Welkom bij Burgergazet

Niks vernielen hier

Leden login

Wachtwoord vergeten?

Arme sloebers

Het komt eigenlijk door Annemarie Jorritsma dat mijn gedachten enigszins op hol sloegen. “Annemarie Jorritsma VVD-lijsttrekker Eerste Kamerverkiezingen”, las ik gisteren in de krant. Voor deze vrouw kan ik geen liefdevolle gevoelens opbrengen. Zelfs geen gevoelens die daar ook maar enigszins bij in de buurt komen. Sterker nog, mijn afkeer groeit nog steeds.

Ooit was de VVD voor mij een partij die ik heb gesteund via een lidmaatschap. Het waren de tijden van Frits Bolkestein, Haya van Someren en Hans Wiegel. Wiegel die Joop den Uyl vergeleek met Sinterklaas. Door het bericht over Annemarie haar ‘promotie’ moest ik denken aan een andere vrouw uit de Eerste Kamer, maar die inmiddels is vertrokken.

En dat is Marleen Barth (PvdA). Ze vond het debat, inclusief de stemming over de donorwet blijkbaar niet belangrijk genoeg, want ze had de voorkeur gegeven aan een vakantie, samen met haar man Jan Hoekema (D66 en ex-burgemeester van Wassenaar), op de Malediven. Ja ja, zowel de VVD, de PvdA en D66 hebben betere tijden gekend, zeker als we kijken naar de politieke kwaliteiten.

Op Annemarie kom ik straks (figuurlijk gesproken) nog even terug, maar bij het ‘snuffelen’ in de gegevens over diverse leden van de Eerste Kamer passeerde dus ook Marleen Barth. In 2011 werd ze geïnterviewd door de Volkskrant. Marleen woonde toen, samen met Jan, in een uiterst royaal stulpje, dat voor een zacht prijsje (bij aanvang € 860,00 p.m.) werd gehuurd van de gemeente Wassenaar.

Tijdens dat interview merkte Marleen op: “Wij kunnen zelf zo’n huis helemaal niet betalen, wij zijn echt de arme sloebers van de straat. Jan is er in inkomen op achteruit gegaan hier. We hebben het goedkoopste parket, de goedkoopste gordijnen. Alles om de kosten te bewaken.” Het ontbrak er nog maar aan, dat ze naar de voedselbank moesten en het mag zeker niet onvermeld  blijven, dat de villa voor de arme sloebers Jan en Marleen voor 630.000 euro was verbouwd in 2007. Na hun vertrek stond het stulpje te koop voor 1.985.000 euro.

Je vraagt je af, waar zo’n vrouw, in dit geval de socialiste Marleen Barth, de euvele moed vandaan haalt om zichzelf en haar man Jan, te omschrijven als arme sloebers. Letterlijk een waanzinnige uitspraak en niemand binnen de PvdA die opmerkte, dat je met zo’n bezopen visie niets in de politiek hebt te zoeken en zeker niet bij een partij die nog steeds het clublied ‘Ontwaakt verworpenen der aarde’ hoog in het vaandel heeft staan.

Ja, Marleen zag zichzelf blijkbaar als verworpene der aarde en had er graag € 5000,00 voor over om dat ‘arme sloebergevoel’ ook eens enkele weken te beleven op de Malediven. Nu doen politici wel vaker bizarre uitspraken, maar met haar ‘arme sloebers omschrijving’ spant Marleen de kroon. Ik kan mij zo voorstellen, dat enkele miljoenen Nederlanders de rol van arme sloebers, inclusief het inkomen, zo willen overnemen van Jan en Marleen.

Bedenk wel, dat we het hebben over de optelsom van het inkomen van Jan als burgemeester en het inkomen van Marleen als senator. Dit is dan exclusief de inkomens uit de diverse bijbaantjes. Durf je jezelf dan nog een arme sloeber te noemen, dan moet er ergens een steekje los zitten.

En dan kom ik weer terug bij Annemarie Jorritsma. Een vrouw, gelijk Marleen, met eigenzinnige uitspraken en denkbeelden. In 1996, ze was toen nog minister van Verkeer en Waterstaat, bekent ze in het ANWB-blad Reizen: “Frankrijk is een leuk land maar het is jammer dat er Fransen wonen.” Dat zegt ze dan in haar functie als minister. Je kunt het nauwelijks gekker bedenken. De Fransen hebben gelukkig niet overwogen om alle betrekkingen met ons land te verbreken.

Annemarie, een vrouw met een huis waar zich achter de voordeur drie woningen bevinden (voor zichzelf en haar man en de gezinnen van haar beide dochters). Een vrouw die, toen nog als burgemeester van Almere, illegaal water wil oppompen. Een vrouw die, gelijk Marleen Barth, van een fijne vakantie houdt, in dit geval in Nieuw-Zeeland terwijl haar aanwezigheid is gewenst in Den Haag. Zo’n kerstreces duurt volgens haar veel te kort.

Annemarie die in 2012 voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een feestje organiseerde omdat de vereniging 100 jaar bestond en dat ruim drie miljoen euro kostte. Ze meende dat men daar niet over moest mekkeren. “Die hele discussie is kleinzielig gedoe”, stelde voorzitter van de VNG Annemarie Jorritsma tegen Binnenlands Bestuur. “Getreurd wordt er al genoeg, dezer dagen”, zegt de voorzitter. “Je mag bijna nergens meer vrolijk over doen.”

En deze vrouw, met haar ‘verblindende schoonheid’, haar afkeer van de Fransen, haar illegale denkbeelden over haar eigen watervoorziening en kritiek op haar bizarre, spilzieke handelen omschrijft als ‘kleinzielig gedoe’, die vrouw wil ons verleiden om straks onze stem uit te brengen op de VVD? Je moet dan wel over een sterk geloof beschikken.

De arme sloeberpartij van Marleen staat er met de huidige kandidaten ook niet al te best voor en de partij van manneke Pechtold kan het helemáál wel vergeten. Kortom, we gaan spannende tijden tegemoet.

 

 

Tags: , , , , ,

Laat een reactie achter