Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Brexit

BrexitDe Britten kozen met 52% voor een Brexit. Over de geldigheid valt niet te discussiëren, want de opkomst was met 72% hoog te noemen. De huidige Europese Unie verkeert in zwaar weer. Voor- en tegenstanders gebruiken diverse argumenten om hun vermeende gelijk te bewijzen. Nu zit u vast niet te wachten op nog een mening, maar ik kan het niet laten er toch een column aan te besteden.

Van Henk Mulder was vandaag (24/6) een stukje in De Telegraaf geplaatst (WUZ pagina) met de volgende inhoud:

Slapend rijk door Brussel
Eén zin uit het hoofdredactionele commentaar (Tel. 23/6) spreekt velen aan: ’Brussel is te lang een voortdenderende trein geweest, waardoor burgers zich niet vertegenwoordigd voelen’. Er wordt van de belastingbetalers door Brussel voortdurend geld geëist, er worden ons beslissingen door de strot geduwd, er wordt niet naar de burgers geluisterd, er worden beloften gedaan die niet worden nagekomen en er wordt met exorbitante ’vergoedingen’ gesmeten richting de bankrekeningen van de Europarlementariërs. Voor die lieden is Brussel een geldfabriek die ze slapend rijk maakt, want ze worden immers niet beoordeeld dan wel afgerekend op hun (wan)prestaties.

Hetzelfde artikel werd ook op de digitale Telegraaf geplaatst. Eén van de reacties van een zekere Klaas Jan hierop wil ik u niet onthouden:
Deze Brexit is een zeer goede zaak, de EU zal nu eens in de spiegel moeten kijken en dan evalueren in welke valkuilen zij zijn gevallen, zoals macht, regels, arrogantie, minachting, geldverspilling, negeren, kokervisie, zet alles op een rijtje en neem maatregelen, ontbindt deze EU structuur en ga weer luisteren naar de eigen burger, en samenwerken en handelsafspraken maken. Dat kan, maar dan op de EEG wijze, indien dit gedaan wordt dan is een NEXIT, DEXIT, etc. van de baan, nu handelen en DOEN.

Ik kan mij in deze reactie voor 100% (meer kan niet) vinden.

Dat in en via Brussel vele miljoenen, zo geen miljarden worden verspild is al lang geen geheim meer. Dat de Europarlementariërs méér dan royaal worden betaald en zich een flamboyante levenswijze kunnen permitteren, is ook geen geheim. Europarlementariërs die dagelijks even voor enkele minuten langs hun ‘werkplaats’ wippen om een handtekening te zetten, zodat ze naast de andere ‘beloningen’ ook nog eens de dagvergoeding van 306 euro kunnen meepikken, is ook al vele jaren bekend.

Ook de vergoeding voor hun reiskosten is niet misselijk. Per vliegtuig is dat dus een businessclass vergoeding, per trein zit de Europarlementariër vanzelfsprekend in de eerste klas en rijdt hij met z’n eigen auto, dan ontvangt hij daar € 0,50 per kilometer voor. Wat zegt u? U ontvangt slechts € 0,19 per kilometer? Dat klopt, maar u bent ook geen Europarlementariër. En mochten ze met hun tweeën in één auto rijden, dan vangen ze beiden deze riante vergoeding. Met z’n vieren is dan natuurlijk helemáál lachen, gieren en brullen.

Soms komen leden van het Europees Parlement in opspraak wegens corruptie, fraude of ander dubieus gedrag. Ook dat is geen geheim meer. Leden van het Europees Parlement worden evenwel beschermd door middel van parlementaire immuniteit of onschendbaarheid. Dit betekent, dat de parlementariërs niet strafrechtelijk vervolgd of aangesproken kunnen worden voor wat zij zeggen of schrijven.

En dan hebben we het nog niet over miljarden die in bodemloze putten terechtkomen. We hebben het ook niet over de waanzinnige, miljoenen euro’s verslindende, periodieke verplaatsingen tussen Straatsburg en Brussel, niet over een EU-voorzitter die te weinig bloed in z’n alcohol heeft en niet over de arrogante houding van alle Europese, riant betaalde bestuurders die dit allemaal vanzelfsprekend vinden.

Ik zou graag eens enkele reacties willen lezen dan wel zien uit Noorwegen en Zwitserland. Twee landen die er economisch gezien toch goed voorstaan. En in Denemarken en Zweden betalen we met de Deense en Zweedse Kroon. Dus er zijn wel degelijk alternatieven mogelijk terwijl we toch zaken met elkaar doen.

Een goede relatie bestaat bij de gratie van goede communicatie. Maar onze politieke prominenten hebben geen behoefte met ons te communiceren. Ze hebben geen boodschap aan de visie van al die mensen die alleen goed genoeg zijn om het riante bestaan van al deze kletsmajoors m/v financieel mogelijk maken.

De politieke prominenten hebben alleen maar oog voor hun eigen portemonnee en kunnen, zoals gezegd, niet voor hun wanprestaties worden gestraft. Of ze nu wel of niet werken, maakt ook niet uit. Als een Europarlementariër met een Estlandse schone ligt te rollebollen in een fraai hotel aan de Baltische kust of in de Europese vergaderzaal zit te slapen, maakt voor zijn inkomen niet uit. De door ons opgebrachte pegels worden automatisch op zijn rekening overgemaakt.

En voor de oudere hulpbehoevenden hebben we geen geld. Die binden we een incontinentieluier om die drie dagen kan blijven zitten. Ook voor een beetje menselijk contact blijkt geen geld meer te bestaan. In de zorg geldt inmiddels: Tijd mag niets kosten en niets mag tijd kosten. Er moet immers winst worden gemaakt? Het belang van de belegger/aandeelhouder is groter dan de noden van de hulpbehoevenden.

Zolang al deze bizarre en walgelijk toestanden kunnen blijven bestaan en zelfs vanzelfsprekend worden gevonden, zolang al deze politieke goudhaantjes en -hennetjes alleen maar rechten kennen en nauwelijks aan verplichtingen hoeven te voldoen, zolang zal de weerzin tegen de EU in de huidige positie blijven bestaan. En dat is maar goed ook!

 

Tags: , , ,

Laat een reactie achter