graziger weiden. In dit geval een nog hogere en daardoor beter betaalde functie. Je kunt zelfs commissaris van de koning worden. Want dat is in het politieke circuit immers zo afgesproken! Maar Jacques Tichelaar heeft te lang gedacht, dat hij kon leven als God in Frankrijk, terwijl hij het moest doen met de hunebedden in Drenthe.

Ooit was Wilders lid van de VVD. Het is zo langzamerhand gebruikelijk geworden, dat politici uit hun oorspronkelijke partij stappen en met een nieuwe splinter beginnen. Velen komen ook niet verder, behalve dan dat ‘schamele’ inkomen van zo’n honderdduizend euro per jaar.

Het huidige politieke landschap bestaat uit een soort vlektyfus waar in toenemende mate mensen elkaar verketteren/bestrijden en constructief besturen steeds moeilijker zal worden. Nogmaals Mark, vraag je eens serieus af hoe het zo ver is gekomen en vraag je ook af in hoeverre je eigen ongeloofwaardigheid daarbij een rol heeft gespeeld.

Daarbij heb je voorbeelden als Donald Trump en de Brexit niet nodig. Gewoon weer een constructieve stap maken in de richting van al die kiezers die tot op dit moment nog steeds niet weten wie Mark Rutte nu precies is en wat ze, behalve zijn teflonlach waarmee hij alle problemen weglacht, nu echt van hem mogen verwachten. Hij zou daar in de toekomst veel van de door hemzelf gecreëerde chaos mee kunnen voorkomen.

 

Tags: , , ,

Een Reactie op “ Chaos ”

  1. Lucie on 17 maart 2017 at 08:06

    Goed artikel,wil het graag doorsturen maar er is geen linkje(envelopje)

Laat een reactie achter