Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Brexit

Ontvangen email

Brexit
Stuurloze Mufti Merkel heeft zich op 27.04.107 ‘ferm’ uitgelaten over haar standpunt over de Brexit.

In de Duitse Bondsdag liet ze weten dat de regering van het Verenigd Koninkrijk niet hoeft te rekenen op een milde behandeling.

Merkel heeft de indruk dat de Britten denken dat ze via een achterdeur nog een vrijhandelsakkoord kunnen bewerkstelligen. Dit is niet het geval, zegt ze. De Britten zullen geen voorkeursbehandeling krijgen en de belangen van de 27 EU-lidstaten zullen vooropgesteld worden bij de Brexit-onderhandelingen.

Geen illusies
‘Ik zal me in zulke harde bewoordingen uitlaten, omdat ik helaas het gevoel heb dat sommigen in het Verenigd Koninkrijk nog altijd illusies koesteren. Dat is zonde van de tijd’, zei Mufti. Duitsland en de andere landen in Europa hebben deze uittrede van de Britten niet gewild.

‘Maar we respecteren de keuze van de Britten. Nu richten we de blik op de toekomst’. Wir schaffen das, natürlich; dat alles ten koste van de EU-burger die krom mag liggen voor haar wanbeleid.

Op 29.04.2017 zullen de regeringsleiders van de overgebleven EU-lidstaten bijeenkomen voor een top. Daarin zullen ze onder andere een gezamenlijke lijn afspreken over de houding die de EU tegenover de Britten zal handhaven. Namens de Europese Unie voert Michel Barnier de onderhandelingen. De EU-landen hebben afgesproken om als één blok op te treden tegen Groot- Brittannië.

N.B.
Burgergazet is niet verrast, want wie had anders verwacht?
De EU stemt unaniem in met de te volgen zoals u kunt lezen onder deze link

Tags: , , ,

Laat een reactie achter